belki ilginizi çeker
  1. · roses are red my love
  2. · roses are red violets are blue
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · yaran diyaloglar
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · oyalı
  9. · hıncal uluç

güller kırmızıdır menekşeler mor  

1. çizgi filmlerde şiir yazmak için gerekli bir girizgahtır. çizgifilm kahramanı şiire başlayacaksa mutlaka böyle başlar.

ingilizcesini düşününce "roses are red, violets are purple" oluyor. senelerce purple ile kafiyeli kelime mi var lan diye kendimi yedim. 50 kelimelik ingilizce kelime dağarcığımı zorlayıp anca turtle ı bulabildim. sonra araştırdım girizgahın ingilizcesini buldum. roses are red violets are blue imiş. çizgifilm dublajlayan insanlar kafiye uysun diye mi böyle çevirmişler bunu yoksa mavi menekşenin var olmasını mantıksız mı bulmuşlar bilemiyorum. fakat genelde çizgifilmde şiirin geri kalanıyla kafiye uymamaktadır ve ayrıca mavi menekşe bitkisinin varlığı inkar edilemez. neden böyle çevirilmiş lan bu o zaman? darlandım bak. gizli kapaklı işler var bu kelime grubunun altında. bir mesaj var. evet...
    (demiurge, 13.02.2008 16:58 ~ 27.04.2008 14:17)
  2. güller kırmızıdır menekşeler mor
    şeker kız kendi bana bi çay koy...

güller kırmızıdır menekşeler mor
    hadi tusubasa topu taca koy...gibi bişey olsa gerek*
    (mornemeses, 13.02.2008 17:03 ~ 17:07)
  3. bobby vinton ın güzel duygusal hüzünlü eski sevgili parçasıdır.sözleride copy-paste olarak şöyledir:

a long, long time ago
    on graduation day
    you handed me your book
    ı signed this way:

"roses are red, my love.
    violets are blue.
    sugar is sweet, my love.
    but not as sweet as you."

we dated through high school.
    and when the big day came,
    ı wrote into your book,
    next to my name:

"roses are red, my love.
    violets are blue.
    sugar is sweet, my love.

then ı went far away
    and you found someone new
    ı read your letter dear
    and ı wrote back to you:

"roses are red, my love.
    violets are blue.
    sugar is sweet, my love.
    but luck may god bless you."

ıs that your little girl?
    she looks a lot like you.
    someday some boy will write
    in her book, too.

"roses are red, my love.
    violets are blue.
    sugar is sweet, my love.
    (elvis, 13.02.2008 17:34)
  4. ingilizceye ve dolaylı olarak türkçeye, fransızca "les roses sont roses, les violettes sont violets.(güller pembedir, menekşeler mor)" gibi kelime oyunlu bir cümleden çevrilerek girmiş olması muhtemel deyiş.
    (jack, 13.02.2008 17:56)
  5. hayat gerçekten de çok garip.aylarca kafa patlatıp kusursuz bir şarkı yapıp milyonları etkilemek için çalışırsınız.sonucunda ortaya çıkan tam bir fiyaskodur.bunun yerine piyanonun başına geçip sözlerine ilk defa baktığınız bir şarkı için üç dakikada melodi çıkarırsınız ve bir bakmışsınız şarkı yürümüş, gitmiş...
    bobby vinton'un söylediği versiyonu dinlediğimde aklıma görkemli bir malikane-saray gelir.içerde birbirinden güzel giyimli insanlar dans etmektedirler.hatta bobby vinton da aynı malikanede canlı performans sergiliyordur ve insanlar bu şarkıya kulak verirler...ya da ne bileyim bir mezuniyet balosu da olurdu(daha mantıklı)...
    hani ilk defa beatles dinlersiniz ve "basit bir melodiydi ama...ama sanki büyülüydü!" dersiniz.karmaşıklaştırmaya çalışmadan,alıcıyı cezbetmek için kasmadan güzelliği sadelikte saklayan şarkıların tadı gerçekten de bir başkadır.

(bkz: roses are red my love)
    (bkz: bobby vinton)
    (setheleh, 13.02.2008 19:11)
  6. ingilizce öğrenme ve birbirimizin hatıra defterlerine yazma dönemlerinde pek bir anlamlı bulup yazdığımız şiirdir.
    (arapbebek, 14.02.2008 09:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil