yaratıcısı olan vasıf güllü, önceleri hısımlarına logoyu ve ismi kullanma hakkı veren, ancak sonra vefatıyla ve işi oğullarına bırakan kişidir. ancak hızımları biraz daha medyatik olup ünlenmiştir. halbuki vasıf güllü'nün oğullarının dükkanları erenköy ve bostancıdadır. bu baklavaların özelliği tüm malzemelerin gaziantepten geliyor olmasıdır.
fıstıklı baklava,sütlü nuriye ve güllaç konusunda ordinaryus sayılabilecek tatlıcılar zinciridir.
şirinevler şubesi sabaha kadar tıklım tıklım olan, milletin keyfi yerinde dememe sebep mekan.
çok kalabalık gruplar halinde gidebildiğimiz şirinevler şubesinin 24 saat açık olması hep "hadi güllüoğlu'na gidelim" dedirtebilecek, fiyat kalite dengesini çok iyi tutturmuş, "helal olsun lan adama dedirten" tabak çanak tuzluk her yerinde bak işte ben buranın sahibiyim havasıyla faruk güllü yazan modern baklavacı..güllüoğlu şırası içilir!..
istanbul'da 10 - kocaeli (izmit'te) 1 - bursa'da 1 olmak üzere toplam 12 şubesi mevcut.. son olarak "1985 coney ısland avenue, brooklyn ny 11223" adresine yeni bir şube eklemiş olan en büyük baklavacı..
(bkz:
http://www.gulluoglu.com/)
yunanistan selanik'te de bayisi olan baklavacı. baklavanın kimin geleneksel tatlısı olduğunu isbat için en güzel kanıttır aslında.
en büyük rakibi
imam çağdaş olan baklava markasıdır. yalnız dikkat edilmesi gereken birşey vardır. boynuz kulağa geçmiştir.
imam çağdaş bu işi
güllüoğlu ndan daha iyi yapmaktadır.
baklavayı imam çağdaş ta yiyin
imza : antepli bir dost
krokanlı ve fıstıklı pastalarıyla beni benden alan pastane.pastane denmez ona başka bir yer orası.
(bkz:
oyun değil futbol simülasyonu)
ayrıca istemediğiniz halde su getirir."oo şirkettenmiş galiba" der içersin ama sonra parasını verirsin.olsundur.değerdir.
baklava severler için cennet niteliğindeki, bu alandaki süperliğini kanıtlamış tatlıcı, çatalı baklavaya batırdığınızdaki hışşş sesi , kokusu ve ağzınızda bıraktığı o müthiş tat bu süperliğin göstergesi bir baklavadan başka ne beklenebilir ki
neden
taksim'de bir şubesi olmadığını anlayamadığım baklavacı. yahu her yere açıyorsunuz da, taksim piyasasını mı
saray muhallebicisine bırakıyorsunuz? en sonunda ben alıcam haklarını açıcam göbeğe bir yere o olacak. sonra "abi parasız kaldık yardım et" diye dolanacaksınız kapımda...
bir tv programında, baklava yufkasının inceliğini kanıtlamak için arkasına gazete konulup okunduğu vuku bulmuştur.
bünyesinde
güllü,
yeşil elmalı ve
çerezli dondurma satılan tatlıcıdır. güllü olanı denenmelidir.
ramazan ayında güllacının yene yene doyulamayacağı tatlıcıların tatlıcısı
orijinal olanının tek şubesi karaköy'de olan tatlıcı.
fabrikasyona geçmenin mi getirdiği bilemem ama baklavaları çok şekerli olmaya başladı. bir daha yemem
seyidoğlu dururken.
orjinal olanı diye bir şeyi olmayan baklavacı.
nadir güllü,
faruk güllüve diğer kardeşleri de orjinaldir. sadece
faruk güllü fabrikasyona geçtiğinden tadı bozmuştur. ama
karaköy güllüoğlu hala tadını korur. ama istanbul'da baklava fatih'te
vatan cd.'den
millet cd.'ne çıkarken solda
berr hotel'in yanındaki
seç baklavalarında kadir abi'den yenir. ama yine de dünyanın en iyisi
gaziantep'teki
imam çağdaştır kesinlikle.
orijinal kelimesini orjinal yazmasından o kelimenin anlamını bilmediği de görülebilen kişilerin altına giri yazdıkları datlıcı. ye de ağzın datlansın.
ankara'da turan güneşte şubesi vardır... hangisi açmıştır bilmiyorum ama olsun, açan açmıştır...
çakma şubelerini berlin'de görmekteyiz. ayıp.
gerçi burdaki güllüoğlu da kendi çapında zincir anasını satayım.