görseller
güçlü görünmeye çalışan kadın 

belki ilginizi çeker
  1. · duygularını bastıran kızlar
  2. · güçlü kadın
  3. · xena
  4. · feminist
  5. · plaza kadını
  6. · hayatımın kadınısın
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · disko kralı
  8. · dinozor
  9. · aslan sütü

güçlü görünmeye çalışan kadın  

sayfa  / 2
  1. hayatı akışına bırakamamış, her zaman birşeylerden korkan, korktukça daha çok kaybedecek kadındır.

en kötüsü ise karşısındakinin onun bu durumunu bilmesidir. yardım etmek istersin; pişman olmamak ve etmemek için yapamazsın. "ben güçlüyüm, sana ihtiyacım yok" demesinden korkarsın. sinirlenemezsin, kızamazsın güçlü olmaya çalışmasına onun. o güçlü görünmeye çalıştıkça daha da üzülürsün. loop'a girer bu sonra, memory leak olur, overload olur. reset atarsın ama düzelmeyecektir ki.
    (cyberboy, 10.10.2005 19:25)
  2. (creepingdeath, 10.10.2005 21:16)
  3. (bkz: silikon)
    (myrmidon, 11.10.2005 13:23)
  4. özellikle türkiye'de yaşıyorsa ve hakkıyla kazanıyorsa kesinlikle güçlüdür.
    hem çalışıp hem de evinde kadınlık yapıyorsa en güçlüyüm diyen er kişiyle kapışacak güce sahip kadındır.
    (zefura, 11.10.2005 14:56 ~ 14:57)
  5. (bkz: feminist)
    (being tajik, 11.10.2005 14:59)
  6. (pati, 30.04.2006 12:13)
  7. sağ ayağını sol öne çıkarıp, sağ kolunu dirsekten kırıp sol eliyle sağ elini tutarak pazularını sıkan kadındır. hal-i hazırda güçlü değilse güçlü gözükmeyeceği gibi seksi de olmaz.
    (bak arkadasim, 05.04.2007 23:46)
  8. gözyaşlarıyla makyaj yapan kadın.
    (buz gibi soguk su, 21.06.2007 10:20)
  9. topuklu ayakkabıyla yürümeye çalışan kadındır...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 21.06.2007 10:22)
  10. içinden ağlarken ve hatta çığlık atmak isterken(örneğin beklediğinizden de kötü bir sonucu söylediğinde doktor), sürekli gülümseyip ayakta duran kadınlardır. herkesin arkasından "ne güçlü kızmış, çok da güler yüzlü." dediği kadınlardır. sorunu çözmek için sağlam duranlardır.
    (maia, 21.06.2007 10:52)
  11. trafik kazalarında bile hata erkek olan sürücüde olmasına rağmen kadın sürücüye gelen meraklı izleyicilerin yüklenmesi sonucunda, içinden ağlamak ya da bir kaç kişiye kafa atmak gelse de sakin bir şekilde davranmasını bilen kadındır. çok pis kroşe atmama rağmen sakin kalmak beni sinir ediyor.

ayrıca bir kadın güçlü görünmeye çalışmaz, zaten güçlüdür. sadece güçlü olduğunu her zaman göstermek istemez. ağlama eylemi, gücünü göstermek istemediği ya da ağlamasını kendi lehine kullanabileceği zamanlarda gerçekleşir.
    (elifabeth, 16.11.2007 16:38)
  12. hayatın ona biçtiği rol, giydiği elbisedir güçlü görünmek. bir süreç sonra o elbise teninden bir parçaya dönüşür. "15 inde annesini kaybeder sonsuza dek..ayakta kalmalı güçlü olmalıdır söylemleriyle,babası ölür, ailede en olgun o nitelendirildiğinden güçlü olmak zorundadır en küçük olsa bile..akıllıdır, mantıklıdır, hata yapmaz yaftası yapıştırılmıştır demir maske gibi ruhuna..evlenip, boşanır. kimseye muhtaç olmadan kalma savaşı, güçlü oluşu ya da duruşudur.belki o da ister özgürce ve çocukca hatalar yapmayı, utanmadan ağlamayı ..başkalarının ona yakıştıramadığı naifliği .ama nafile iste de olmayacaktır.güçlü kadın görüntüsüne.."
    (nettle, 06.08.2009 12:02)
  13. kendi duruşunu fazla önemsediği içindir.halbuki hepimiz aynıyız.erkekler, kadınlar.
    (varolmanın dayanılmaz ağırlığı, 06.08.2009 12:08)
  14. olduğu gibi görünüyorsa ve göründüğü gibi olabiliyorsa hiç bir sakıncası yoktur, mızmız ve ağlak olmalarından iyidir. güçlü görünmeye çalışıyorsa bıdı bıdı insanların beynini yemez.
    eğer rol icabı güçlü görünmecilik oynuyorsa zaten fazla uzun sürmez mutlaka maskesi düşer, öyle güçlü olupta devam ettirmek her x kromozomlunun harcı değildir.
    (omorfia, 06.08.2009 14:45 ~ 15:58)
  15. güçsüzlere şamar indirmeyi bekleyenlerin farkında olan kadındır. ne yapsın yani? niye güçsüz görünsün? o kadın güçsüzse, çevresindekiler sömürmüştür ve gücü kalmamıştır. biraz daha mı sömürülsün? bu kadının, güçsüzlüğünü göstermek istememesinin bir sebebi daha vardır; insanlardan bir şey beklediğinin zannedilmesini istemez.

çünkü insanlar sadece iyi günlerine ortaktırlar. kötü güne ortak olmak sadece laftadır. gerçek destek veren asla olmaz. lafla desteği, otobüste yanına oturduğunuz insan bile verir. yolculukta dertleş, al sana destek. bu mudur?
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 06.08.2009 14:54)
  16. erkeklerden diğer nazlı kadınlar kadar ilgi görmeyecek kadınlardır. bu güçlü görünme olayının ödülü hiçkimse tarafından anlaşılmamak ve bir de hayatınızdaki adamın da yayıp yatması olacaktır.
    (merlot, 06.08.2009 15:20)
  17. her ne kadar öyle görünmeye çalışılsa da bedenin güçsüzlüğü karşı yokar buna.

(bkz: madame bovary)
    (hizmetçiden hanım olanın bohçası hamama sığmazmış, 06.08.2009 15:23)
  18. (zeus, 06.08.2009 15:30)
  19. yastıkıslatangillerdendir.
    (dirtypain, 06.08.2009 15:35)
  20. gerçekten güçlü değilse kimsenin olmadığı yerde böğüre böğüre ağlayacak kadındır.
    (duygusalamaagresif, 06.08.2009 15:49)
  21. daha önce başka başlıklara da konu olan annemdir bu kadın. en azından iki olay karşısında kendisini bu durumda gördüm; içinde ağlamak, lanet etmek için fırtınalar koparken, dışarıda güçlü bir duruş sergilemek. kendisini aldatan babamdan boşanırken takındığı görüntü ilk kez bu duruşla tanışmamı sağladı. o kadar güçlüydü ki, azgın teke babamı deli etmiştir. toplumda aldatan erkeğe verilen ''erkeksin, helal olsun'' nişanının gururunu içten içe yaşayan babamı ''sanıyorum sik gibi ortada kaldım'' düşüncesine sürüklemiştir, oh olmuştur. ikinci metanetli duruşunu da küçük oğlunu kaybederken sergilemiştir. oğlu 2.5 yıl içinde erirken, eninde sonunda yaşayacağı kötü sonu hiç oğluna hissettirmemiş, ona kendi duruşuyla da umut aşılamıştır, bana da aşılamıştır. bu duruşu bir erkek olarak hayatım boyunca sergileyebileceğimi de sanmıyorum. annem bu duruşu hala dışarıya karşı sürdürmektedir ama yalnız kaldığı anlarda yaşadığı duygusal patlamaya sürekli denk gelmekteyim, kendisini nasıl teselli edeceğimi şaşırmaktayım. gene de, böyle davranan kadın her zaman kendisiyle yüzleşemeyen kadın değildir. böyle kadınlara saygı duymaktan başka birşey gelmez elimden.
    (karate schnitzel, 06.08.2009 15:49)
  22. aslında ben bu kadına saygı duyarım. ataerkil bir toplumda bir şekilde kendi ayaklarının üstünde durduğunu göstermeye çalışır. belli ki sıkıntısı vardır ve erkeklerden çok çekmiştir ve hatta hala çekmektedir.

ama bunu gerçekten, içten, hissederek yapmıyorsa, tek amacı etrafına göz dağı vermekse, bu biraz komik ve biraz da kötü duruyor. kendi konuşmalarında mantıksızlaşmaya başlıyor. işine gelen şeylerde ben yaparım ben ederim derken, işine gelmeyenlerde kenara çekiliyor. ama bütün bunları yaparken de güçlü görünmeye çalışıyor.

sürekli bir mücadele, sürekli bir çabalama. sonunda kendi yoruluyor ve olur olmadık olaylara, laflara, hareketlere üzülüyor, ağlamaya başlıyor. özüne dönüyor. en güzel olduğu, en saf göründüğü şekle bürünüyor.

sadece biraz daha samimi olursa o kadın ve maskesini çıkarırsa, ancak o zaman kendi ve güçlü olur. gibi görünmeye çalışmaz.
    (gory, 06.08.2009 15:56)
  23. göründüğünü nerden biliyoruz ki? belki de gerçekten güçlüdür, neden çalışsın, belki de doğuştan güçlüdür dedirten önerme.
    (nekibuki, 06.08.2009 16:04)
  24. ---dikkat kalp rahatsızlığı olan varsa bakmasın---

(görsel: güçlü görünmeye çalışan kadın/93294)

---artık her şey için çok geç---
    (bir buçuk iskender, 06.08.2009 16:07 ~ 16:08)
  25. (bkz: xena)

güçlüdür çarpar.
    (guenhwyvar, 06.08.2009 16:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil