ölüm yadigarlarından birisi olup altındaki kişiyi gözden ırak yapmaktadır. ayrıca diğer görünmezlik büyülerinden farkı bu pelerinle sadece kendinizi değil diğerlerini de koruyabilmenizdir.
bilkent üniversitesi nanoteknoloji araştırma merkezi (nanotam) başkanı prof. dr. ekmel özbay'ın başkanlığını yürüttüğü projede doktora öğrencisi atilla özgür çakmak tarafından geliştirilmiş olan pelerindir. askeri araçların üzerine kaplanacak bir metamalzeme sayesinde istenilen frekans bandında, tankların hatta havadaki uçakların görünmezliğine olanak sağlıyormuş.
olsa ne güzel olurdu , şimdi dokunulmazlığı olanlara o zaman öyle bir dokunurdum ki allahları şaşardı, ağız burun kırardım hıncımı alırdım sonra bi güzel neşterle içini açardım ciğer böbrek allah ne verdiyse çıkarır organ nakli bekleyenlere dağıtırdım , bari o zaman büyük başlar bi hayır işlemiş , bi işe yaramış olurdu.
<<“görünmezlik pelerini” olarak adlandırılan tam görünmezliğin, teorik olarak uzayda arındırılmış bir bölge yaratmakla mümkün olacağını belirten özbay, geliştirdikleri metamalzemelerle saklanmak istenilen cismin etrafı kaplandığında cismi belli elektromanyetik dalgalar için görünmez kılmanın mümkün hale geldiğini kaydetti.>>