|
|
- bestesi zekai tunca'ya, sözleriyse aşkın tuna'ya ait kürdi makamında türk sanat müziği eseridir. buyrun sözleri;
seninle tattım ben her mutluluğu
bırakıp gidersen bil ki yaşayamam
ömrümden canımdan ne istersen al
gülü susuz seni aşksız bırakmam
üşüdüm diyorsan güneş olurum
yanarım sevginle ateş olurum
dolarım havaya nefes olurum
gönlümdeki derdi siler atarım
ümit pınarından coşar akarım
kış göstermem sana ben hep baharım
- umut akyüreğin de seslendirdiği şarkıcıdır.
- bir adet ahmet özhan yorumununda bulunduğu şarkı.
- "üşüdüm diyorsan güneş olurum
yanarım sevginle ateş olurum "
şimdi bu sözlerden öte sevgi sözcüğü olamaz, hayır yani basit ama mükemmel, kışın donan bünyelere gitsin...(heidi, 16.11.2007 10:07)
- zekai tunca; "yanarım sevginle ateş olurum" derken insanı coşturuyor. bir de aşıksanız
bu şarkı çok kötü bağımlılık yapabilir.
- güllerini de al git dedirten ve 5 kelimeden oluşan çarkıfelek sorusu üstelik şarkı sözü geldi aklıma bu ruh halimle.
(lolla, 21.03.2008 15:23 ~ 07.04.2008 19:37)
- dinledikçe bünyede büyük bir huşu yaratan, basit sözlerine rağmen zekai tunca'nın eşsiz yorumu sayesinde "ölümsüz eserler" statüsü verdiğim nadir şarkılardan.
- ah eski şarkılardaki aşkı bulsak dedirten sözlere sahip şarkı
- sevgiliye söylenecek güzel şarkılardan.
- en güzel yorumunun eserin sahibine* ait olduğu şükela tsm eseri.
- koleranın sen nasıl bir insansın adlı şarkısında fon olarak kullanığı şarkı.
- kolera'nın sen nasıl bir insansın parçasının nakaratında ezgisini kullanmış olduğu, "lan ben bu melodiyi bi yerden tanıyorum, nıy nıy nıy... neydi yaa..." diye insanı günlerce düşündürebilen sorunun cevabı parçadır. konusu ayrılık, karşılıksız aşk, keder, vs olmayan nadir parçalardan biridir de aynı zamanda. sevilen'e verilen sözlerden ibarettir öylece. iyidir iyi.
- zekai tunca bir dinle de gör aşk nasıl oluyormuş demiş, dinledim yok böyle bir şey. her arşivde olmalı.
- bir erkeğin bir kadına aşkını en güzel şekilde ifade edebileceği şarkıdır.
ne mutlu böyle bir sevgiye mazhar olan dişicanlara. her mısrası ayrı bir tat, enfes.
- + gülü susuz seni aşksız bırakmam
- çok romantiksin çok incesin ökzücan ama sana inansam mı bilemiyorum siz erkekler...
+ eeeh yeter yaa vereceksen ver artık deli edersiniz adamı yaaa(rugan, 03.07.2009 04:20)
- son zamanların en güzel tsm şarkılarından biridir. bestesini yapan zekai tunca biraz hızlı bir ritimde söylemiştir şarkıyı lakin ahmet özhan'ın bu şarkıdaki tarzı daha ağır ve yavaştır. ahmet özhan'ın tarzında bir de piyano taksimi vardır ki, gerçekten güzeldir; şarkıya oldukça farklı bir hava katmanın yanı sıra insanı da şarkıya hazırlamaktadır.
- annemle babamın birbirlerinin gözlerine bakarak söyledikleri şarkıdır. niyeyse uzun yolda yolculuk ederken dinlediğimde hemen aklıma gelirlerdi ve hüngür hüngür ağlardım, babamdan sonra uzun zamandır dinlemediğimi farkederek geçende gözlerim kapalı dinledim, sanki rüyamda bu şarkıyla annemle babam dansediyor gibi geldi.. kesinlikle bir insanın sevdiğine söyleyeceği en güzel şarkılarda en üst sıralardadır.
- tam 1 yıldır hemen hemen hergün dinlerim ben bu şarkıyı. hele zekai tunca yorumu olursa tadından yenmez. üstüne bir de guadalupe pineda'nın sesinden, historia de un amor ile cila çekerseniz müthiş bir tat çıkar ortaya.
|