|
|
- futbol oynayan kimse..
avrupa ve dünya futbolcuları,futboldan başka,gönüllü yardım elçiliği yapmaktadır.yani işleri sadece topa vurmak değildir..eyvallah;afrika'da yardım gecelerine koşturan isveç milli takımı,manken peşinde koşturan bizimkiler..idman aralarında roman okuyan italyan futbolcu,kayahan abisiyle karaoke yapan bizim ümit davala..tiyatro salonları açan fransız futbolcular,gazino meyhane açan bizimkiler..
hadi kültürden de vazgeçtik..huysuzlanan da mı yok şu futbol aleminde?..rüştüye geri pas atmaktan korktuğu kadar,korkmaz mı insan bu işin sonu nereye gider diye?..
bunlar böyle tartışıladursun,son zamanlarda emre aşık'ın nobre'ye attığı parmaktan sonra bir "ipnelik" tartışmasıdır gidiyor.."söyleyin lan kim ipne","anadolu takımından ipne çıkmaz abi,kesin istanbul takımlarındandır","töhmet altındayız kardeşim..." sözleri uzayıp gidiyor bizim futbolcu camiasında..
(bkz: kaçak yayın)
- dünya kupasında oynamak isteyen mensuplarının illa saçına sakalına şekil yapması gereken meslek. sokmuyorlar staddan içeri sanıyorum başka türlü.
kafa yanına üç çizik mi dersin, yanlar sıfır ortada karayolu kafa mı dersin, samurai mi dersin, of of.
- tükürme olayını abartmış sporcu türü.bu kanıya kapılmamın sebebi hangi maç olursa olsun;ingiltere,almanya,ispanya ya da türkiye ligi fark etmiyor; pozisyonu kaçıran futbolcuların mutlaka yere tükürmesi.
- gelişine vurduuu!!!top üstten dışarıda!
bu pozisyondan sonra saha içi kameralarından biri futbolcuya doğru döner ve görüntü iyice yaklaşır;deyim yerindeyse tgrt ana haber bültenlerinde olduğu gibi burnunun içine girer. futbolcunun yüzünde hafiften bir şaşkınlık, topu dağlara taşlara vurduysa “oha filan oldum” benzeri bir ifade yavaştan belirir.sonra da:
- ya boşver,herkes kaçırır bu pozisyonu.etmişim bu dünya düzeninin içine…
deyip bizim duyamadığımız bir “haaaak tu” sesi eşliğinde ağzında ne varsa yere boca eder. zannımca iğrençtir ama hemen her futbolcunun kaçırdığı bir pozisyondan sonra yaptığı klişe harekettir.bir nevi başkaldırı,”hocam senin oynatacağın maçın,çaldığın düdüğün taa…” tavrı sezinlerim hep.
ronaldo’sundan figo’suna,beckham’ından zamorano’suna kadar hepsi mutlaka yere tükürür(ihtiyarlamışım bu arada,zamorano filan).onu bırak,zidane olayın tezeğini çıkarıp:”materazzi kim oluyor” diye kafayı da giydirmişti tükürür gibi 1 milyar insanın gözünün önünde(tepki bu tükürme olayı,öyle görünüyor.ha hakeme ha futbolcuya).
eskiden atv’de yayınlanan bir program vardı,hugo’ya benzeyen.orada tükürükus denen bir zevat vardı(dinozordu sanırım).o aklıma geldi birden.arada da fark göremedim.
dip not: “adrenalin yüzünden öyle tükürür onlar” filan hikaye. tepkim o tükürüğü çekip maç özetlerinde bile olsa gözüme sokan yönetmenlerde.amerikan moduna girmişken midem kaldırmıyor.adam gibi görüntü verin,o tüküren futbolcunun yerine güzel bağyan seyircileri filan koyun meselâ.dolunay görüntüsü verin arada,romantizm hesabı.
bi’ de belki konuyla alâkası vardır:
(bkz: futbol seven kızlar)
- özellikle at sahibi olan futbolcuyu hiç sevmem.
"ayağınız kırılınca tedavi etmek yerine sizi de vursak iyi olur muydu ha!!11" diye bağırmak isterim suratına.
- postmodern köle.
- postmodern gladyatör.
- bunların büyük takımda oynayanları acaip çok para kazanırlar
- kim söylemişti, yazmıştı hatırlamıyorum lakin şöyleydi;
'' profesyonel futbolcular orospulara benzerler... başkalarının zevki için vücutlarını mahvederler''
ronaldo, oğlum eğer burayı okuyosan müjdemi isterim köle değilmişsin meğer..ehehe
- futbol maçında sahadaki 22 oyuncudan biridir.
|