görseller
gözcü 

belki ilginizi çeker
  1. · doğan medya grubu
  2. · yıldız tilbe hayranı olmak
  3. · sürekli yanlış söylenen bir soyadına sahip olmak
  4. · babanın itü sözlüğü yasaklaması
  5. · chp li medya
  6. · the lookout
  7. · bazı gazeteler sizi ancak bu kadar korur
  8. · 5 mart 2006 kayserispor fenerbahçe maçı
  9. · aykut oray
  10. · televizyonunda discovery channel izlenen berber
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · itü sözlük
  3. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  4. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  5. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  6. · erkekte ses tonu
  7. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  8. · solcu adları
  9. · karambol

gözcü  

1. sadece saygı öztürk için dayanılabilen bir gazete. o da çoğunlukla güzel şeyler yazıyor diye.
    orta sayfasında asabi diye bir iç gazete vardı ki bulvar gibi birşeydi meret.
    (sükun, 26.10.2006 18:56)
  2. reklamlarında halkın adamı olan bizimkilerin katil yavuzu oynardı.
    (jellyjam, 31.03.2007 06:46)
  3. yayın hayatına yarından sonra veda eden gazete .aydın doğan'ın bu gazeteyi neden kapattığını anlamış değilim. http://www.medyatava.com/...
    (spanki, 31.03.2007 16:29)
  4. bu büyük gazetiyi üstad umut sarıkaya'nın bir yazısından alıntı ile uğurlamak istiyorum. sağol gözcü, iyi vardın.

"daha dün fight club filmini izlemiştik, ben filmden çok etkilenmiştim. gerek mesajsal, gerekse çekimsel olarak çok beğenmiştim filmi de sevdiğim itiraz etmişti. dövüş kulübünün hollywood un planlı bir ürünü olduğunu, amerikan sömürgeciliğinin kendi ürettiği teze yine kendi ürettiği antitezi ürün olark sunup, "alın size muhalefet, bununla yetinin" diyerek dünyadaki kapitalizm karşıtlarının ve yükselen anarşist akımları sindirmeye çalıştığını, bu yaptıklarının tıpkı gözcü gazetesi gibi "yeteeeeer!" diye manşetler atıp, amaçsız, neye ve kime karşı olduğu belli olmayan tıraş bir isyan sergilemesine benzetebileceğini, dolayısıyla brad pitt ve edward norton un iki ayrı terbiyesiz şerefsiz çocuğu olduğunu falan söyledi. ben de "he aşkım, haklısın" desemde içimden " yok lan şahane filmdi işte sanırım sevdiceğim gaza gelip tırt bi açıklamada bulundu bu sefer... hem gözcü gazetesinin asabi eki de zaman zaman duygularıma tercüman oluyor" diye içimden geçirmiştim."*
    (umut sarıkaya, benim de söyleyeceklerim var!, doğan kitap, 1.baskı, ekim 2005, s.16-17)
    (dr conners, 01.04.2007 19:23 ~ 19:30)
  5. tepeci olarak da kullanılan kelimedir...
    (i know i am right, 20.04.2007 11:39)
  6. (bkz: the lookout) *
    (amedian, 23.07.2008 23:45)
  7. gözcü: kapalıçarşı'nın açıkgöz kuyumcularından biri, ölümsüzlüğe açıldığına inandığı bir arka kapı yaptırmış dükkânına. bu gizli geçitten sıvışmakmış niyeti, azrail canını almaya geldiğinde. bunun için, dükkânın ön kapısında oturup, azrail çarşının ucunda belirdiğinde kendisine haber verecek olan bir gözcüye ihtiyacı varmış. ama ücret ne denli yüksek olursa olsun, kimse bu işe talip olmuyormuş.
    azrail'in canı sıkılıyormuş zaten. yoksul bir değirmenci kılığına girip, kuyumcunun karşısına dikilmiş. kese kese altın karşılığında, bütün gün dükkânın önünde oturup, azrail'i görür görmez kuyumcuya haber vermeyi kabul etmiş. gel zaman git zaman, fazla uzamış bu oyun. azrail hem kuyumcunun canını almak istiyormuş, hem de gözcülük sözünü tutmayı. içi içini yiyormuş işin içinden çıkamadıkça.
    nihayet bir gün, alicengiz oyununda bulmuş çareyi. ön kapıya bakan bir boy aynası yerleştirmiş arka kapının ardına. sonra da ön kapıda durup, azrail'in yaklaşmakta olduğunu haber vermiş kuyumcuya. kuyumcu, artık iyice yaşlanmış gövdesinden beklenmeyecek bir çeviklikle sarılmış arka kapının tokmağına. ölümsüzlüğe uzandığına inandığı kapı açıldığında, ön kapının gözcüsünü görmüş karşısındaki aynada. afallamış ama hatasını çabuk anlamış. (ölümün sözcüsünden başka kim kabul eder ki ölümün gözcüsü olmayı?)
    nazar sözlüğü / mahrem - elif şafak
    (kabuk adam, 06.10.2008 20:20)
  8. fringe dizisinin bütün bölümlerinde iki saniyelik de olsa seyirciye görünen gizli karakter. bazı duyumlara göre kendisinin düzenle alakası olduğu da söylenir.

(görsel: gözcü/105853)
    (castiel, 18.10.2009 17:51 ~ 17:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil