|
|
- (bkz: oruç musun)
- sokakta gördüğümüz yeşil ve mavi gözlü on kişiden dokuzu, renkli lens kullandığından ortaya çıkmış sorudur. bu soruyu sormakla yetinmeyip, kişiyi yana döndürüp muayene eden insan evlatları da vardır.
- (bkz: hocam bu soruda ne demek istemiş)
- -gözlerin lens mi?lens ise kaç megapiksel?
-!?!
-tamam tamam gidiyorum...
- - gözlerin lens mi?
+ hayır nantes.
- gözlerinin lens olmadığı bilinen kişiye sorulduğunda karizmadan götürmeyen, erkekliğe bok sürdürmeyen bir iltifat girişimidir. ancak kişinin gözlerinin lens olması durumunda olay tersine dönebilir.
- - gözlerin lensmi ?
- hayır..
- bu ne peki ?
- nası ya...
- tatlım çok konsantre olmuşsun olaya tuvalette işerken elime geldi....
- ......
- gözleri iyi görmeyen ya da yakından bakmayı bilmeyen insan müsvettesinin soracağı sorudur. cevab olarak "yok, anadan doğma böyle" demek yeterlidir.
- dangalak ötesi insanların bunu hakaret, küçümseme anlamıyla, sen gözlerinin rengiyle yaşayamayacak kadar kompleksli bir eziksin nihaha vurgusuyla sordukları soru.
-gözlerin lens mi
-evet
-niye ki, numaralı mı takıyorsun yoksa renkli olsun diye mi?
-numaralı
-neden o zaman gözlük takmıyorsun ki ya da şeffaf taksana?
-çünkü numarası 4,5. gözlük rahat olmuyor
-hmm gözlerin kahve rengi o zaman, yeşil taktığına göre?
-ela aslına bakarsan da seni niye bu kadar alakadar etti?
-hiiçç.. (aha tam bu an, suratının ortasına bi tane patlatacaksın, dağılacak ağzı burnu, tribe bak. mına kodumun dingili)
- çok nadiren evet diye yanıtlanan ve aslında cevabı pek de umursanmayan sorudur. zaten cevap ne olursa olsun, bu soruyu soran kişi 'gözlerin lens biliyorum ama bir de senin ağzından duyalım ya da bakalım yüzün yalan söylerken ne hal alıyor demektedir. gözüne elişi kağıdı yapıştırılmış bebek gibi duran ve ölü balık gibi bakan kişiler bile çok büyük bir rahatlıkla bu soruya 'ah tabi ki hayır, kendi gözlerim' diye cevap verir. ayrıca bu soruya 'hayır kendi gözüm' diye cevap veren 100 kişiden 85'i saçlarının takma değil kendi saçları olduğunu, saç renklerinin ise gölge, röfle ile değil güneş sayesinde açıldığını iddia etmektedir.
- bir de şöyle bir durum vardır;
- gözlerin lens mi?
+hayır kendimin...
-!?!
- -gözlerin lens mi?
+yes, carl zeiss.
- -raistlin gözlerin lens mi eki eki eki?
+hayır, dragonlance!!
-vaaaay..
+yavşak..
- -gözlerin lens mi?
bu soru "neden bilmek istiyorsun " cevabını açıkça hakediyor.sorulmaması gereken aptalca sorulardan biri.ama ortamda birisi bi defa o densizlikte bulunduğunda ben şu ana kadar dürüstçe gülümseyerek evet diyenini duymadım arkadaş! klasik cevap:
+evet gözlerim bozuk lens takıyorum ama kendi rengi de mavi zaten..( mk gerizekalısı içsesi featuring afallamış ve bozulmuş bi surat ifadesiyle gelir cevap )
-"neden şeffaf takmıyorsun o zaman"sorusunu resmen hakeder çünkü adamı salak yerine koyup alenen yalan söylemeye çekinmez muhattap şahıs.madem çekiniyosun o zaman takma kızım renkli menkli!hayır hepsini geçtim makyajını düzeltirken kayan lensin altından kahverengi gözlerin ortaya çıktığında ;
-"e hani maviydi gözlerin" sorusunu da hakedersin o zaman..ya da bana eski lise fotoğraflarını gösterirken kahverengi gözlerini gördüğümde
-aa lisedeyken kahverengiydi demek gözlerin sonradan değişmiş..ne kadar şanslısın gibi bi yorumu da hakedersin.
ben sormam...sorulmamalı bence. ama sorduğunuzda gelen cevap tatmin edici değilse sorun!daha çok sorun!sinirden o lenslerini çıkarıp ağlamaklı ses tonuyla;"bunu mu görmek istiyorsun ha" cevabını alıncaya kadar sorun!hakediyorlar!
edit:evet gözlerim kahverengi.nedense benimkiler hiç değişmiyo.bakıyorum bakıyorum hep kahverengi mk.
(bkz: bi takim seylere cok sinirlenmis yazar)(eva, 12.05.2008 20:05 ~ 14.05.2008 13:05)
- evet 2.25 miyop diye geyiğe vurabileceğiniz, "ha ha çok komik, rengini kastettim" cümlesine yalan ya da doğru karşılığı verebileceğiniz, ancak söze değil öze bakarsanız (başlığa takılmayıp içeriğe yönelirseniz) "kadın kadının kurdurur" üzerine döktürme fırsatı yakalayacağınız sorudur.
evet, genellikle niyeti bozuk bir sorudur. "hayır! sen sahtesin" demek istemektedir. ama, bir kadındaki bu ve benzeri ayrıntılara kadınların daha çok takılma sebeplerini sadece "kıskançlıkla" açıklamak acımasızca olur. zira, bu ayrıntılar, erkek egemen dünyanın kadın algısındaki arıza sonucu dayatılan "kadınlık" durumuna ait ayrıntılardır ki yine müsebbibi, erkek dünyadır. erkek dünyanın "kadınlık" algısını, kapitalizm eliyle pompalanan tüketim ve estetik anlayışına çarparsanız, elinizde bir adet "hemcinsinin kurdu olan kadın" kalır. ve bu kadın işte bu öğretilmişlikle mini eteğin duruşuna, saç renginin doğallığına takılır kalır.
|