belki ilginizi çeker
  1. · harry potter and the order of the phoenix
  2. · icat edilse deli gibi satacak ürünler
  3. · albus dumbledore
  4. · horcrux
  5. · görünmezlik pelerini
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · domuz gribi
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · sütyen
  9. · zalimin zarı varsa abazanın analı var

görünmezlik pelerini  

1. harry potter'a babasından miras kalan ve harry'nin zırt pıirt dolaşmasını, hocalara gözükmeden oraya buraya gitmesini sağlayan paha biçilmez şey. galiba ayak sesini filan da kesiyor anladığı kadarıyla, yoksa öyle snape yanından geçecek de seni farketmeyecek.
    (bkz: görüntüyü halletin hadi de sesi ne yapacan)
    (bkz: sesi hallettin de hoca kokusunu ne yapacan)
    (gelirsemkal, 10.04.2006 07:12)
  2. ölüm yadigarlarından birisi olup altındaki kişiyi gözden ırak yapmaktadır. ayrıca diğer görünmezlik büyülerinden farkı bu pelerinle sadece kendinizi değil diğerlerini de koruyabilmenizdir.
    (always alone, 22.12.2008 21:14)
  3. kaybolması anında bulunma sürecinin bi hayli sancılı geçeceği bir eşyadır.

hatta görünmezlik pelerini üzerine olası bi dialog:

-anne pelerinimi gördün mü?
    +baban salonda uyuyakalmış, onun üzerine örtmüştüm..sen de babanın üstünden kalk istersen yavaştan..
    (drowsy pharaoh, 22.12.2008 22:02 ~ 27.12.2008 16:04)
  4. bilkent üniversitesi nanoteknoloji araştırma merkezi (nanotam) başkanı prof. dr. ekmel özbay'ın başkanlığını yürüttüğü projede doktora öğrencisi atilla özgür çakmak tarafından geliştirilmiş olan pelerindir. askeri araçların üzerine kaplanacak bir metamalzeme sayesinde istenilen frekans bandında, tankların hatta havadaki uçakların görünmezliğine olanak sağlıyormuş.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (diazepam, 31.07.2009 12:51)
  5. günümüzdeki tüm mitsel romanlara, nibelungen destanından geçmiş nesne.
    (ursus, 31.07.2009 12:54)
  6. göte pandik yiyenlerin sayısında yükselme yaratacak olan pelerin.
    (örümböcük, 31.07.2009 12:59)
  7. (bkz: hacı nerde ben göremiyorum)
    (anti tartar, 31.07.2009 13:00)
  8. olsa ne güzel olurdu , şimdi dokunulmazlığı olanlara o zaman öyle bir dokunurdum ki allahları şaşardı, ağız burun kırardım hıncımı alırdım sonra bi güzel neşterle içini açardım ciğer böbrek allah ne verdiyse çıkarır organ nakli bekleyenlere dağıtırdım , bari o zaman büyük başlar bi hayır işlemiş , bi işe yaramış olurdu.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 31.07.2009 13:09)
  9. (bkz: piwafwi)
    (guenhwyvar, 31.07.2009 13:22)
  10. <<“görünmezlik pelerini” olarak adlandırılan tam görünmezliğin, teorik olarak uzayda arındırılmış bir bölge yaratmakla mümkün olacağını belirten özbay, geliştirdikleri metamalzemelerle saklanmak istenilen cismin etrafı kaplandığında cismi belli elektromanyetik dalgalar için görünmez kılmanın mümkün hale geldiğini kaydetti.>>

kısmıyla hayallerimi yıkan icat.

nerde harry'ninki nerde frodo'nunki? ühü.
    (zinkafnun, 31.07.2009 14:08)
  11. o değilde bu haberi yapan arkadaş sayesinde frodo'nun görünmezlik pelerini kullandığını öğrenmiş olduk.3 filmdir yüzükle kandırmış bizi.

edit : dna uyardı, frodo'nunda klas bir pelerini varmış.

(bkz: rezil olmak)
    (bkz: ibret olsun diye giriyi silmemek)
    (powerslave, 31.07.2009 14:15 ~ 14:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil