bilimsel olarak yapılamıyacağı bilimadamları tarafından yapılan deneylerle kanıtlanmış eylem.
birisine yaptırmak için epeyce uğraşılması gereken eylem.
öyle bir şey yapın ki birileri götüyle gülsün. zor iş vallahi.
misal, belli bir konuda yapılacak bir şey, ilgili kişilerin çıkarına olsun. sen yaptığın şeylerle çıkarını koruduğunu düşün. ama aslında, yaptığın şey karşıdaki kişinin ekmeğine yağ sürsün. karşıdaki kişi de bunun farkında olsun, ama belli etmesin. işte, karşıdaki kişinin senin aklına götüyle güldüğü nokta burasıdır. sen bir salak haline gelirsin, o ise, kurnaz tilki, sana gizliden gizliye götüyle güler. yüzüyle gülerse, senin gözün açılır. bu yüzden götüyle güler. senin de bu bana götüyle gülüyor mu diye açıp bakacak halin yok.
senin gözünü ancak işin farkında olan başka bir kişi açabilir. o da sana şöyle der:
olum, ne yaptın sen? lan, götüyle gülüyordur şimdi sana o. bak öyle değil şöyle yapmalıydın. olum, sen salaksın.
herkes için zor iştir: gülmek zor, güldürmek zor, gülme işini ortadan kaldırmak zor.
bizim orda
kıçıyla gülmek denen aktivite
arkadaş ortamında şahıslardan birinin güldürücü etkisi çok yüksek espri yapması sonucunda, grubun ağız dolusu şen kahkalar ile olaya karşılık verdikleri anda husule gelen olaydır. "ahah haha ha hohiho tazoooaaaartt! hihi eki eki - noluyo lan? - ahi ahi - abi o kadar süper ki, götüm de dayanamayıp bizimle gülme ihtiyacı duydu - rooaaha haha haa..!!" ve kopuş şeklinde meydana gelmiştir.
fazla abartınca pırt yapmayla sonuçlanabilecek hadisedir.
göt ile yapılan her esprinin en adil karşılığıdır.
(sikko, 07.05.2009 15:33)
boylumlamadır. sikko değerinde çok rerörerö.
çok sevdiğim laflardan bir tanesidir. öyle bir
göt ki bu kahkahalara boğuluyor bazı şeyler karşısında. susturamıyorum aga o derece gülüyor.
*