gülerken burundan sümük çıkması 

adana çık aradan

1. güzel bir hatuna oldumu çok bi hoş olur. "oha lan bunun da sümüğü varmış, gözleri gibi yemyeşil lan," geyikleri döner.
    (fidelmiyo, 20.04.2004 19:27)
  2. ağzı kapalı tutup, burundan nefes vererek gülümseme durumlarında yaşanması daha mümkün olay. e hoş değil tabi.
    (mavio, 20.04.2004 19:30 ~ 07.08.2007 23:44)
  3. bir börekçide pide yediğiniz anda birinin söylediği yardıran bir lafa gülerken burnunuzdan kıyma fışkırmasının yerine istenilebilcek bir olaydır (yaşayanı gördüm, onun için pek de hoş değildi hani)
    (caydanlik, 31.03.2006 20:28)
  4. yer yarılsada içine girsem , ''kimse bu anı hatırlamasa allahım'' denilen anlardan biridir.
    (pudding, 31.03.2006 21:18 ~ 21:25)
  5. gülerken sıçmaktan hallice olan durum.
    (gelirsemkal, 31.03.2006 21:25)
  6. geçen yaz sapıklar gibi asıldığım kızın başına gelen vaka.onu görmemiş gibi davranıp,telefonuma sarılıp snake oynarmış gibi yapmıştım.hayatımda bu kadar utanmamıştım allah'ım.
    (bkz: yazın nezle olmak)
    (bkz: baskalari adina utanmak)
    (dkzcn, 31.03.2006 22:02)
  7. aynı masada yeni tanışılan kızlarla otururken,bir gülümsemenin, daha bi kabusa dönüştüğü an..çıkıp geri girerse bide paranoyak olur insan. o andan sonra sorulara başka bi cevaplar fln verir,alay konusu olmaktan korkar.. gülerken masanın üstüne tükürük sıçraması da vahim bir olaydır..masada oturan herkes o bölüme kitlenebilir ve sizin yüzünüzden başlanmamış aşklarda bitebilir... aman dikkat
    (image lies, 18.01.2007 00:29)
  8. önceden nezle olmuş olan bünyenin gülme suretiyle burun deliklerinin açılmasıyla hali hazırda bulunan sümügün dışarı çıkması durumudur.
    (scarebloody, 18.01.2007 14:56)
  9. özellikle 'kim daha uzun süre gülmeyecek hadi bakalım' gibi saçma oyunlarda kendini tutamayıp gülen şahsın ağızla birlikte burnundan da baloncuk şekline sümük salgılanmasıdır.akabinde rezil olunur arkadaşlara ve ömrün boyunca unutamayacağın bir anı olarak kalır hafızanda.
    sen unutsanda onlar unutmaz,unutturmazlar da.
    (miasma, 08.08.2007 22:48)
  10. baloncuk şeklinde çıkıp da içine girmesi yada patlaması ihtimali de vardır.tabi bu hadise yaşanırken kalabalık bir gruptaysanız önce abuk bir sessizlik olur sonrasında ise iki ihtimal vardır.ya görenler başka bir yere bakıyor,telefonla uğraşıyor taklidi yapar sizi utandırmamak için ya da fırtına öncesi sessizlik gibi sessizlik sonrasında sesli bir kahkaha kopar durdurabilene aşk olsun.genelde ikinci ihtimal yaşanır ve o an ve bu olayın taklidi yapılan her gün ölsem daha iyiydi dedirtir.

(bkz: ben bu gün bunu gördüm)
    (biscuit, 07.07.2008 01:29)
  11. etkileyici bir refleksle, sümüğü geldiği yere göndererek ; "selpağı olan var mı" sorusuyla , son bulabilecek hadise.
    (shin, 07.07.2008 01:46)
  12. balon şeklinde çıkanlarını, lisedeki coğrafya hocamızın
    "adam kendine konuşma balonu açtı"
    diyerek yorumladığı durum.
    (pipelette, 07.07.2008 01:49 ~ 01:50)
  13. bir de gülme sırasında kola vb. içiliyorsa vay halinize demektir.kola dolu bardağı şarap bardağı tutar gibi alırsınız ve nazikçe bir yudum alırken yapılan bir espiri sizi ve masayı rezil eder.burnunuzda kıl dahil ne varsa kolayla birlikte püskürtülür.tam bir salak gibi espiriye gülersiniz.ağzınızdan kola, salya sümük akmakta siz hala iğrenç iğrenç gülersiniz.tüm kızlar ayy ıyyy diyerek sizden kaçarlar.sonra bi sessizlik ve nihayetinde rezillik..
    (doktor kim bil, 07.07.2008 02:00)
  14. sağlıklı gülündüğünün kanıtıdır. bazen götüyle gülenler oluyor ortamda, e sümük çıkmıyor tabi haliyle.
    (uçan tavuklar kümesi, 07.07.2008 02:07)
  15. nezle olduğunu unutup komik bişeye gülerken başa gelen trajik olay.. sümüğün çıkıp tekrar girmesi ise duble etki yaratıp bünyeyi yerin dibine sokup uzun bi süre ordan çıkartmayan komik ama rezil eden hadise.
    (idiot, 21.08.2008 17:22)
  16. (bkz: hayvansın rıza)
    serbest çağrışım ne var.
    (mark denver, 21.08.2008 17:27 ~ 17:27)
  17. çok fenadır. buharlaşmak istersiniz oradan. insanlar gülmekle ciddiyeti bozmamak arasında acı acı size bakarlar. garip bir sessizlik olur. eğer ortamda kankanız varsa "aha amına koyum yavaş lan" der, bu söz bile sizi biraz rahatlatır. yardımsever birileri peçete aramaya başlar, ne yazık ki avcunuzun içi sümük ve nemden öyle ıslanmıştır ki size verecekleri peçeteler asla yetmez. çaresizce saklamaya çalışıp kafanızı başka yöne çevirirsiniz. ama hep merak edersiniz acaba aradan bir yerlerden görünmüş müdür diye. hayata dair bir detaydır bu ve bu yüzden herkesin başına gelebilir. ben başkalarının başına geldiğinde hiç gülmedim ve unuttum bile bütün olanları. onlar da unutmuştur eminim. umarım. lütfen unutmuş olsunlar...
    (berkcel, 21.08.2008 17:55)
  18. denizden çıktıktan sonra oluyor ekseriyetle. sümkürüveriyor insan öylece. sümük havalanıp, irtifa kaybederken gözler sümüğü izliyor ya en çok onu seviyorum. herkesin başına gelebilecek bi hadise. gülmeyin reca ederim.
    (gitana, 21.08.2008 18:02)