beta aşamasındaki yeni sözlük uygulaması. bir başlığa, aynı zamanda görsel materyal de atayabilmenizi sağlıyor. bokunu çıkarmadığımız sürece yararlı bir sözlük uygulaması. görsel eklemek için giri kutusunun üzerindeki görsel butonunu kullanıyoruz. http://www.itusozluk.com/... adresinden ise ana sayfasına ulaşılabiliyor.
muhteşem bir uygulama. böylece teknik içerikli girilerin daha anlaşılır olması sağlanacak, imageshack gibi sitelerle uğraşmadan ve resmin silinmesi korkusu yaşamadan güzel güzel resimli anlatım yapma imkanımız olacak. itü sözlük çalışıyor.
ilk görseli eklediğim uygulamadır. bu başlıkta sağda görseller altında görsellerin screenshot ını görebilirsiniz.
hani nerde demeyin diye diyorum, zira ben demiştim.
sözlüklerin standart kalıplaşmış ve bayağılaşmış görüntülerine çok güzel bir alternatif. bu ve bundan önceki ajanda not defteri uygulamaları ile birlikte sözlük kendini diğer sözlüklerden soyutlamaya başladı. yeniliklerin devamını diliyoruz.
edit: şimdi fark ettim. sayfa açılış hızını kayda değer yavaşlatıyor. sözlükte tıkır tıkır dolaşmak isteyen arıların pek işine gelmeyecek bir uygulama. ama kaldırılabiliyor sanırsam.
çok nefis bir şey olmasının yanı sıra, yakın bir zaman içerisinde suistimal edileceğinden endişelendiğim uygulama.
şöyle ki, yarın öbür gün aralarından su sızmayan kafası pek bir sevilesi yazar arkadaşlar, birbirlerinin nick altını mizah tabakasının en alt seviyelerinde dolaşan 'osuruğunu yakan adam' , 'gözlerini pörtletmiş kadın', 'orta parmağını kaldırmış sarı saçlı çocuk' resimleriyle donatacaklar ki, işte o zamandan sonra işin cılkı çıkmaya başlayacaktır.
daha da kötüsü farz-ı mahal 'petek dinçöz' ü hiç sevmeyen bir yazar kardeşimiz, kendini tutamayıp alenen oraya yapıştıracak bir 'sırıtan şempanze' fotoğrafı. ilk görüntü idrakında her ne kadar yüzümüzde tebessüm bırakacak bir hareket olsa da uzun vadede sözlüğün işlevi açısından sanki pek de hoş olmayacak, ha ne dersiniz?
ama benim hala umudum var. bu hiç bir yerde olmayan kıymetli ve çok da abartılmaması gereken özellik hakkı layığı ile kullanılacak, gelecek nesiller hayata umut ışığıyla bakabileceklerdir.
çok başarılı bir uygulama. sözlüğün geçmişinden beri atılan en başarılı adım. içerik kavramı sadece metinden oluşmadığı için medyaların kullanımı içeriği destekleyecektir. duyurular bölümü gibi hayvanca kullanılmaması dileği ile.
aman ileride görsellere de oy verilmesin derim ben. görsellerde espri yapmak boku çıkmaması gereken bir şey gibi geliyor bana. yapılsın ama espri yapmak için yapılmasın.
gecenin bir vakti fark ettiğim "acaba ne zamandır var da ben yeni gördüm?" diye düşünürken, meğer daha dumanı üstünde tüttüğünü anladığım itü sözlük yeni atraksiyonlarından. ve ilk işim iyi bir sözlük yazarı olup elimdeki resimleri sözlükle paylaşmak oldu.
hizmet için buradayız efendim...
nerde mal futbolcu varsa onların resimlerini gösteren sözlük aparatı. yeni uygulama görünce hemen heyecanlandım, bir sürü isim denedim. hiçbiri de çıkmadı. napiyim ben futbolcuyu olm. işi yaramaz bir uygulama. alex de souza'nın kel kafasına mı bakayım lan.
edit: ayrıca endişeliyim bu uygulamanın geleceğinden. rocco yazınca kenarda çıkan resimde... neyse ben bişey demiyorum. alex'e bakın ya da vazgeçtim brüksel lahanasının resmine bakın, o bile var, o derece.
yıllar önce bu konuda ilk fikirlerimi wondrous'a sunmuştum..olmaz o demişti, sebep demiştim..kaldıramayız şimdi o trafiği demişti..haklıydı tabi..yıllar geçti, sözlük kendini aştı..her konuda..şimdilerde yeni yeni applicationları ile şov yapıyor adeta..görseller de sözlükte görmek istediğim bir uygulama..burdan emeği geçen herkese teşekkür falan etmeyeceğim..aksine beddua okuyacağım..wondrous, sorumlusu sensindir bunun kesin, biliyorum..ne diyim lan ben sana şimdi?! allah seni bildiği gibi yapsın lan..senin yüzünden yine başından kalkamayacağım bu sözlüğün..iki dakika rahat duramadın de mi? neyse, başlayayım ben görsellerde de tematik yapmaya bari..
edit: harbiden benim gibi her girisini türlü türlü şekiller, grafikler ile süsleyen birisi için fena oldu bu!
heyecan verici bir yenilik. düzgün kullanıldığı takdirde çok yararlı olacağını düşünüyorum. nitekim an itibari ile rammstein başlığına girdiğim görsel ile açılışı yapmış bulunmaktayım ben de.