|
|
- bir teoman şarkısı. sözlerinde kızları nasıl tavladığını anlatıyor: " uzun uzun seyrettim seni
diger kosesinden barin", alkolik olduğunu anlatıyor: "korkma israr yok bende avunurum ickiyle". delikanlı adam en azından. yine de en güzel hikayem albümünün parlayan bir şarkısı denemez.
uzun uzun seyrettim seni
diger kosesinden barin
bir karakter oturttum
yuzune, kalbine
uzaktan bakip insanlara
konusmalar yazdim
dudaklara
sonra kendime baktim
tiklim tiklim
yalnizdim.
gokdelenlerden tukurdum
dunyaya
ben hayatim boyunca
o yuzden kupkuru agzim
bak gecmedi yillarca
kalbimi yuvarladim sana
seni tanimasam da
tezgahtan onune
bir yudum al diye
eger hosuna giderse
daha da ic diye
bu kadar yetsin artik
bu gece
belki sen bulursun diye
artik son sansimsin
korkma israr yok bende
avunurum ickiyle
- "söz müzik teoman" adlı albümde hayko cepkin'in icra ettiği şarkı.
- söz müzik teoman albümünde hayko cepkin'in seslendirdiği, basları tarkan gözübüyük davulu ise burak gürpınar'ın çaldığını öğrendikten sonra daha bir kulak kabartarak dinlediğim, olmuş şarkı.
ek:
ilk olarak teoman'ın en güzel hikayem albümünde yer almış şarkıda da -kartoneti kurcalarken gözüme çarptığına göre- bas ve davulları aynı müzisyenler çalmış. burdan şu hain olasılığı bünyemden fışkırtıyorum: bu yeni kayıtta yeni olan şey sadece hayko cepkin'in sesi ve düzenlemesi, geri kalanlar kopyala/yapıştır..
ama şarkı güzel neticede.
- tıklım tıklım yalnız olmak ve gökdelernlerden tükürmek gibi güzide bir söyleme sahip olan teoman şarkısıdır. hayal gücümü çalıştırdığım ve kendimi şarkıda anlatılan insanın yerine koyarak şarkı sözlerini dinlediğimde bir uhaf hissettiğim şarkıdır.
|