maç sırasında sahaya girip oyunculara çelme takmak.
aynanın karşısına geçip kendini görmeye çalışmak
arkadaşlarınızın arasına girip senin hakkında neler konuşuyolar öğrenmek(sonu her ne kadar hüsranla bitebilecek olsa da)
canlı yayında herhangi bir ünlünün elbisesini indirmek.
aslında hiçbirşey yapamayacağınız bir durumdur.çünkü görünmez olunca göremez olmanız kaçınılmazdır. şöyle ki görünmez olmak için ışık ışınlarının cismin içinden hiç bir şekilde sapma yapmadan geçmesi gerekir. fakat görebilmek için göze gelen ışınların retina üzerine odaklanması gerekmektir ki bu da görünmezliğin temeline terstir. en iyisimi görünmez olup göremeyeceksem, görünür kalıp görerek bir takım işler yapmak tercih olmalıdır.
yirmidört saatini "o"nunla geçirmek... bi insanı tanıyabilmenin en iyi yolu...
platonik aşık olunan sevgili gece uyurken onu izlemek..
komiklikler yapmak. yaptığın şebeklikleri başkasının görmiyecek olmaması bir handikap tabii ki.
hollow man adında bir film vardı zamanında, bu konsept üzerinde azim etmiş ve sonunda görünmez (!) olmayı başarmış bir bilim adamı vardı..şimdi konumuz bu değil ama yine de buram buram anket kokan başlık altında yazacağım giriye bir kulp takıyorum..
yine o filmde, adam ne yaptı ne etti o görünmez haliyle bilemiyorum ama benim de aklıma direk saçma sapan fikirler belirdi..örneğin final sınavını hazırlayan hocamın yanında armut gibi durur, hazırladığı sorulara bakardım (yok, inek değilim!)..belki de seçtiğim bir kurbanı vahiy gelmişcesine kandırmak da olabilirdi..ya da mekanı basan ruhu canlandırırdım..yıkardım ortalığı, üç buçuk attırtırdım sevmediğim insanlarda (hayır, o kadar piç bir adam da değilim!) belki de bayanlar soyunma kabinine çöreklenmek olabilirdi (hayır, hayır, sapık hiç değilim!!)
bir de işin bedava yaşam boyutları var, asıl onlar beni ilgilendirirdi herhalde..
(bkz:
fantasy role playing)
(zeus, 19.03.2006 01:32 ~ 02:43)
ismi lazım değil bi kaç hocaya çelme takmak, (yapmazdım ama bi fikir sadece)
bir de at yarışlarında, oynadığım atın dışındaki diğer atlara çelme takmak (bunu hiç yapmazdım!)
ikincide çelme takmaktan kasıt, ayağımı koymak değil tabii, engellemek anlamında...
(neyzeni, 19.03.2006 02:27 ~ 02:30)
burda bizbizeyiz birbirimizi kandırmayalım:
(bkz:
röntgen)
yapılabilecekler listesi
-ne yiyeceğine karar veremediğinde herşeyden tadımlık yemek
(bkz:
başkasının tabağından yemek)
-arkadaşlarının, sevgilinin sen yokken naptığını ve senin için neler söylediğini dinlemek
(bkz:
yalnızım dostlarım yalnızım yalnız)
-saçına başına hiç özen göstermeden dışarı çıkmak
-para ödemeden özel şöför sahibi olmak
-sevgilinin ailesi yada önemli bazı insanları doğal ortamlarında epey bir yakından tanımak
-sınav sorularına şöyle bir göz atıp, sonuçlarda ufakcık, miniminnacık değişiklikler yapmak
-öss'ye kardeşinle girip kulağına cevapları fısıldamak
-sinema keyfine asla para ödememek
....liste uzayıp gidebilmektedir.
sınav sorularını çalmak.
şuursuzca rte'ye verilen oyların hepsini yakmak.
(gnarus, 14.04.2007 18:47 ~ 19:06)
vahşi ortamdan dolayı çıkmaya g.t isteyen bir dağa çıkıp, ay ışığına doğru rakı içmek. hani görünmezsin ya, bi' tehlike gelmez düşüncesi...
tekrardan görünür olmak. eğer yapılabiliniyosa tekrar görünmez olmak.
üzerine çarşaf alıp milleti korkutmaya çalışmak. önce kimse yemeyecek tabi lan üff amma bayıksın aman çok kortuk kıh kıh diyecekler. sonra çarşafı çektikleri andaki o yüz ifadeleri...
bayanlar tuvaletine otağ kurmak,yada yok lan ya hayal ettiğim gibi şeyler olmuyorsa orda,kısa eteklerini kaldırarak jartiyer düzeltmiyorlarsa,stringi düzeltirken bilumum yağ ve kıl ortaya saçlıyorsa,ya bide orda osuruyorlarsa,ya siz kızlar varya allah belanızı versin sahtekarlar,hayallerimi yıktınız
yöneticiuyi merdivenlerden itmek.böylece aylarca bizi aidat aidat diye sıkıştıran pezo ortadan kalkmış olacaktır.
sevdiceğin yanına koşup yanlızken neler yapıyor izlemek.
sizden mesaj gelince yüzü nasıl bi hal alır; bakışları, gülümsemesi nasıl olur?? telefonda sizle konuşurken ne yapar ne eder; mimikleri ya da anlattığınız bişeye gülerken nasıl olur telefonda. yalnız uyurken nasıl dalar uykusuna sessizce..
kısacası sevgilimi izlemek isterim onun haberi olmadan, müdahele etmeden..
aylardır yüzünü görmediğin adı eski de olsa senin için pek eskimemiş sevdiceğin yanında onun her anına ortak olmak , o seni hissetmese de başını onu ngöğsüne yaslayıp saatlerce uzanıp yüzünü izlemek.
acıkınca yemek yiyeceksin. uykun gelince uyuyacaksın. gözüksen de gözükmesen de.