şimdi bunlar 1996-2000 dönemi kışları oduncu gömlek yazları ise polo yaka klasik model kahverengi tişört giyerlerdi.yanlarındaki daha az kıdemli bayan denetmene ki kürsüden arkadaşıdır zaten gizliden gizliye yazarlardı.hatta sınavda çok haşin ve göz açtırmamayı maçoluk vesilesi yaparak bayana nasıl ama şeklinde serttt bakış atarlardı.lakin hoca sınavın ortasında içeriye girince saygıdan hurmetten karizma yerlerde sürünür bizimde sınav konsantrasyonumuz bozulurdu.sınav çıkışı acaba girsek mi ki diye düşünürdük ama şişe götü gözlüklü birisine girmeye kıyamazdık ve tabii ki mustakbel bir hoca adayına.hey gidi gunler!
bunların sınıfı arkadan takip edenleri vardır ki arkaya dönünce göz göze gelinebilir
(bkz.
ohannes)
nerelerden ne şekilde geldiğini unutan terfi etmiş, lakin gelişememiş öğrenci tipleri.
dişi ve abazan olanları vardır ki bir örnekle pekiştirilesidir;zira rüyalarınızda görebilirsiniz genellikle.
-bugün yine her sınavda olduğu gibi çok güzelsiniz.
-yemezler önüne bak.
-sinirlenince daha da güzel ..
-şansını zorlama
-belki sınavdan sonra ..
-tamam beni 8'de evden al.
bir zamanlar çancıydık filminde okulun özellikle kimya bölümünü bitiren 20 yaşında menapoza girmiş sinir ötesi karakterlerden biri
ezik asistanların level atlamak için yaptıkları pek çok şeyden sadece biri,bir nevi kül yutmaz tribi.
ezber bir dersin iki kere ertelenmiş finalinde, "sen ordan kalk şuraya geç" gibisinden emirler yağdırarak başlangıçtan ne olduğunu belli eden,birbuçuk saat boyunca tepemizde dikilip gereksiz espriler yapan,"aah ah,sorular da çok kolay" gibisinden katlini vacip hale getirecek sözler sarfeden, hatta durumu abartıp,öğrencileri kendini össde gözetmen sandığı düşüncesine garkedip çişi gelen öğrenciyi tuvalete götüren gözetmen tipi.kendisi, saçını başını yolma hissiyatı uyandırsa da 35 kişilik toplulukta,tanrı bu işi çoktan yapmış olduğundan elden bir şey gelmemiştir
kompleks kavramının üst sınırlarında gezen gözetmenlerdir..
-sen, önüne bak..
+...
-bir an yanına baktın sandım pardon, bizim bir hocamız vardı yanımızdakine göz kaydırdığımızı bile görse enseye şaplağı patlatırdı biliyor musun?
-...
+aslında lisedeyken çok iyiydim bu konuda ama üniversitede hiçbir taktiğim işe yarama.. seeen! napıyorsun orada ? anlıyor musun beni? çekemedim kopya üniversitede bir türlü.. çekemedim ühühüh !
-kaç dakikamız kaldı ?
+15.. önüne bak..
- hocam nolur gözümü açayım. soruları göremiyorum.
+ hayır ben göz açtırmam.
- e okusanız bari soruları bana?
+ olmaz. önüne dön.
- yaw dersten kalıcam diyorum be kadın.
kopya çektirmeme konusunda kendilerine aşırı güvenli gözetmenlerdir.sınav sonrası ise yüzlerinde öğrencilerin yüzlerindeki mutsuzlukla doğru orantılı bir sırıtma belirir.
kafalarına gözetmeni oldukları dersin kitabıyla vurulası,üstüne tüm okunan formüllerin dökülesi,24 saat uykusuz ders dinletesi gözetmenlerdir.
*
kafanı kaldırdığında göz göze geldiğin tiptir. hissediyor mu ne...
sadece öyle görünürler. genelde takıntılı oldukları için belli noktalarda dikkatlidirler. dolayısıyla bezen çok daha kolay kopya çekilebilir bu insanların gözetmenliğinde.
görüş alanına tüm öğrencileri alacak şekilde kendine pozisyon ve ortam belirledikten sonra, sınav süresince sesli nefes bile aldırmayan,sinek uçurtmayan, hiç sevilmeyen, sınav günü görülmesi en son istenen gözetmen türü...
boynun ağrıdığında kafanı biraz geri yaslamana izin vermeyecek olan gözetmen tipidir. hemen olaya müdahele eder.
-heyy sen napıyosun öyle?
+boynum ağrıdı da, o yüzden kafamı kaldırdım.
-olmaz öyle şey kağıdına bak
+ !?
-hocam su içebilirmiyim
+hemen sınavı terkediyorsun
-neden???
+c harfine bastırarak söyledin, kopya verdiğini anlamadım mı sanıyorsun?
+şş sen arkadaki neden saçını kaşıyosun, arasına kopyamı sakladın yoksa?
+hey sen neden bacak bacak üstüne attın, ne var bacaklarının arasında?
=hocam biraz az konuşsanız, konstantre olamıyorum
+hakaret ha çabuk çık dışarı.
kesinlikle kadındır . erkek gözetmenler her zaman daha uyumlu ve daha iyimserlerdir..
gözü kapalı kopya çeken öğrenci karşısında hiçbir şansı yoktur. derler ki en iyi dolandırma her iki tarafında istediğini elde ettiği dolandırmadır.
(theme, 19.10.2009 22:24)