görseller
gülhane parkı 

belki ilginizi çeker
  1. · yıldız parkı
  2. · gülhane
  3. · korku filmi çekilesi yerler
  4. · sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma
  5. · yeneceğim seni istanbul
  6. · itü sözlük yazarlarının ölmek istediği yerler
  7. · istanbul islam bilim ve teknoloji tarihi müzesi
  8. · soğukçeşme sokağı
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  2. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · aylin aslım
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · ahmet kaya
  7. · ugg
  8. · terbiye
  9. · girizade fonturus efendi

gülhane parkı  

1. tanzimat fermanının okunduğu mekan.güzel,nezih bir ortam.ayrıyeten nazım hikmetin bir şiiridir.cem karaca da yorumlamıştır.(bkz. ben bir ceviz ağacıyım gülhane parkında.)
    (telvin, 01.07.2004 12:28)
  2. yıllardan beri tadilatı bitirilemeyen park. içinde diğer hayvanat bahçelerinden emekli olan hayvanların bulunduğunu düşündüren bir de hayvanat bahçesi mevcuttur.
    (aqua, 17.09.2004 03:24)
  3. sultanahmet'i, haftasonları eminönü'ne çeviren park
    (mavio, 17.09.2004 03:35)
  4. ailelerin,çiftlerin ve askerlerin gitmek için tercih ettikleri parklardan biridir.her kesime hitap edebilecek kapasitedir. hayvanat bahçesi,çay bahçesi gibi ortamların yanı sıra ,bol ağaçlık kısımları vardır. önceden üzerinde telefon numaraları, isimler... içeren banklar da vardı.
    (pembe cekirge, 16.04.2005 19:51)
  5. içinde bulunmayan tek ağacın ceviz ağacı olduğu park...
    (parantezicindeucnokta, 17.04.2005 18:05)
  6. aşağı kısmında arkeoloji müzesi bulunan, kışın kar yağdığında muhteşem bir hal alan parktır.
    (marla singer, 11.09.2005 18:31)
  7. sevmediğimiz insanları özdeşleştirdiğimiz yegane mekan...
    (cankush, 11.09.2005 19:02)
  8. gülhane parkı'nı duyduğumda hep aklıma rahmetli cem karaca gelir. minik bir çocukken ana okuluna giderken bu şarkıyı çok dinlerdim.ordan kalma sanırım

gülhane parkında ben bir ceviz ağacıyım..
    ne sen bunun farkındasın
    ne de polis farkında...

diye giden bir şarkıydı
    (yalnızlık senfonisi, 25.01.2006 03:24)
  9. konserleride ayrıydı eskiden..40 bin 50 bin kişi toplanırdı..ilkokulda çocukluğumuzun parkıydı gülhaneye gidip hayvanat bahçesini anlatmak ne büyük bir zevkti hepimiz için benim dayım genelkurmay başkanı hepinizi mahvederden çok daha sükseliydi dün gülhaneye götürdü beni annem hayvanat bahçesine gittim..hele birde 3 boynuzlu koçu gördün mü geyiği vardı ki..ahh ahh çocukluğum kendini öldürmüş üzülüyorum..
    (hayatberbat, 25.01.2006 03:33)
  10. çocukluğumda gitmekten en zevk aldığım yerlerden biriydi.

içindeki çocuk parkında bulunan; kolunda salıncağıyla bizi bekleyen ayıyı asla unutamam. o ayının kolundaki salıncağa önce binmek için kuzenimle birbirimizi yerdik.

ne yazık ki şu an ne çocuklar için ne de hava almaya çıkmış insanlar için hiçbir şey ifade etmiyor gülhane parkı...
    (clementine, 18.12.2006 10:56)
  11. yaptığımız araştırma için bize gereken bilgileri park ve bahçeler genel müdürlüğü'nün şubesinden almak için gittiğimiz yerdir. gitmeden önce kız kıza gidilmez, telefonunuzu ve paranızı iyi saklayın, birini görürseniz kaçın gibi nasihatler aldıktan sonra olaysız* olrak çıkabilmişizdir.
    (parktan eminönü iskelesine yürürken beni tanıdığını iddia eden şahsı saymazsak)
    (mire, 03.01.2007 21:28)
  12. sonuna kadar yürüdüğünüzde göreceğiniz çay bahçesine oturup yeşilin ve harika bir boğaz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz park. çaylar bardakta değil demlikte gelir ve siz iki kişilik, dört kişilik şeklinde porsiyon olarak sipariş verirsiniz. çaylarınız bakır bir çaydanlıkta gelir; demini, miktarını siz ayarlarsınız.

eğer ılık bir ilkbahar akşamı güneş batarken; yüzünüzde o serin esintiyi, dudaklarınızda çayın sıcaklığını hissedebilmiş; yanınızdaki sevgilinin elini tutarken bir kere daha istanbul'a aşık olma şansını elde edebilmişseniz; anılarıyla gülhane parkı sizin için istanbul demektir...
    (feamarth, 18.06.2007 22:30 ~ 22:30)
  13. yıldız parkı'nın hazırlık sınıfıdır. burda elele tutuşup, öpüşen çiftler bu aşamanın ardından cilveleşmek için yıldız parkına geçerler.

bekçiye yakalananlar sınıfta kalır, korkudan 6 ay daha öpüşemezler. yaz okulu vardır ama gelir paşa paşa öpüşürsün, nedir ki?
    (diazepam, 17.01.2008 16:48 ~ 17:13)
  14. eskiden, hafta sonları yapılan konserlere katılmak, ya da hayvanları görmek için gidilirdi. şimdi her ikisi de yok. gittiğimizde sadece nefes alabiliyoruz, tek artısı bu. üzücü, ama yine de güzel. ki güzel de bir çocukluk geçirmişliğimiz var patikalarında.
    (kayzer, 17.01.2008 16:54)
  15. çocukluk yıllarımda gitmeyi en çok sevdiğim yerdi.hayvanları görücem diye dibim düşerdi.ancak yıllar sonra fark ettim ki aslında çok sevdiğim hayvanların pislik ve yokluk içinde tutsak edildiği berbat biryerden başka birşey değilmiş.ayrıca eskiden küçük bir de lunaparkı vardı gülhanenin, hatta ilk korku tüneli tecrübemi de orada yaşamıştım.yıllar sonra ilk kez geçen yaz sultanahmet' ten aşağıya yürürken geçtim içinden her yer lalelerle bezenmişti gerçekten çok güzel görünüyordu.bu arada eskiye dair değişmeyen birşey varsa o da ağaçların çiçeklerin arasında yiyişen gençlerdi.
    (rampada lambada, 18.01.2008 12:02)
  16. sarayburnu ile sultan ahmet arasında uzanan ortasında iki tarafı da uzun çınar ağaçlarıyla bezenmiş genişçe bir yürüyüş yolu bulunur.son zamanlarda yapılan çevre düzenlemesiyle hafta sonları insanların sıcaktan kaçmak ve yeşillikler içinde uzanmak için çok sık ziyaret ettikleri bir parktır.
    (ceyus, 18.05.2008 00:59)
  17. (bkz: ceviz ağacı)
    (jugis nomen, 18.11.2008 16:57)
  18. selçuk uluergüven ve parkan özturan'ın oynadığı, edward albee'nin the zoo story oyunundan uyarlama oyun. dün genel provasını izlediğim oyun; sadece köpek hikayesini edward albee'nin oyunundan almıştır. geri kalan hikayeler, selçuk uluergüven'in oğlu emre uluergüven ve parkan özturan tarafından yazılmıştır. genel prova olması sebebiyle ve gün içerisinde defalarca prova almaları dolayısıyla, dün izlediğim genel prova biraz tatsızdı. onun dışında uzun uzadıya eleştirmek istemem, sonuçta bir genel prova izledik. oyun 55 dk. tek perde yani. iyinin kötü , kötünün iyi olma konusunda biraz sıkıntısı varmış gibime geldi. fakat asıl eleştirilerimi oyunu izledikten sonra yazabilirim. sonuçta genel provalar hata dolu ve role girememeyle sonuçlanabiliyor. oyunu izlemek isteyenler ki yinede, ustaları izlemek büyük bir zevktir özellikle artık yavaş yavaş bu tarafı terketmeleri sebebiyle, oyunu kadıköy bahariye sanat merkezi'nde izleyebilirler. ek olarak; selçuk uluergüven'in oyunun sonunda ağlamasından çok etkilendiğimide söylemeliyim.
    (andy kaufman, 20.08.2009 14:48 ~ 14:51)
  19. otobüsle eminönüne gelirim sirkeciden geçerken çılgın çiğ köfteciden çiğ köftemi alırım gülhaneye üstten girerim çiğ köftemi yerim dipteki çay bahçesinde oturur çayımı içerim alttan çıkıp otobüsüme biner eve gelirim akşam mutlu olurum
    (zaman kısa ve yanımda gezdirilcek birileri varsa yaptığım şeydir bu)
    (letshot, 20.08.2009 15:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil