görseller
gözyasi sisesi 

belki ilginizi çeker
  1. · tanımayı hiç istemezsin
  2. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
  3. · arcturus b
  4. · gözyaşı biriktirmek
  5. · depresif nickler
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · onur öymen
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · yeşim salkım
  7. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  8. · asya ağlıyor
  9. · süper marketlerde bulunmayan şeyler

gözyasi sisesi  

1. altıncı nesil yazar.

yapacağı her şeyin altına imzamı atarım diyebileceğim sayılı insanlardan biri. sımsıcak ve içten, kocaman kalbi olan güzel insan...
    harikulade yorumlarıyla ve marjinal fikirleriyle sözlüğün kalburüstü yazarlarından biri olacağına hiç şüphem yok.
    (poly aka bilirkişi, 05.01.2009 20:03)
  2. antik dünyada unguentarium olan roma döneminde mezar hediyesi olarak kullanılan pişmiş toprak ya da camdan yapılmış şişelere verilen ad.

ayrıca; hoş gelmiş altıncı nesil yazar.
    (üç harfli, 05.01.2009 20:11 ~ 20:13)
  3. (bkz: yağmur içen kız)
    (kayıp uçurtma, 05.01.2009 20:13)
  4. küçücükken zeliha akçagüner kişisinin yazdığı sevgi sitesi çocukları isimli öykü kitabını okumuş olduğunu düşündüğüm yeni yazar.
    (tashicardi, 12.04.2009 14:57)
  5. eski zamanlarda ölenler için dökülen gözyaşları bu şişelerin içinde biriktirilir ve mezara konulurmuş. birbirinden ayrı kalan sevgililer de özlemlerini acılarını anlatabilmek için bu şişelere gözyaşlarını doldurur ve sevdiklerine gönderirlermiş. telefon yok, mektup yok, bilgisayar yok ne yapsın gariplerim. aslında yaratıcı bir fikir hiçbirşey ziyan edilmiyormuş valla bravo.

aynı zamanda da altıncı nesil hoşgelmiş yazarmış. duyarlı ve hassas bünyelerin seçebileceği enteresan bir nick olmuş. şişelere dolacak kadar gözyaşı dökmez hayat boyu umarım.
    (tonanozanan, 08.05.2009 13:53 ~ 13:57)
  6. nihayet statü sahibi olmuş yazar.* başımın etini yiyordu neden statüm yok neden neden! diye... sonunda muradına erdi şimdi pek bir hevesli de yazıyor allah bozmasın.*
    ayrıca (bkz: statü kişilik uyumu)
    (poly aka bilirkişi, 09.05.2009 15:23 ~ 15:23)
  7. geçen gece aradı beni.

''arkadaşlarım,dostlarım,ailem hepsi sırayla terk ediyor beni.sen nerdesin?'' dedi.
    ''ilk giden bendim,sen hiç farketmedin'' dedim.sustu.

garip biri aslında,tanımayı hiç istemezsin.
    (gözyasi sisesi, 27.05.2009 15:40)
  8. türkçe karakter kullanmayan nesildaşım. kendisiyle az zamanda çok yol katettik(nasıl yazılıyor emin değilim) ama hoş zeki çevik ahlaklı ayriyetten polat alemdar a (laf aramızda) kıl olan arkadaş. o değil de duyarsa çok kızar valla abicim çıkın dışarda edin kavganızı daha sözlüğün camını çerçevesini yeni taktırdı wondrous. adama da yazık sözlüğün masrafıyla mı uğraşsın cam çerçeve parasıyla mı?
    (naylon brando, 12.06.2009 00:57)
  9. göz yaşımda saklısınşarkısını "gözyaşı saklansın" anlayıp kendi üzerine alınarak gece gece yarılmama vesile olmuş yazar.iyi de yazar.*
    (balefulwhisper, 26.06.2009 01:08 ~ 01:11)
  10. fena halde dayak istiyor.

hep diyorum, buluyor bunlar beni. çekiyorum herhalde. şu sözlük bir tane de normal bir adam çıkarsa keşke bir gün karşıma. al işte bu da manyak. durduk yere döv beni diye tutturuyor arkadaş. başta dayak arsızı sandım ama bu mazoşistmiş iyice. yok diyorum dövmem. dinlemiyor. ille de döv ille de döv... "hiç değilse bi iki tokat ataydın" diyor bir de. çok garip. bıktım artık, dövüp kurtulsam diyorum.

du' bakalım hayırlısı artık.
    (oehh, 01.07.2009 02:09)
  11. tatlı cadımdır benim. sempatik ve sıcakkanlı oluşuyla beni kendine bağlamıştır. ha bir de o yanaklarını sıkıp canını acıtmadan koparmak istediğimdir.
    (patikali yol, 03.08.2009 16:47)
  12. tam bir haftadır topuklu ayakkabı giymeyi öğrenicem diye götünü yırtan insan. (mis gibi tanım)

o değil de, bacağımı kırıcam birgün ondan korkuyorum. sırf bu topuklu ayakkabı şeysi yüzünden. annemin kriterlerine göre eşek kadar olmuşum ama zerafetten haberim yokmuş ve öğrenmem lazımmış. yeminlen 1 haftadır yerimden kalkmak istemiyorum. giydirdi bana bi topuklu ayakkabı, evin içinde onlan geziyorum. sabah gözümü açıyorum ''ayakkabı nerde!?'' diye fırça yiyorum. ulan bi dur, gözüm açılmamış daha. sakar bi insanım ben, normal zor yürürüm. o topuklu ile uykulu uykulu nasıl yürüyim.
    kafana sıçiyim anne, duy beni. aha gırtlağıma kadar doldum. kurtarın beni allasen. yakında çamaşır, bulaşık ve yemek işini de öğreteceğini söyledi, dayanamiyciğim daha fazla.
    bacağımın birini kırmadan bitmicek bu işkence, evet.
    (gözyasi sisesi, 12.08.2009 00:42)
  13. hemşerimdir. o kadar.

bir de 4 yıl kıç kıça okuyup tanışmadığım ama sözlükte rastlayıp "hemşeri buldum" diye sevinç naraları attığım insandır.
    (higher than hope, 12.08.2009 00:43)
  14. '' burda eskiden çok güzel şeyler yazıyordu ''
    (gözyasi sisesi, 13.08.2009 21:44 ~ 14.09.2009 18:38)
  15. (bkz: gözyaşı siyaseti)****
    (ustasına posta koyan jedi, 13.08.2009 21:45 ~ 21:45)
  16. (bkz: cornettomun dibi)
    (bkz: yağmur sonrası toprak kokusu)
    (bkz: ıslak hamburger)

ne desem eksik kalan, nasıl tanımlasam diye iflahımın kuruduğu, kendisine nickaltı yazarken yok yok bu da olmadı diyip "backspace"i en çok kullandırtan tanımsız varlık.

zaman zaman bir çok hitap şekli de yetersiz kalıyor kendisine. diyorum ya her gün bir şeyler daha katıyor kendine daha çok sevdiriyor kenidisini...
    10 parmağında 20 marifet; işini iyi biliyor, nerde ne zaman ne yapması gerektiğini... bazen heyecanlı çoğu zaman inatçı aynı zamanda.

1 saat haber alınamasa, eksikliği iliklere kadar hissedilen nadide güzelliklerden... bi ara bana kızıp sözlük hesabını kilitlemişti bende kilitlendim kaldım lan hiçbir şey yazamadım.*lanet öss yle başı hep dertte ama bu sene başaracak inşallah çok kararlı. yemek yapmayı da öğrenmiş iyice artık yakmıyormuş.*her şey iyi güzel de hep bir burukluk oluyor insanda, hep elinin altında olsun istiyor... denizleri aşıp da gel yanıma kurbanın olam.*
    (poly aka bilirkişi, 25.08.2009 19:22 ~ 19:25)
  17. osuruktan patates. salı günü için sabırsızlanıyor.
    (gözyasi sisesi, 18.09.2009 18:07)
  18. şu sözlüğe dönmem için insanüstü çaba göstermiş, bunalımlı dönemimi atlatmamı sağlamış mucize.

ha ben ne yaptım. düşüncesizlik sonucu, hem kalbini kırdım, hem de insanların kalbini kırmasını sağladım. bence şu an bazı kesim tarafından fazlaca üstüne gidilmekte. ama bunu haketmiyor. gerçekten haketmiyor. hakediyor diyen varsa mesaj ışığımı yakması yeterli.
    (heathcliff, 18.09.2009 19:35)
  19. tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmeyen,ilk örneklerine roma iparatoluğundan kalma lahit mezarlarda rastlanan,farklı renk tonlarında,ince ve kırılgan camdan veya topraktan yapılmış,ölenin ardından tutulan yası ve acıyı sembolize etmek amaçlı,gözyaşlarının içerisine akıtıldığı küçük şişelerdir.zengin ailelerde ölünün ardından ağlamak veya yakarmak ayıp karşılandığından,ölünün önemini ve ne kadar özleneceğini vurgulamak amacıyla para karşılığında kadınlar tutularak,bu kadınların gözyaşı şişelerine ağladığı ve ağıtlar yaktığı söylenir.ölen kişi ne kadar zengin ise o kadar çok gözyaşı şişesi ile gömülür.
    (pigs on the wing, 18.09.2009 22:25)
  20. ilim irfan sahibi olabilmek amacıyla gitmeyi düşündüğü üniversiteyi kazanabilmek amacıyla gittiği dersahanedeki tanışları tarafından, öpülmek adı altında yalanmaktan zerre hazzetmeyen; altyapı eksikliğine rağmen, kafasına koyduğunu gerçekleştirebilmek amacıyla her yolu mübah gören (kol, bacak vs. anladın sen onu); evinin salonunun ortasına bilgisayar kurulu bilgisayar üzerinde, tahminen yediği her haltın ailesi tarafından canlı olarak izlenebildiği (bir nevi bbg evi); alacak olanın cidden dkendine azami derecede dikkat etmesi gerektiği; bu saptamamı kendisine ilettiğimde de ev ve otel de dahil olmak üzere kalabileceği her yerde kalmış olduğunu söyleyen şahsiyet...
    not: eğer bunu yazmamış olsaydım, ilk fırsatta beni buna pişman edecekti... söz verdik, boynum kıldan ince abla...
    (soulcleaver, 19.10.2009 23:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil