belki ilginizi çeker
  1. · hoşgeldiniz gönene buyrun geçin en öne
  2. · balıkesirin ilçeleri
  3. · di buyur
  4. · mandacının kahve
  5. · gerger
  6. · mete elcim
  7. · beyşehir
  8. · balıkesir
  9. · bütün parçaların güzel olduğu albümler
  10. · havutça
gündem
  1. · ugg
  2. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  3. · okan bayülgen
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · otobüste bir yere tutunmadan ayakta durabilen adam
  9. · minibüs uzayı

gönen  

sayfa  / 2
  1. ömer seyfettin in memleketi
    (anduin, 03.01.2005 14:48)
  2. herkezin bisiklet kullandığı düz bir vadiye kurulu, kaplıcalarıyla meşhur yerleşim yeri
    (16v, 03.01.2005 16:10)
  3. kaplıcalarıyla ünlü balıkesir'e bağlı ilçe. yazları kaplıcalar dolu olmaktadır sürekli, zaten 35 derece sıcaklıkta bi de o hamam kaplıca filan insanı bayar öldürür maazallah. dikkatli olmak lazımdır, çok fazla kaptırmamak lazımdır
    (agust bocuu muittin, 23.08.2005 12:48)
  4. üç kişiden beşinin müzisyen olduğu, yağmur yağdığında geniş parklarındaki görüntü ve kokunun güzelliğine tanık olunması gereken ama uzun yıllar kalındığında sıkıcı olacağının mesajını veren şirin memeleket.
    (şuursuz, 27.10.2005 17:41)
  5. (kospiti, 01.12.2005 01:30)
  6. pirinç ve hayvancılıkta marka olmuş ilçe.
    (orcinus orca, 06.12.2005 13:24)
  7. (kornish, 06.12.2005 13:44)
  8. (bkz: aga beya)
    (act, 11.02.2006 00:38)
  9. otomotiv sektörünse çok başarılı olan ve son dönemde inşaat sektörüne de el atmış olan bir firma.
    (tuesflagellumdei, 16.03.2006 19:10 ~ 20:24)
  10. erbakan zamanında otellerdeki kumarhanelerin kapatılması ile yıldız sayısı da düşen yıldız otel'in bulunduğu ilçe.
    genelde almanya'dan kaplıcalar için geliyorlar.
    genç nüfusun yoğunlukta olduğu fakat orta yaş insanları için ideal denilebilinecek küçük sevimli ve gelişmeye çalışan ilçe.
    (meln, 23.06.2006 16:55)
  11. oyası ve kaplıcalarıyla ünlü,herkesin sıkıcılığından şikayet ettiği ama gelenin de kopamadağı yeşilliklerle dolu yurdum kasabası.
    (halilius, 02.07.2006 16:31)
  12. 23.08.2005 tarihindeki girimi okuduktan sonra, güldüm kendi kendime. ben o tarihte o giriyi girerken nerden aklıma gelirdi ki bir sene sonra gönende yaşamak zorunda kalacağım. geldik gördük ve yaşıyoruz. hatta yaşamıyoruz, yaşanmıyor çünkü. hayat sıkıcı geçiyo. insanları tutucu ve kapalı bir şehir. gezecek edecek pek bi yer yok. işten çıktıktan sonra yemek ve maksimum 1 saatlik park yürüyüşünden sonra mecburen gidilen otel ve sıkıcı geceler. ama yine de gelip görmeye değer, en azından kaplıcaları yetiyor.
    (agust bocuu muittin, 10.08.2006 15:16)
  13. genç nüfusun yoğunlukta olduğu ama bununla beraber doğru dürüst bir iş alanı olmayan yazları sanatseverler derneğine gidilip bir kaç birayı üst üste içip güzel müzikler dinlediğimiz çocukluğumdan beri her yaz tatilin mutlaka büyük bir kısmını geçirdiğim dedikodusu bol memleketim
    (sesiyeda, 30.01.2007 21:30)
  14. ısparta'nın bir ilçesi.
    (civiricus, 02.04.2007 14:21)
  15. 1940 yılında kurulmuş, fakir baykurt gibi türkiye için nice önemli insanları yetiştirmiş köy entitüsüyle ve bir dönem cumhurbaşkanlığı yapmış süleyman demirel sayesinde gelişmeyi başarabilmiş, köy entitüsünün halen anadolu öğretmen lisesi olarak eğitime devam ettiği ısprta'nın köy görünümlü ilçesi.
    (greenowa, 02.04.2007 14:29)
  16. (rio, 28.05.2007 18:21)
  17. ısparta ilinin 17.401 nüfuslu ve 372 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

nazife yüceldi aktaş ilçenin kaymakamıdır. kızılcık, gölbaşı, gümüşgün, iğdecik, koçtepe, senirce isimlerinde toplam 6 köyü bulunur.
    (rio, 29.05.2007 18:48)
  18. yeşil ortamına hayran kalıp bu haftasonumu geçirmeyi planladığım ama 15 dk garajda durduktan sonra geri dönmek zorunda kaldığım ilçe
    (pilin, 23.09.2007 20:39)
  19. balıkesirin kafa dinleme kesimi.. sürekli kalınmıyor, uğraşmayın.. ama varsa bir ortamınız, arkadaşınız dostunuz.. vazgeçilmeyecek yer. bir kere ucuz, ikincisi az ama öz mekanlara sahip. yoldan geçen herkesi tanıyabileceğiniz memleket..
    (madhate, 23.09.2007 22:18)
  20. merkezi ısıtma sistemini toptan çözmüş balıkesir ilçesi. her eve bir adet boyler kazanı koydurtmuştur belediye başkanı. böylelikle yeraltından çıkan sıcak su merkezi sistemlerle konutlara gelmekte, boyler kazanıyla da her evde her saat ucuz sıcak su bulunmaktadır. aynı boiler kazanları yaz aylarında sauna görevi de görmektedir.
    ek olarak; eski muhalif milletvekillerinden turhan çömez' in bandırma'nın aksine asıl memleketidir.
    (telve, 26.03.2008 21:39 ~ 21:41)
  21. biri balıkesire diğeri ıspartaya bağlı iki farklı ilçedir. her ikisinin de meslek yüksek okulu, öğrenciyi kazıklayan esnafı, öğrenciden nefret eden esnafı, öğrenciyi aşağılayan esnafı, öğrenciye küfreden esnafı, öğrenciyi dolandıran esnafı ve öğrenci olmasa aç kalacak esnafı vardır.

balıkesire bağlı olan gönen 36300 nufüsa sahiptir. kaplıcaları ile ünlüdür. günlerce suyu açık bıraksanız dahi su faturanız alacağına az gelir. ayrıca ömer seyfettin orada doğmuştur. girişinde gönen tabelasından önce 'ben burada doğdum. ömer seyfettin' yazısını görürsünüz.
    (sözlüğünenuzunnickinialmakistiyorumbeceremiyorum, 06.01.2009 19:56)
  22. gönen eniştemlerin oturduğu şehir olması dolayısıyla sıklıkla gitme şansı yakaladığım balıkesir'in her şeyiyle güzel ilçesi. gönen'in sokaklarının neredeyse tümü parke taşlıdır ve bu nedenle sokaklar oldukça düzenli gelir gözüme. sadece ana cadde kamyonların geçişleri nedeniyle bozulmuştur.

gönen parklarıyla meşhurdur. parkta dolaşırken mermerden yapılmış tarihi eserleri görmek insana açık hava müzesinde geziyor hissi verir. ayrıca bu park içinde atıl halde duran bir mozaik müzesi de barındırıyor ama üzerine kilit vurulmuş kapısı ve bakımsızlıktan çürümüş tabelasıyla beraber. kapıdan atlayıp içeri girdiğimde yağmur, toz vb. etkenlerden korunması için yapılmış duvarın altında bulunan mozaikleri gördüm. yine ödeneksizlik nedeniyle terkedilmiş halde duran tarihi eserlerimizin sessiz bekleyişine şahit oldum.

gönen ovası uçsuz bucaksızdır ve gönen'de bu ovada kurulmuştur. 40 bin nüfuslu bir kentin böyle verimli topraklar üzerine kurulması üzücüdür aslında. keşke verimsiz sarıköy topraklarında kurulmuş olsa da bu verimli topraklar sayesinde türkiye daha rahat doyabilse dedirtmektedir bu şehir.

ovaya kurulu oluşu bisiklet sürmeyi kolaylaştırıyor ve bu sayede bisiklet sürücülerine saygılı şoförleri görebiliyoruz bu kentte.

gönen 100'ü biraz aşkın köye sahip. köylerinin fazla oluşu salı günleri, kurulan pazar nedeniyle bu günde kentin bir anda kalabalıklaşmasını sağlıyor. gönen'de türkiye'nin en büyük kapalı pazar yerlerinden biri mevcut. gerçekten gez gez bitmiyor.

gönen çayı eski temiz olmayan halinden arınıyor. gönen çayı'na bir set çekerek derinlik oluşturulması ve böylece kayıkların yüzdürülebileceği derin bir su oluşturulmaya çalışılıyor. düzensiz gözüken gönen çayı yapılan çalışmalarla daha hoş bir yere dönüştürülüyor.

denikent'ten de biraz bahsetmek gerekir. denizkent gönen'in sayfiye merkezi. denizi yeterince güzel değil. denizanalarına deniz durgun olduğunda rastlanabiliyor dikkatli olmak gerekiyor, canınızın yanmaması için. deniz çok sığı ama çok eğlenceli bir sığılık var bu denizde. biraz açıldığında byunu geçen deniz daha fazla açıldığında dizine kadar geliyor. bu aslında çok iş yarıyor. denizin ortasındaki sığı kesim dalgaları keserek, dalganın tehlikelerini deniz kenarında engellemiş oluyor.

tekrar bir şeyler yazmak için yazın gönen'e gitmeyi bekliyorum.
    (normalbiri, 05.02.2009 05:12)
  23. şuan okumakta olduğum yer.süper bir doğası,yarısı super yarısı çöp olan yerel yurt insanı.cok fazla yapılacak şeyin olmadığı yer.
    (joster, 15.05.2009 00:43)
  24. şehirde bir halt yok afedersin. pirinç tarlalarıysa sivrisinek yuvası. kemal türkler eğitim ve dinlenme tesisleri'ne ev sahipliği yapıyor. yalnız o tesisin oralardaki yarı bitmiş evler var ya, heh onların sahipleri kesin gurbetç. arkadaşım çeltik tarlası ortasında ne işi var yazlığın? denize kıyı bile yok tesis haricinde peh...
    (mevlüt şekeri hüznü, 31.08.2009 19:52)
  25. dışardan tatile gelen yabancıların şirin ve sakin bulduğu ama eğer yerlisiyseniz ve gençseniz ve biraz da kültür sanat faaliyetlerine meraklıysanız hevesinizi kursağınızda bıraktıran, yolda herhangi bir er kişisiyle yürürseniz adınızın çıkma ihtimalinin çol yüksek olduğu, bunca senedir de bisiklet kullanıcılarına kibar davranan herhangi bir şoförüne rastlamadığım, tüm bunlara rağmen yine de sakinliğini ve huzur veren doğasını özleyeceğimi bildiğim memleketim.
    (tutli putli, 20.09.2009 13:13)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil