belki ilginizi çeker
  1. · ardahan
  2. · çan
  3. · sabri muratoğlu
  4. · şaban akça
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · yeşim salkım
  7. · ezel
  8. · 2 ocak 2007
  9. · iki nokta yedi saniye

göle  

1. ardahan'ın bir ilçesi. bu sene temmuzda 11.kaşar festivali yapılmış.
    (hepatt, 22.08.2006 15:34)
  2. eskiden kars ilimize bağlı olan, 1992'de ardahan'ın il olmasıyla aradahan bağlanmış ilçemiz. toplam nüfusu 38,000 civarındadır. çok ama çok soğuk geçen kışları vardır. allahuekber dağlarının güneyi sarıkamış kuzeyi göle'dir. aşağı yukarı 7-8 ay kış dönemi, 3 ay bahar ancak 1-1,5 ay yaz yaşanır. hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır. belki ben askerliğimi yaparken o psikolojiye girdim bilemiyorum ama yerli halk ve özellikle esnaf en önemli geçim kaynağı olmasına rağmen askerlerden ve devleti temsil edenlerden hoşlanmaz. süt ürünleri ve peynirleriyle ünlüdür. her yıl yerel ve zaman zaman ülke çapında ünlü olmuş sanatçıların katıldığı kaşar festvali yapılır. bahar aylarında görülesi bir doğası vardır. maalesef zamanında terörlede gündeme gelmiştir.
    (panait ıstrati, 16.01.2007 23:06)
  3. ardahan ilinin 39.114 nüfuslu ve 1.420 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

şaban akça ilçenin kaymakamıdır. ağılyolu, balçeşme, bellitepe, budaklı, büyükaltınbulak, çakıldere, çakırüzüm, çalıdere, çardaklı, çayırbaşı-bucak merkezi, çobanköy, çullu, damlasu, dedekılıcı, dedeşen, dengeli, dereyolu, dölekçayır, durançam, durucasu, esenboğaz, eskidemirkapı, filizli, gedik, gülüstan, günorta, hoştülbent, kalecik, karatavuk, karlıyazı, kayaaltı, koyunlu, kuytuca, kuzupınarı, küçükaltınbulak, meşedibi, mollahasan, okçu, samandöken, senemoğlu, serinçayır, sürügüden, tahtakıran, tellioğlu, toptaş, uğurtaşı, yağmuroğlu, yanatlı, yavuzlar, yeleçli, yenidemirkapı, yeniköy, yiğitkonağı isimlerinde toplam 53 köyü bulunur.
    (rio, 04.06.2007 19:07)
  4. 2009 yerel seçimlerinde akp'li sabri muratoğlu'nun kazandığı ardahan ilçesi.
    (nebuchadnezar, 29.03.2009 21:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil