yağmur esnasında ortaya çıkan doğa olayı. yağmurdan sonra çıkması belki de yağmur bulutlarının uzaklaşıp uzakta biyerde kuşak oluşturmasına bağlanabilir.
anadolunun bazı yörelerinde, altından geçenlerin cinsiyet değiştireceğine hala inanılan doğa olayı. yağmurun ardından hemen güneş açınca bir de güneşli havada araba yıkarken, bahçe sularken falan görünür.
yine başka bir efsaneye göre ucunda bir kese altın bulunan hava olayı..hmm, keşke "hava olayı" gibi terimsel bir tabir kullanmasaydım, tüm gizemini kaçırdım..
yağmurdan sonra ben geldim dercesine hepimize şımarıkça gülümseyen,insanlara garip bir enerji verip dokunma isteği yaratan,ortaya çıkmasıyla insana;kırmızı rengin beriside ya da mor rengin ötesinde gözümüzün algılayamadığı ne güzel renkler vardır kimbilir dedirten,bir türlü diğer yarısını göremediğimiz,ışığın sahip olduğu farklı dalga boylarının kırılıp insan gözüne yedi farklı renk kuşağı şeklinde yansımasıyla;kırmızının yaşam gücünü,turuncunun iyiliği ve gelişmeyi,sarının güneşi,yeşilin doğayı,çivit mavisinin uyumu,lacivertin şeffaflığı,morun ise maneviyatı temsil ettiğine dair bir inanışa neden olan masalsı fenomen.
kurtarıcım, göl gösterenimdir. kendimi kötü hissettiğim zaman sadece gözlerimi kapatıp gökkuşağının renklerini düşünürüm. karar verme aşamasına geldiğimde gökkuşağının renkleri yanımdadır bilirim, yardımcımdır onlar benim, tek tesellim, tek dayanağım, tek dostum belki de...beni tek bekleyen...orada biliyorum....
küçükken balkondan hayranlıkla izlediğim, 'ne güzel hep bizim orda oluyor bu yarım dünya' diye balkondan komşularıma seslendiğim, renklerini saymaya çalışırken defalarca başa aldığım büyülü bir kuşaktır.
adana'da ünlü bir cafe. cafeden ziyade oyun salonu. lisede kırılan derslerin müsebbibi. dersten kaçanlar arandığında oraya bakılsa eksiksiz bulunurdu zamanında şimdi ne haldedir bilmem. özal bulvarı'ndadır.