bendeki eski cd oyun dergilerinin atılmama nedenlerinden biridir.tüm yazıları ultra geyik içermekte bu insanın.
en son metallica türkiye konserinden sonra bir oyun yazısına tamamen konseri anlatarak başlamıştı.hardwermania diye bir köşesi var idi (hala var mı bilmiyorum) logosu metallica fontu kullanılarak hazırlanmıştı.
nedenini tam hatırlamıyorum ama sanırım o sıralarda level dergisi ile aralarında bir problem olsa gerek atışmalar oluyordu aralarında.
metallica türkiye konserini anlattığı cdoyun sayısını hala atmadığım kişi. 4 sayfalık yazının 2 sayfasını konser hikayesi olarak yazmıştı, gitmiş kadar oldum neredeyse. cdoyundaki genelde yarış ve strateji oyunlarının incelemelerini bu eleman yapar, güzel de yapardı, geyik insandı kendisi, yazsa da okusam dediğim kişilerden.
ilkokul sonları ve ortaokuldayken sırf onun yazılarını okumak için cd oyun dergilerini alırdım.oyun incelemelerine ayırdığı yer kadar eğlenceli geyiklere de yer ayıran biridir.
gerçi en son 7.sınıfın sonunda almıştım o dergilerden,hala var mıdır yok mudur bilemiyorum.bir ara hiç gelmemişti,hayalkırıklığı yaşamıştım sonra unutuldu tabii...
cdoyun dergisinin bu kadar uzun süre piyasada dayanabilmesini sağlayan tek kişidir bu yazar.. son olarak level dergisine geçmiştir..
cdoyun zamanında oyun incelemelerini esprilerle dolu olarak yaptığı için sıkılmadan, neşeyle okutan bir şahıstır.. peter jackson's king kong oyununun ön incelemesini yaparken yaptığı espri heralde doruk noktası olarak sayılabilir.. noktasına virgülüne dokunmadan yazıyorum:
"... konu film ile aynı olacak. yani bütün herşey 1933 yılında geçiyor olacak. jack, ann ve de carl hem belgesel çekmek hem de felekten bir gece çalmak amacıyla skull adasına giderler. ancak orada bir kabile bunları esir alır ve ann'i king kong'a kurban vermek isterler. tam o sırada ağaçların arasından shrek çıkıverir ve 'ne işiniz var lan burada hadi yaylanın" der. bütün millet 'haydaaaa, bu film de mi burada çekiliyor, hadi itoparlanın başka bir yere gidiyoruz' der. tabi king kong falan o tüylü şeyin içinden çıkıp 'ulan terledim hadi ne zaman bitecek bu çekimler' der. her neyse, tüm ekip başka bir ormana gider. bunun üzerine shrek'in yanındaki eşek shrek'e 'ehueh shrek büyük adamsın' der, bunla da kalmaz 'ama kokuyorsun' deyip aklınca espri yapar. fiona da akşamleyin shrek'e iki posta verir... shrek postaları açar ve çok güzel mektuplar ile karşılaşır."
her ay cd oyun alma nedenimdi. ama kendisi dergiden ayrıldı. dergi de battı gibi bir şey. x-oyun adında bir site açacaktı, o da hayal oldu. şimdi level'dan ayrılan yazarların kurduğu oyungezer adlı bir dergi de yazarlık yapacakmış.
yazılarını hiç beğenmediğim ( oyunculuktan çaktığınıda düşünmüyorum ) , esprileri insanı kutuplara götürecek insan . günümüzde oyungezer ' de yazmaktadır .
okuduğum son yazısında (öyle bir gaflet idi benimkisi) incelediği oyunu* değil, arabasını anlatan yazar insan. geyik dozajını iyi ayarlayabiliyordu sanırım eskiden. belki de o zamanlar bana öyle geliyordu. şimdi gerçekten itici olduğunu düşünüyorum. izlemedim ama görüntülü incelemelere bir ara tekrar başlamış, oyunu bırakıp domates salatalık filan soymuş galiba. ehuehue diyorum buradan kendisine. müzik için yazsın sadece, böyle iyiyiz.
önce cd oyun,sonra level daha sonra da oyungezer dergilerinde yazarlık yapmıştır. tanıttığı oyun hakkında kayda değer pek bi bilgi vermez,hep taşşak geçerdi. lakin hep severek,gülümseyerek okumuşumdur yazılarını.
bu sene içinde sadece metallica - death magnetic dinlediğine inandığım zat. zira her oyungezer sayısında death magnetic'e illa bir atıfta bulunuyor. bu ay da en iyi albüm ödülünü death magnetic'e vermiş. tamam güzel sevdiğin müziği ve albümü afişe etmek ama şahsen bıktım artık ben. ha birde şöyle bir cümlesini yakaladım en son:
"sanırım bu senenin en iyi albümü konusunda tereddütümüz yok. elbette ki death magnetic!"
neden "biz" ağızıyla konuşmuş anlamadım. sanki hepimiz bu senenin en iyi albümünü oylamışız ve death magnetic "tereddütsüz" bir şekilde birinci gelmiş. komik ve anlamsız geliyor böyle yazıları...