gülen karaman   

adana çık aradan

1. istanbul şehir tiyatrolarında sahnelenen savaş ve kadın adlı oyunda psikiyatristi canlandıran başarılı oyuncu. televizyonda şehnaz tango ve ikinci bahar'da (başka hatırlayamadım şimdi) oynamış, güzelliği ve ses tonuyla etkilemiştir. tiyatronun yanı sıra özellikle dublajla ilgilenmektedir ve sesini pek çok yapımda duymak mümkündür.

yazarın notu :hatta dublajları bu kadar yoğun olmasaydı benim filmimde de oynayacaktı, ooof off...
    (haşmet asilkan, 05.04.2006 01:27)

2. vakti zamanında dormen tiyatrosu'nun oyunlarında yer alan başarılı kadın oyuncumuz...
    (amphitrite, 05.04.2006 01:32)
  3. julia robertsı tatlı bela filminde seslendiren türkiyenin en iyi seslerinden biri bu bir gerçekki onun konuştuğunu her duyduğumda gözümü kapıyor julia yı hayal ediyorum
    (asistan74, 08.12.2007 19:11)
  4. birçok kadın karakteri seslendirmiştir. özellikle alien serisinde sigourney weaver'ı seslendirmesini unutmamamak gerekir. son dönemde popüler olan kavak yelleri dizisinde yönetmen adayı ve üniversite öğrencisi deniz karakterinin annesini oynamaktadır.
    (sinefilolog, 08.12.2007 19:26)
  5. neredeyse bütün reklamları kendisi seslendirmektedir.gülen karaman olmasaydı ne yapacaklardı merak ediyorum.
    (una furtiva lacrima, 13.06.2008 00:20)