belki ilginizi çeker
  1. · öz anadolu anadolu lisesi
  2. · hakiki anadolu anadolu lisesi
  3. · trt
  4. · türkiye nin en iyi lisesi
gündem
  1. · author gibi erkekler
  2. · aşkın yedi seviyesi
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  8. · adanalı olmak
  9. · 24 ekim 2007 beşiktaş liverpool maçı

gölbaşı anadolu lisesi  

1. (bkz: öz anadolu anadolu lisesi)
    (bkz: hakiki anadolu anadolu lisesi)
    (terakime, 13.12.2005 17:28 ~ 17:28)
  2. hayatımın 3 senesini geçirdiğim lisem, 4. sene bırakıp ankaranın en iyi liselerinden birine gittim (bölüm değiştirdim) ve her gün istisnasız oradaki günlerimi aradığım lisedir..

puanları konusunda pek emin değilim ama öğrencilerine fazla yüklenen bir lise değildir, hatta gönül rahatlığıyla diyebilirimki öğrenciye gereğinden fazla yüklenen, sosyal hayatlarını kısıtlayacak kadar yüklenen, liseler hep oo çok iyi lise diye bilinen liselerdir

kılık kıyafete haftanın hangi günleri hangi hoca kontrol ediyor öğrenirsen en fazla haftanın 1 günü dikkat etmeniz gerekir

ayrıca bu okul yaklaşık 500 kişidir, küçüktür yani.. ilk başta dezavantaj gibi görünsede gerçekten başınıza gelecek en iyi şeylerden biridir, ben sonra anladım.. büyük okullarda diyelim 2000-3000 kişilik bir okul olsun herkesi gözünüz biryerden ısırır ama iyi arkadaşlarınız kısıtlıdır, etrafta her zaman yabancı birileri vardır.. 500 kişilik okuldaysa herkes birbirini tanır küçüklerden 3-5 kafa tip keşfederseniz okulur her metrekaresinde konuşacak birileri bulunur (istisna olarak bu okul için bahsi geçen metrekarelere müdür muavinlerinin, öğretmenler odasının metrekareleri dahildir)

ama en önemli olayı şudur lisenin, hocaları samimidir gerçekten arkadaş muhabbet çevrilecek hocalardır, bilenler için bedenci hakan hocası, sükan hocası(ki ayrı bi efsanedir yazının ilerleyen bölümünde değineceğim), hademe ibo su, edebiyatçı nuri si nevin i..bide yeni gelenlerden biyoloji öğretmeni haluk hepsi kafadan hafif çatlak, olabildiğince iyi öğreten(nuri hariç) kafa hocalardır
    ben lisede en kısası birbuçuk hafta en uzunuda buradaki 3 sene olmak üzere hayli okul gezdim ve diyebilirim ki ankara da bu kadar rahat edebileceğiniz, samimi bir okul yok (duyduklarım doğruysa belki hacı ömer tarman)
    şimdi gelelim yani başlayanlar için gölbaşı bölümüne, olur da tanıdığı falan gidecek olursa

bedenci hakan hoca: bu adam motor hastasıdır, çok güzel bi chopper ı vardı sattı abidik bişey aldı ama olsun, çok kafa adamdır.. arabasını öğrenirseniz bahçelide sürekli görebilirsiniz arabasını, başına gidip kendinize çakal süsü verirseniz gelir sizi bulur.. ilerleyen yıllarda zaten telefonunu alacaksınız o zaman arabasının dibine gidip 'hocam arabanız yanıyo mu diyelim ne diyelim gelin bi bakın' yada kısa ve öz çağırabilirsiniz..
    ben futbol takımında değildim ama sırf taktiklerini dinlemek için futbol takımına girmeye değer
    (topa öyle bi vuracaksın ki top anası sikilmiş gibi gidecek)

sükan hoca: bu adam en fazla 20 dakika ders işler gerisinde muhabbeti iyi öğrencilerle muhabbet eder.. ama savsakladığından değil kendisi genel türk tarihi dersine girer, yahu çocuklar bu derse haftada 3 saat fazla ondan yaya yaya işleyeceğiz der..her dersi 'anlamadığınız bir yer varmı.. anladığınız bir yer var mı..' şeklinde bitirir, bu bölümlerde sınıf sesizliğini korumalı cevap vermemelidir, adettendir.. yine yakın bir muhabbet sırasında isminin 'siken' den geldiğini ima etmiştir, çok kafa adamdır
    yılbaşına yada önemli günlere sınav denk geldiyse hadi bu da benden hediye diyip sınıfı 10-15 dakikalığına terk edebilir

hademe ibo: okulu bu adam çekip çeviriyo bu adamla aranız iyi olursa okulda size her kapı açılır, istediğiniz herşey olur.. buna 'ibo be konferans salonu..' da dahildir, imkanlar dahilinde çok fedakar adamdır, muhabbeti tadından yenmez

nuri: bu adam görebileceğiniz en takıntılı adamdır, ilesam diye bi derneği ele geçirdiğini düşünür, biz şairler böyle yaparız gibi bir konuşması vardır, aynı alaycı konuşmayla sizde onunla konuşursanız ya çok takar ya çok sever size kalmış.. şiirleri berbattır
    31 yaşındayım, kelim, şairim, arkadaş arıyorum bu adamı tanımlar

nevin: edebiyatçıların en iyisi bu kadındır, ilerleyen zamanlarda muhabbetinizi derinleştirebilirseniz bu hocayla eski devrimcilerdendir, çok sağlam fikirleri vardı sadece dinlemek ufkunuzu açar
    ayrıca sabahın köründe kalkıp 45 dakka yol çekip okula gelmiş bünyenin ruhuna mutluluk zerk eder, güne iyi başlamasını sağlar.. nasıl diyeceksiniz, merdiven başında kendi kendine kimseyi iplemeden şarkı söyleyerek

vee haluk: bu adam ilerleyen dönemlerin efsanesi olacaktır eminim, bizden geçti bıraktık ama öğrenciler onun değerini bilmelidirler, buraya anı serpiştirip nasıl bir adammış bu anlamanızı sağlayacağım
    4-5 öğrenci öğlen yemeğini yemek üzere okul dışına çıkmıştır(kaçmıştır) zar zor yetiştiklerinde ders başlamıştır ve koridorun başında 3 müdür yardımcısıda beklemektedir
    ilyas(sert müdür yardımcısı), ibrahim(kafa müdür yardımcısı), haluk(denyo müdür yardımcısı)
    ilyas: ne işiniz var lan sizin dışarda, oğlum olmayacakmısınız siz sizin başınıza birşey gelse bıdıbıdıbıdı(3-5dakka gider)
    ibrahim: oğlum kantinden niye yemiyosunuzda bak canınıza yazık dışarısı it kopuk(1-2 dakka gider)
    haluk: ne işiniz var lan sizin burda.. derslerinize gitsenize
    (o anda müdür yardımcıları dahil herkes yarılmamak için kendini zor tutmuştur)

neslihan hoca: müzik öğretmenidir, hakkında çok dedikodular vardır buraya yazmayacağım.. ama bu hocayla aranız iyi olursa size okulun gelmiş geçmiş bütün efsane, psikopat, değişik öğrenci/öğretmenlerini size anlatabilir. ben hiç sevmezdim ama sırf bu muhabbet için aramı iyi tuttum kadınla, gerçekten okulun tarihi bu yönden çok zengindir

bu anlattıklarım hocaların ders dışında veya boş derslerde ne kadar iyi insanlar olduğudur, asla derslerini laklakla şamatayla geçirecek öğretmenler değillerdir, işlerini çok iyi yaparlar en önemlisi ezberden çok öğrenciyi düşündürmeye önem verirler
    yanlız buna bir istisna vardır, fizik hocaları, sayısal arkadaşlarımın çoğundan aldığım duyumlara göre fizik hocaları gerçekten kötüdür
    (head trıp hero, 08.08.2007 11:48 ~ 11:55)
  3. 4 senemi verdiğim ilginç okuldur...
    hakan hoca,motoruyla hava atıcam derken buzda kayıp yeri öpmüştür..
    nuri hoca,1 yıl boyunca neden öyle bakıyorsun bir sorunun mu var diye sorarak beni sorunlu hale getirmiştir..
    nevin hoca,tek kaş olan bir arkadaşa cımbızla saldırmıştır..
    hele birde ahmet hoca vardır ki anlatılmaz yaşanır denen cinstendir..hocam seçim mürekkebiniz nerde diyen öğrenciye el hareketi çekmiştir..üzerinize afiyet ishal olmuşum diyen öğretmene bize ne senin bokundan diyip elindeki bardağı fırlatmıştır..kolunu pergel gibi kullanabilen tek insandır ayrıca..
    ibrahim hocadan bahsetmiyorum bile...
    (kelebekler kayısı yemez, 08.08.2007 23:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil