gözden öpmek   

adana çık aradan

1. kız tarafının gözünde makyaj varsa, erkek tarafının rimel, far, kalem, maskara... ne varsa tadına varacağı eylem
    (arch, 27.01.2007 02:26)
  2. uzaktan baktığımda en sıcak, en samimi ve sevgi dolu görünen öpme şekli. art niyetsiz öpücük.
    (burcumsu, 14.07.2007 02:22)
  3. ayrılığa işaret eder.
    (great dilemma, 14.07.2007 02:28)
  4. sürekli yaptığım için ayrılacağımızı düşünen sevgilime rağmen çok sevdiğim bir eylemdir! sevgilim,"gözden öpmek ayrılık getirir " atasözünü çok benimsemiştir.
    (ggecim, 14.07.2007 02:40)
  5. kirpiklerin karışmasına, gözünüzün içine batmasına, gözünüzü bi süreliğine açamamanıza sebebiyet veren hadise.
    (madalyonun güzel yüzü, 14.07.2007 02:47)
  6. (bkz: gözlerinden öperim)
    (asosyal demokrat, 14.07.2007 02:48)
  7. güneydoğuda maşallah, allah nazardan saklasın gibi manalar ifade eden olaydır.

bu yüzdende beni 2 yaşıma kadar büyüten insanlardan biri olan mamiji annemin sürekli benim üzerimde uygualadığı eylem olmaktadır.
    (azimlii, 14.07.2007 03:03)
  8. babam hiç gözlerimden öpmedi beni. oysa öyle güzel ki gözleri; yeşil desem değil, kahverengi zaten değil. oysa öyle yaşanmışlıkları katlamış katlamış koymuş ki gözlerine.oysa belki de yeryüzünde baktığım anda kendimi gördüğüm gözler onunkiler. oysa babamın gözleri onlar.babam hiç gözlerimden öpmedi beni.
    ne zaman o güzel gözlerini öpmeye yeltensem; geldi burnumdan öptü, kucağına aldı, sarıldı bana; hiç izin vermedi. oysa ne çok severim ben kirpiklerine dokunmayı; nasıl isterdim usulca öpmeyi. ben hiç gözlerinden öpmedim babamın.

"ayrılık olur" dedi ve babam hiç gözlerimden öpmedi beni.
    "ayrılık olur" dedim; onun kızıydım; ben hiç gözlerinden öpmedim babamın.

senden ayrılmamak pahasına, dudaklarımın o güzel gözlerinden mahrum kalmasına razıyım baba; sırf "ayrılık olmasın" diye.
    (stellina, 14.07.2007 03:43)
  9. hep özdemir asaf'ın şu dizelerini hatırlatır;

"seni büyük buldum, anladım,
    seni güzel buldum, korudum,
    seni küçük buldum, uyardım,
    seni yakın buldum, uyudum,
    biri yanlış idi, unuttum."

hep küçüklerin öpülür ya gözlerinden, bu yüzden bir koruma işaretidir bir nevi.. hani "gözüm.." der gibi, hani "gözün gibi bak.." der gibi belki de..

alından öpmek kadar anlam yüklü olmasa da, saflık belirtisidir gözümde ayrılıktan ziyade..
    (melagrana, 29.08.2008 21:02 ~ 21:02)
  10. vıcık vıcık olmuş gözden başkasını ifade etmeyen eylem.
    (clompi, 29.08.2008 21:16)
  11. bebek uyutmak içinde oldukça etkili bir yöntemdir, böyle gözleri uykuya kayan ama yinede direnen afacanların gözlerini ellerinizle kapattığınızda önce gözlerini hemen açarlar birdaha kapattığınızda tekrar açarlar, tekrarladığınızda ise daha uzun süre kapalı tutup açmaya çalışırlar ama artık takatleri yalnız emziklerini çekmek için vardır ve nihayet uykuya teslim olurlar.ama zamanla bu elinizle gözünü kapama olayınız patlak verebilir artık elinizi her yaklaştırdığınızda kaşlarını çatıp "ağlarım ha" mesajını fırlatıverirler hah tam bu sırada gülümseyip gözlerinden öpmek devreye girer, öpmek daha güven verici ve şefkatli olduğundan saf akıllarına bişi gelmez, sizede üzerini örtüp uzaklaşmak kalır.
    (xlmart, 27.09.2008 01:27)
  12. (bkz: büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden)
    (venom, 20.11.2008 16:17)
  13. (bkz: gözümden öpme)
    (tanrim ben nerdeyim, 20.11.2008 16:20)