21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 754 tane
günün başlıkları: 754 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kadın peygamber (7)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·behzat ç (37)
- ·
- ·
- ·verapi (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·istanbul (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·aşk (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·fakir ama güzel kız (17)
- ·
- ·
- ·
- ·oğlum bak git (9)
- ·
- ·
- ·
gülüm
- okan bayülgen, tarık akan, rutkay azizve idil fırat'ın oynadığı filmdir. okan bayülgen burada mutluluğun formüllerini veren bir psikoloğu oynamaktaydı ama karısıyla * sorunları vardı ve asıl kendisi hiç mutlu değildi , babasını hiç sevmiyordu ve onu görmüyordu. aslında güzel bir filmdi ama pek izlenmedi. okan bayülgen 'in bu filmde ki oyunculuğu şu ana kadar ki en üst seviyedeydi bence.
- yokluğunda konuşmadım
hiçbir gülü koklamadım
hasret vurdu taştı amma
inan sensiz ağlamadım gülüm
yağmur yağdı ıslanmadım
kar döküldü uslanmadım
hayalini yorgan yaptım
yine sensiz uyumadım gülüm
oy gülüm
mor dağlarda ay sümbülüm
bu yer bu gök seni arar
gel kalbimi aç gör gülüm
senin sevdan ile yandım
beden yandı tuzla sardım
acın bile bir bambaşka
gülyüzüne türkü yazdım gülüm
gecelere gün bağladım
uykulara can doğradım
belki gözlerimi bile
sensiz üst üste yummadım gülüm
şeklinde sözleri bulunan, kıvırcık ali nin seslendirdiği şarkı,, - iki metre boyundaki tarık akan'ın oğlunu bir buçuk metre boyundaki okan bayulgen'in oynadığı filmdir. hayır, anneyi de nebahat çehre oynamakta. o da 1.70 vardır. sütçü mü kısa boylu acaba?
- an itibariyle kanal d de yayınlanmakta olan tarık akan'a altın portakalkazandıran güzel film.
- öylesine çekmek için çekildiğini düşündüğüm, belli şablonları kesip yapıştırarak hazırlanmış gereksiz film. tarık akan şahane oynamış, ama senaryo yok ki, konu bir yere varamıyor, başka konulara girelim deniyor ondan da bir şey anlaşılmıyor, herşey havada biraz duygu sömürüsü, biraz mutlu son klişeleriyle film bitiveriyor.
bittiğinde 2 saat erken uyusaydım daha mı güzel olurdu diye düşündüğüm film. - müziklerinin sahnelerine cuk diye oturmuş olduğu,okan bayülgen in de tarık akan ın da oyunculuklarını konuşturdukları film.keşke daha önce izleseymişim diye de düşündüm.hayatta var böyle hiç bir yere varmayan hikayeler.onlardan bir kaçını anlatıyor işte.filmdeki dünürlerin ilişkileri hele insanı mutlu eden cinsten.dikkatimi çekenlerden biri de kızıyla kürtaja giden baba profiliydi,güzel anlatılmış.
- çoğunlukla balkan türklerinin ve bir kısım trakyalıların kullandığı bir nevi eklenti.
+rüstem aga, bak kam bizim rakı iyi tutmuş diyolar..
-ya ba gülüm, içtim bende, çiçek gibi olmuş.
gibi.. - ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar...
- yönetmenliğini zeki ökten'in yapmış olduğu 2002 yapımı bir türk filmidir.
filmde tarık akan , okan bayülgen , rutkay aziz , idil fırat , sümer tilmaç gibi isimler yer almaktadır. - kanalları gezerken rastladığım sahnesiyle beni yerlere yatıran filmdir:
okan bayülgen bi hatunla yatakta önsevişme olayına girmiştir. kadın öpüşürken birden geri kaçar ve ağlayarak "kocam beni aldatıyor" der. gülmekten okan bayülgenin ne cevap verdiğini duyamadım maalesef. - türkülere çok yakışır bu sözcük..
" bu şehir girdap gülüm
girdapta mehtap gülüm
feleğin bir suyu var
su değil kezzap gülüm
su değil kezzap.." - de gülüm! de ki ela bir günde geleceğim.. diyerekten küçük iskenderin seslendiği gülü.
- canım benzeri cümle sonlarına yapıştırıp olur olmadık yerde kullananlar sayesinde mide bulandırandır zaten ben gül suyundan da hazetmem, gül reçelini de sevmem...
- kubat abimizin bir zamanlar acı hayat dizisinde de soundtrack olarak kullanılmış on nümero şarkılarından..
benim derdim bana yeter bir de sen vurma
bahar gitti fırtınalar eser başımda
gülüm gülüm yetmez ölüm ben ölürüm vay
etme gülüm, gitme gülüm ben ölürüm vay
aşkın beni bir gül gibi soldurdu her gün
yaralı bir ceylan gibi öldürdü her gün
etme gülüm, gitme gülüm ben ölürüm vay
yetmedi mi sana gülüm bir kuru sevda
ne vereyim sana gülüm al canım feda
etme gülüm, gitme gülüm ben ölürüm vay - balıkesir halkının birbirlerine hitap etme kelimesidir. zaman zaman gulüm diye telaffuz edilir.
ilk başlarda sadece kadınlara söylendiğini sanıyordum ama fazla zaman geçmeden iki iri kıyım taksicinin birbirlerine gülüm dediklerini duydum. bakkalda manavda tekelde size gülümle biten cümleler kuran dayılarla karşı karşıya kalırsanız telaşlanmayınız.
zira balıkesire gülüm köfte diye bir köfteci bile mevcut. - bu kadar güzel oyuncularla başarısız bir film nasıl çekilir anlaması güçtür..
aslında filmin tümü kötü değildir..
ama yine de bazı sahneleri vardır ki beni 90'lardan soğutmaya yetmiştir..
yoga'nın gelişi..
internetin hayatımıza girişi bu kadar mı nefret ettirir insanı?
90'lardan nefret edebiliyorsam bunun sebebindendir efendim..
şimdi başka bir açıdan bakarsak, film bize yanlış batılılaşmayı anlatıyor, bunlara kuşkuyla bakmamızı istiyor diyebiliriz..
bu gibi konulara dikkat çekmek amaçlıdır diyebiliriz..
o zaman başarılı bir film olmuştur diyebiliriz.. - yeğenime taktığım lakap.
- hitap şekillerinin en boktanı. benim kulağıma mesela küfürler daha can alıcı gelir.
gülüm ne anasını satayım ya gollum gibi. - bir hitap şekli. mamafih güllü diye hitap etmenin verdiği hazzı veriyor mu derseniz...
ı-ıh, başarısız. - ilkay akkaya bu kelimeyi çok kullanır. şarkı sözlerinde "oy gülüm", "ha gülüm", "de gülüm" şeklinde varyantları var. az bi var olan ilkay akkaya hazzım da törpülenip gitmiş olur.
- gülüm buralarda gecmez zaman
yanımda senden kalan
zamansın hasretin var
unutmak istesem bile unutamam
sesini duymadan yaşayamam
sana sarılmadan uyuyamam
sen benim gülen yüzüm
sen benim en büyük sözüm
ınan kimselerde yok gözümm
senden baska ah yar
yinede sana gönül bağladımm
sabaha kadar agladım.
yine sen yoktun gülüm.
gülüm buralarda geçmez zaman.
yanımda senden kalan
zamansın hasretin var,
unutmak istesem bile unutamam.
sesini duymadan yaşayamam
sana sarılmadan uyuyamam
sen benim gülen yüzüm
sen benim en büyük sözüm
inan kimselerde yok gözüm
senden başka ah yar
yinede sana gönül bağladım
sabaha kadar ağladım
yine sen yoktun gülüm!!!
bu şarkıyı çok sevdim...gülüm adlı berkay parçası... - ilk kez yahşi cazibe'de duyduğum ve çok hoşuma giden bir berkay parçası.
- hitap olarak kullanıldığında tiksindiren kelimedir..
- çoğu kişinin hayatında duyduğu en itici sevgi sözcüğüyken beni gülümsetendir. kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi şu lafa böyle bir sempati duyacağım. müthiş tonlamasını o kadar güzel anlarda duymuşum ve aklıma kazımışımki o kadar olur. teşekkürler bir zamanlar beni çok sevdiğin için.
- tevfik akdağ'ın çok güzel, benim için ayrı bir yeri olan nefis şiiridir.
belki de o kadar güzel bir şiir değildir ama o anın hayali her zaman için çekici gelmiştir bana.
kalabalık bir evde, tenha bir köşeye çekilip ulaşamadığı sevgilisi için sessiz sessiz ağlayan o kızı hayal etmişimdir.
çoğunlukla da ulaşamadığının ben olduğunu düşünerek.
bir güldür açılmış esmer bahçemde
nakıştan gözleriyle iri iri
bir güldür hüzünlüyken beyaz
bir güldür severken kırmızı
bir güldür çocuk kahkahalarında
tenha bir kızdır şimdi kalabalık evlerde
ağlar kısık kısık benim için
ağlar küçük elleriyle oynıyarak
kaldım diye yağmurlarda yalnız
üşüttüm diye kuru tahtalarında gecelerinin
bir güldür duruşu baştan başa istanbul
bir güldür çırpınır güvercin kanatlarıyla