belki ilginizi çeker
  1. · yemek tariflerindeki bilindik sözler
  2. · kulak memesi kıvamı
  3. · pizza
  4. · köri
  5. · soğanlar pembeleşinceye kadar
  6. · yemek icat etmek
  7. · tatmadan yemeğe tuz atmak
  8. · ölçüyü tutturmak
  9. · el ayarı
  10. · türk tipi ölçü birimleri
gündem
  1. · ugg
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · uludağ sözlük
  5. · boylumlama
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  8. · i can t breathe anymore
  9. · birbirine benzeyen ünlüler

göz kararı  

1. ölçü veya tartı ile değil, gözle oranlanarak belirlenen miktar*.

genellikle yemek tariflerindetuz ve bilimum baharatlar için kullanılır. ayrıca yemek yapmak konusunda duayen olmuş sevgili annelerimiz yılların tecrübesine dayanarak hiçbir şeyi bardak, kaşıkla ölçmeden sadece göz kararıyla kullanırlar. ki bu sebepten ötürü kendilerinden herhangi bir yemeğin tarifini istemek gibi bir gaflette bulunduğunuzda göz kararı kavramının göreceli oluşundan kesinlikle aynı sonucu almak mümkün değildir.
    (applepie, 26.12.2006 16:07)
  2. bir de bunun kurabiye yaparken hamurun kulak memesi kıvamında olma şekli vardır.
    (gülümsün, 26.12.2006 16:09)
  3. çok tehlikeli bir miktar birimi.
    edit: miktar birimi ne lan, yuha bana. ölçü birimi olacak o.
    (jack, 21.10.2007 18:52 ~ 20:00)
  4. anne ölçüsüdür.bir yemeğin nasıl yapılacağını sorarsınız,içine koyulacak şeyleri ısrarla göz kararı şeklinde tarif eder.bu nedenle de yapılan yemek hiçbir zaman anneninki gibi olmaz.
    (krem karamel, 21.10.2007 19:10)
  5. göz sadece görmekle yükümlü olan bir organ olarak karar verme yetkisine sahip olmadığı gibi, kendisine boyundan büyük görevler yüklenmektedir. bu nedenle, bu tamlama gereksiz bir tamlama olup; gözü haksız hallere sokmakta, suçlu durumlara düşürmektedir.
    (bioluminicence, 21.10.2007 19:16)
  6. (jenesaispas, 21.10.2007 19:23)
  7. yaptıkları yemek konusunda usta olmuş aşçı yada annelerin vazgeçilmez ölçü birimidir.
    (ruhani oyun havaları, 21.10.2007 19:26)
  8. tüh.vay mna koyum nerdeyse ................................... mış. denilmesi muhtemel birim
    (ahmetabra, 21.10.2007 19:52)
  9. en sinir olunan ölçü birimidir.özellikle yeni öğrenenler için..her şey tamamdır bir o göz kararı katılan katkı maddesi istenilen mükemmeliğe ulaşmanıza engel olur..
    (karo kızı, 10.09.2008 18:04 ~ 18:51)
  10. anne tarifiyle yemek yapmayı kesinlikle öğrenemeyeceğimi gösteren kelime. ulan senin gözünle benim gözüm bir mi, karar veremiyorum ben gözümle.
    (despinaa, 10.09.2008 18:10)
  11. bu göz kararı katımları pek bi seven, tutan ablalardan birisi günün birinde bilim kadını filan çıkacak diye korkarım.

-evet şimdi herkes dikkatli izlesin. bugün anlatacağım konu çok önemli. evet prozac yapımı. şöyleki malzemeler....vırt zırt tırt...cık dık bık tık...
    -hocam son malzemeyi yazamadım.
    -tık evladım, şimdi tüm malzemeleri tırt hariç göz kararı katıyoruz.
    -....(out of order)
    -yazdın mı evladım
    -ne yazıcam ki hocam
    -göz kararı.
    -...:^%+....hocam tırtı koymadığımız iyi oldu onla da süsleriz artık
    (durugörü, 10.09.2008 18:17)
  12. önceleri tanıdıklarım böyle yemek tarifi verince sinir olurdum illa bi ölçü birimi arardım ama anladımki eğer göz kararı ayarlayabiliyorsanız yemeği iyi yemekte yapıyorsunuzdur,ölçüyle mölçüyle değil gözle oluyor bu iş.
    (sumatriptan, 10.09.2008 19:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil