belki ilginizi çeker
  1. · bekir coşkun
  2. · anayasada atatürk ilke ve inkılaplarına gerek yok
  3. · yemekten sonra ağzını ekmek ile silen insan
  4. · ahmet necdet sezer
  5. · durmak yok kaşımaya devam
  6. · tehlikenin farkında mısınız
  7. · türk öğretmenlerinin kalitesiz olması
  8. · seçkinci zırvaları
  9. · sen vermedin ben vermedim kim verdi lan akp ye oy
  10. · heykeli kaldırın yoksa taşlarız
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  3. · tahrik edici erkek kokuları
  4. · onur öymen
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · sümüğü sehpanın altına silmek
  9. · volfram

göbeğini kaşıyan adam  

sayfa  / 2
  1. dekor ve kostüm olarak; büyük göbek, beyaz atlet, çubuklu pijama ile kompozisyonunu tamamlayan harekettir.
    (underamoon, 12.05.2007 11:39)
  2. göbeğini kaşıdığı elinde sigara, diğerinde ise bir bira olması tercih sebebidir.
    (gnarus, 12.05.2007 11:43)
  3. dünyayı kurtaramayacak adamdır..hoş, zaten öyle bir derdi de yoktur..

(bkz: dünyayı kurtaran adam)
    (kskaan, 12.05.2007 12:08)
  4. düşük ve basit beklentili şeylerdir**, uzun cümleler ters tepki yapar...

sözlükte bulunmasını, kendime ve katkıda bulunmaktan hoşlandığım bu ortama karşı, borç bildiğim, okuduğum en iyi köşe yazılarından biridir; bir mevzu ancak bu kadar güzel açıklanılabilirdi...

göbeğini kaşıyan adam...

o göbeğini kaşır.

göbeğinin tombik olması ona mutluluk verir, çünkü bu yaşamın tadını çıkarttığı anlamına da gelir.

ayağını altına alıp oturur.

elinde bayraklarla yürüyen kadınları görünce "ne vınaklıyo bunlar len..." diye kızar.

"haberleri" sevmez.

o "ti-vi eğlence programına" bakar.

dünyada neler olup bittiği konusunda, bildiği tek dış politika yorumu "ingiliz yaman olur" görüşüdür.

kitap okumaz.

çok da gerekiyorsa "bi bakıver kitap ne diyor?" diye sorduğu bir "hoca"sı vardır.

gazete bilmez.

ilgi duyduğu tek gazete, turşu kavanozlarının altına serdiği geçen senenin gazetesidir.

liderlerle ilgili en kapsamlı düşüncesi "müslüman adam", demokrasi ile ilgili tek fikri ise "çalsın ama iş yapsın"dır.

sonra göbeğini kaşır...

*

işte; tayyip erdoğan’ın bir anda "her şey için sandık" derken, güvendiği adamdır o...

büyük kentlerde her partiden, her yaştan, her meslekten, her görüşten, her kesimden milyonlar meydanlara dökülürken... eski-şimdiki cumhurbaşkanları, üniversiteler, akademisyenler, yüksek mahkemeler, askerler, sivil demokratik örgütler "endişelerini" dile getirirken... dünya medyası "türk halkı siyasi islam’a dur dedi" kanaatine varırken...

tayyip erdoğan’ın güvendiğidir o:

göbeğini kaşıyan adam...

*

atatürk’ün kızları al bayraklarla yürürken, bu ülkenin aydınlık yüzlü erkekleri meydanları doldururken, çocuklar annelerinin-babalarının elini tutup yarınlarına şimdiden sahip çıkmaya kalkarken...

göbeğini kaşıyan adam uzakta bıyık altından güler.

ve sandık ortaya konulduğunda...

göbeğini kaşıyan adamın dediği olur.

çünkü demokrasi, bilinçte aşağı-yukarı eşit insanların rejimidir. bir toplumun çoğunluğu "göbeğini kaşıyan adam" ise, orada demokrasi olmaz, olamaz...

tayyip erdoğan işte ona güvenir:

göbeğini kaşıyan adama...

yazar: bekir coşkun

(bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...) sayfasından alıntıdır.
    (kökez, 16.07.2007 21:10 ~ 21:17)
  5. (bkz: yurdum aydınından sosyal tespitler)
    (tazmanya canavarı, 17.07.2007 18:32)
  6. düşünen adamdır. düşünürken ya kafasını kaşır ya göbeğini. göbek daha büyükse göbek tercih edilir.

veya obez adamdır. yemek ve göbeği ile, varolmanın dayanılmaz hafifliği tadında bir aşk yaşamaktadır.
    (age of aquarius, 22.07.2007 23:32)
  7. sen vermedin ben vermedim kim verdi lan akp ye oy diye böğürecektir birazdan.
    (havuç varyermisin, 23.07.2007 00:15)
  8. bekir coşkun'un seçimlerden yaklaşık 1.5 ay önce, 3 mart 2007 de yazdığı, türk toplumunu en iyi şekilde tarif ettiği yazısıdır. yani sonuçta herkes chp gelecek gak guk derken, bu adam aman ha türkiye'nin büyük çoğunluğunu oluşturan eğitimsiz, cahil, din sömürüsüne kanmış, okumayan, araştırmayan, sorgulamayan ve göbeğini kaşıyan kitle akp'ye oy atacaktır dedi. doğru da çıktı kendisi de bunu göbeğini kaşıyan adam 2 adlı yazısında belirtiyor zaten.

ek: göbeğini kaşıyıp da eksileyen arkadaşlara da teşekkür ederim, göbeğini kaşıyanlar sizi...
    (1925, 26.07.2007 15:08 ~ 27.07.2007 01:46)
  9. göbeği olan ve göbeği kaşınan adamdır
    (dereye inip taş bulamayan adam, 26.07.2007 15:10 ~ 15:10)
  10. koca kafalarda bolca kullanılıyor en alakasız yerde bile. (bkz: devrik cümle kurabiliyorum)
    (anarchistrockstar, 26.07.2007 15:11)
  11. hafızamdan söküp atamadığım en iğrenç sahnenin başrol oyuncusu: abdullah öcalandır.

ölümüne neden olduğu binlerce insanı nasıl katlettirdiğini anlatırken kamera karşısında öyle patavatsızca göbeğini kaşımıştır ki, ne kadar istesem de bu görüntü zihnimden silinmeyecektir.
    (jassmine, 26.07.2007 15:19)
  12. 22 temmuz'da mührü ampule basmıştır.

(bkz: bekir coşkun)
    (insomniaque, 26.07.2007 15:21)
  13. şeyini kaşımadığı sürece göze o kadar da batmayacak ve iğrenilmeyecek olan adamdır.
    (sereia, 26.07.2007 22:29)
  14. benim gibi düşünemediğinden, benim gibi geniş bir ufku olmadığından ve benim oy verdiğim partiye oy vermediğinden dolayı aslında adam da değildir. olsa olsa ayıdır. evet göbeğini kaşıyan ayı.
    evet ben bir doğa-çevre yazarıyım.
    (rhgy, 27.07.2007 00:34 ~ 00:39)
  15. dertsiz, tasasız, rahat adamdır.
    (zoma, 27.07.2007 00:42)
  16. göbeği kaşınan adamdır.
    (utnapistim, 27.07.2007 00:46)
  17. (bkz: esnaf)
    (thedewil, 27.07.2007 00:48)
  18. içindeki boxerın marka olduğunu götermeye çalışan tikinin ta kendisidir.
    (azimlii, 27.07.2007 00:51 ~ 22.08.2007 13:41)
  19. (bkz: falstaff)
    (şimdi ben ne desem, 27.07.2007 01:12)
  20. orgazm için yanlış kaşıntıya kulak vermiş adam
    (kcmn, 27.07.2007 01:22)
  21. (bkz: bekir coşkun)
    (galliani, 27.07.2007 16:46)
  22. zürriyet gazetesi yazarı bekir coşkun'un toplumsal meseleleri izah etmek için sıkça kullandığı tamlamadır. akpnin seçimleri kazanması göbeğini kaşıyan adam yüzündendir hep. abdullah gülün cumhurbaşkanı olması da öyle. göbeğini kaşıyan adamın özelliklerini inceleyelim, evet... "göbeği tombik"tir* bi kere, böyle olması da ona mutluluk verir.. ve bizim zürriyetimizi, milliyetimizi, icabında pek saygıdeğer cumhuriyetimizi turşukavanozualtlığı yapma cüreti gösterir bu adam, belki turşukavanozualtına yerleştirmeden evvel şöyle bir bakar ve fakat o da ta geçen yılın gazetesidir zaten.. bıyıklıdır tabii ki, cumhuriyet mitinglerine kıldır, uzaklardan bıyıkaltı gülümsemesiyle eşlik eder ancak..

ayrıca, bilimsel bi ölçüt olarak göbek kaşıma ile demokrasinin ters orantılı olduğunu öğreniyor ve de "göbeği kaşınmayan ve kokmayan bir ırk özlemi" türünde yeni yazılar bekliyoruz bekir coşkundan..

ha bir de, taşkafa elitist adamgibi prototipler üzerine de fikir yürütmeli.. ya da biz tutmuş olalım bi ucundan, ha..
    (korkunç kertenkele, 15.08.2007 13:59 ~ 16:04)
  23. sokaktaki adam ın kankisidir.
    (adsız, 16.08.2007 22:18)
  24. bu ülkenin çoğunluğudur. kimse kimseyi kandırmasın.

ve bu ülkenin çoğunluğu olarak kalmaya devam ettikleri sürece de ne başımızdaki iktidar değişecektir ne de zihniyet.

gavurların bir lafı vardır bildin mi ? not in my name derler. benim adıma değil, göbeğini kaşıyan adam. benim adıma değil...
    (insomniaque, 21.08.2007 14:20)
  25. 22 temmuz itibariyle halkın %46.7'sini kapsadığı anlaşılan, artık çoğunlukla kentlerde yaşamaya başlayan, zenginleşen, artan ekonomik güçlerine paralel olarak siyasal görünürlük de isteyen, geri dönüşü olmayacak şekilde siyasal/toplumsal çevreden merkeze doğru yürüyen ve şehirli eski elitlerin karşısına yeni - elitler olarak çıkan geniş kitlelerdir. baskın olarak milliyetçi, muhafazakâr ve müteyeddin bir profilleri vardır.
    (neredesin soğuk kış, 21.08.2007 14:28)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil