belki ilginizi çeker
  1. · futbol seven kızlar
gündem
  1. · disko kralı
  2. · google wave
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  5. · prison brake
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · kum topu
  9. · para karşılığında seks yapmak

futbolun entellik dışı bir aktivite gibi görülmesi  

1. ne yazık ki ülkemizde hakim görüş budur. tabii bu boş yere oluşmuş bir görüş değildir. futbol sektörünü tekelleştirmek isteyen insanlar ortada... futbol için adam bıçaklayan, balkon'daki suçsuz insanları serseri kurşunlarla vuranlar da var. bi de erman toroğlu var tabii ki *
    ama aslında futbol bence popüler sporların en güzeli ve estetiklerindendir. hakkı vererek oynanan bir futbol müsabakası, gerek izeleyenler, gerek oynayanlar için tamamen ayrı bir zevktir.
    (markrenton, 23.08.2004 16:57)
  2. (bkz: entellik)
    (marooned, 09.08.2005 16:35)
  3. (close2death, 09.08.2005 16:39)
  4. haşmet babaoğlu tarafından aksi ispatlanan görüş
    (tuygun, 04.05.2006 18:04)
  5. futbola entellektüel açıdan yaklaşamayan entellektüel yansın işallah. ama iyi futbol oynamak için entellektüel olmaya gerek yok, o ayrı.
    (gelirsemkal, 05.05.2006 10:13)
  6. son derece ayıpladığım yaklaşım; fitbol denen güzide siporumuzu entellik olarak tabir ettiğimiz zihinsel aktivite sınırlarının içinde görmeyen bu yaklaşımı kınıyorum.

efendim, bu yaklaşımı savunanlar demektedir ki bu fitbolcular topa kafayla vuruyorlar ve her kafa vuruşlarında, çocukluklarından beri beyinlerinde binbir emekle kurdukları bilgi otoyolları olan sinapsları ölüyor. antremanda olsun, maçta olsun her günü topa kafa atmakla geçiren bu zavallılar sonuçta en basit bir işi bile tarif edilmeden yapamayan moronlara dönüyorlar. özellikle maç çıkışlarında kendileriyle yapılan röportajlar bunun ispatıdır. ben daha iki lafı bir araya getiren bir fitbolcu görmedim, hepsi de statik olarak "önümüzdeki maçlara bakacağız diyor bu mübarekler" diyor bu görüşü savunanlar.

bir başka görüş ise insanlığın gelişimi için bir halt etmediği halde tonla para kazanan adamlar (çekemedikleri için olsa gerek) sınıfında ele aldıkları fitbolcular için; insanın düşünsel evrimi çabayla olur, zorlanan insan beynini geliştirmek için çaba gösterir, ama iki top tepmeyle eşek yüküyle para kazanıyorsanız beyninizi geliştirmek için çaba harcamazsınız türünden saçma bir görüşün peşine takılmışlar. mühim bir kitle siporumuz olan fitbolun daha da gelişmesini istemeyen hödüklerin bilimsel ayaklarına yatıp kendi borularını öttürmek için kullandıkları argümanlardan biri daha. sözde bu şekilde kitleler fitboldan vazgeçip felsefeyle, edebiyatla filan ilgilenecekler, böylece beyzadelerin cepleri dolacak. hadi ordan diyorum kendilerine.

en kötüsü de futbolu toplumların afyonu olarak gören yaklaşım. neymiş efendim, iktidar ve sermaye sahipleri fitbolu kullanarak halkı uyutuyorlar, bütün sınıfsal çatışmaları fitbol üzerine yıkıp üretim araçlarının paylaşılmasını engellemeye çalışıyorlarmış. gülerim size aklı kıt hergeleler, bu ne idüğü belirsiz öğretilerle fitbolu öldürebileceğinizi mi sanıyorsunuz? felsefe yapmayın ulan.

biz fitbolu sevmeye, kendi takımımızın fitbolcularını korumaya, yığınlar halinde sitatlara doluşup fosur fosur sigara içerek siporu desteklemeye ve karşı takımın hem taraftarlarına hem fitbolcularına hem de yöneticilerine söverek toplumsal bir rahatlama sağlamaya ve dolayısıyla bu rahatlamayı takip eden huzurla gazetelerde, televizyonlarda ve kendi aramizda fitbol konuşmaya devam edeceğiz. ne körling tanırız ne eksirim, en baba sipor fitboldur. entellektüelliğin nasıl yazıldığı da bizi ilgilendirmiyor. hadi dağılın, düşürmemeyim balkondan.
    (muzevir, 05.05.2006 10:40)
  7. her aktivitenin kendine has bir kültürü olduğu için yanlış bir genellemedir kanımca.tabii bu genellemenin oluşmasında futbola ilgi duyanların kültürel alt yapısı önemli yer tutar.her aktivite için bu geçerlidir.
    (bkz: aktivitelere dair toplumsal sallamalar)
    (anarko, 05.05.2006 13:23)
  8. futbolu sadece stada/kahveye doluşup sigara tüttürmek olduğunu sanan zihniyetin de içine düştüğü bir yanılgıdır.

bilmeyenlere, anlamayanlara, reklamlarda oynamayı sevenlere belirtmek boynumun borcudur ki futbol bir spordur. ismi de football (yani ayak topu) kelimesinin türkçe'mize geçmiş hali olan "futbol"dur.
    (markrenton, 06.05.2006 03:09)
  9. (haşmet asilkan, 06.05.2006 03:12)
  10. entel diye tabir edilen insanların popüler olan herşeye karşı olma eğilimlerinden kaynaklanan bir durumdur.
    (kubrick, 16.06.2006 10:58)
  11. oray eğin, kaliteli futbol yorumlarıyla bu yargıyı yıkmıştır.
    (wondrous, 16.06.2006 15:30)
  12. yalan olmayan önerme.

http://www.youtube.com/...
    (psikopat yazar, 08.12.2007 11:31 ~ 31.01.2008 00:30)
  13. ibrahim altınsay ve zeki demirkubuz'un beşiktaşlılığı, bu görüşe ağır darbe vurmaktadır.
    (şiirbaz, 08.12.2007 13:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil