belki ilginizi çeker
  1. · 3 mayıs 2007 utah jazz houston rockets maçı
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · erkekte ses tonu
  3. · banu güven
  4. · rasim ozan kütahyalı
  5. · ahmet kaya
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · 24 mart 2007 norveç bosna hersek maçı
  9. · courier new

futbol seyircisinin basketbol izlemesi  

1. normalde yadırganmaması gereken ancak ülkemizdeki "profesyonel futbol seyirciliği" kavramı nedeniyle biraz garip olan olay. futboldaki üç büyüklerin basketbol maçlarına futbol seyircilerini göndermesi nedeniyle garip olaylar çıkabiliyor. çarşı'nın basketbol şubesi olmayan trabzonspor aleyhine tezahürat yapması veya fenerlilerin "burası kadıköy" diye bağırması gibi... ayrıca 18 aralık 2004 itü fenerbahçe maçında da birkaç fenerbahçeli maç sonrası olay çıkarmaya çalışmış ancak itülü öğrencilerin olayı iplememesi üzerine hiçbir olay çıkmamıştır. tabi yeşil sahalarda istemediğimiz şeyler. yeşil saha mı dedim?
    (mulder, 18.12.2004 19:34 ~ 19:34)
  2. "gol!goll,aslanım be gool", "penaltı hoop" türünden nidalar eşliğinde izlenir maç, eğlencelidir, sağır edicidir
    (dibap, 18.12.2004 20:36)
  3. basketbolda ofsayt olmadığını görünce şaşırma durumuna düşürecek olay
    (techen, 18.12.2004 21:25)
  4. hayatından futboldan başka hiç bir sporu yapmamış, izlememiş birinin milli maç olsun da isterse buz hokeyi maçı olsun mantığıyla yaptığı eylem.
    -la la baskete gidiyodu adam avantaja bırakmadı şerefsiz hakem
    -lan ya penaltı ver ya da basketi say, basket faul neymiş amına koyem gibi yorumları için (bkz: odunla dövülesi insanlar)
    (lethe, 19.12.2004 22:29)
  5. bazen de "ya hoca neresi faul bunun? omuz omuza mücadele" gibi sözlerin salonda yankılandığı durumlardır.
    (mulder, 19.12.2004 22:34)
  6. sinema seyircisinin tiyatro seyretmesi kadar normal bir durumdur.
    (dursun sabit hayalar, 11.01.2007 19:37)
  7. basketbolun piç olması durumudur. seyircilerin faydadan çok zararı vardır. futboldan daha yüksek bi konsantrasyon gerektirdiği için hücum sırasında sessizlik, basket olması durumunda çoşku, defans sırasında da rakibin dikkatini dağıtacak gürültü tercihen basketbol seyircisinde aranan özelliklerdir. ayrıca anlık olaylarda (hatalı yürüme, hücum faul, üç saniye vb.) hakemi etkilemek seyircinin en önemli görevidir. zamanın efes pilsen seyircisi, özellikle avrupa maçlarında bu faktörleri başarıyla yerine getirmiştir. futbol seyirci olarak başarılı olabilecek topluluk için (bkz: ingiliz taraftarları)
    (ice t, 11.01.2007 19:52)
  8. "ulan turuncu topu da ilk defa görüyorum hacı" gibi bir repliğe sahne olabilecek olay.
    (ağ kablosu, 11.01.2007 19:58)
  9. çok çirkin bi durum. daha basketbolda neyin ne olduğunu anlamadan bilmeden hakeme müdahale eder bu insanlar. sağ sola vurarak takımını desteklemek ise bi güç gösterisi sayılabilir. rakip oyunculara olağınca gücüyle parmak sallarken, dillerini dişlerinin arasına sıkıştırmaları tehdit etme unsuru sayılır. telaşe mahal vermemek lazım arkalarından sinsice yaklaşıp daha önceden tanıdık bir marangozda şekil verdirdiğimiz meşe odunumuzla bellerine ve kulak diplerine vurmak süretiyle kendilerine gelmelerini sağlamılıyız.
    bu tür seyircilerin olduğu maçlarda ise, oyuncular rakip potanın altından iyice uzaklaşıp ''aman kimseye çarpmayım, faul yapmayımda allah muhazafaza biri yere düşer bu insalarda bende bilir.'' düşüncesiyle dışardan şutlar atmaya başlar ve oyun iyice çirkinleşir.ne oyuncunun oynayası kalır, ne izleyicinin izleyesi.
    (yumiyum, 15.01.2007 12:42)
  10. (bkz: hem penaltı hem gol)
    (sarpinsarp, 03.04.2007 16:34)
  11. sanırım 3 sene önce, beşiktaş basketbol takımı maçlarını dikilitaşta süleyman seba spor salonunda oynarken tavan yapan itici durum. itici derken, bir basketbol izleyicisi olarak beni itiyordu. çarşı grubunun her maçta fenere küfür ederek tezahürat yapması dayanılır şey değildi zira.
    (thecan, 03.04.2007 18:49)
  12. itü- efes pilsen maçında düştüğüm talihsiz durum. kız arkadaşımı da alıp maça gitmişim, holigan seviyesinde itü'yü destekliyorum. itü' nün efes pilsen'i yenme olasılığı benim nba' de oynama olasılığımla hemen hemen aynı seviyede. kız arkadaşım da yanımda, inceden artist bir havadayım. yorum falan yapıyorum, " oyunu sete çevirdik, fast break de zorlanıyoruz." ne anlarım lan ben basketboldan. ama kız hiç anlamaz ya, kopmuşum ben. sanki bir kaan kural, murat murathanoğlu'yum. ilk yarının son saniyesi, 2 sayı gerideyiz. bir 3 lük koyduk. o an ben fırladım ve kız arkadaşımın gözünde bittiğim an.. "goooooolll". allah belanı versin.
    (alkolik2000, 13.04.2007 04:46 ~ 04:46)
  13. - off offf... mürtüz abi gördün mü nasıl bastı eleman smaçı?... yalnız asistte çok iyiydi; 3 adamın arasından attı pasını..
    - siktir lan şirzat... herif buz gibi ofsayttaki adama şandelledi topu o da çaktı golü... hakemlerin hepsi satılmış... sen de bizi yiyorsun burda; yok smaçtı, yok asistti diye... ayrıca smaç ne lan?...
    - ?!?!?!... haklısın mürtüz abi; ne diyim?...
    (van den budenmayer, 20.01.2008 20:16 ~ 20:18)
  14. futbol taraftarı normal şartlar altında topun çizgiyi geçmesi durumda top çıktı olarak bildiği için, baskette de aynı kural var sanıp top çizgiyi her geçtiğinde ama hakem düdük çalmadığında hakeme küfürle sonuçlanan olayların yaşanması muhtamel durumlar bütünü.
    (bibi, 20.01.2008 21:03)
  15. yıllar önce fenerbahçe-galatasaray basketbol maçından önce fenerbahçeli taraftarların hepsi de bu ekipten olmalı ki maç boyunca "rap rap rapaiç" diye tezahürat yapmıştı. adamlar da ne yapsınlar derbi diye gelmişler, yoksa basketbolu kim ne yapsın, neden izlesin...
    (condospree, 25.01.2008 14:27)
  16. futbol seyircisi yanlış yolda. uzun süredir ben oturduğum yerden bunu görüyorum ve uyarıyorum. federasyon bunları görmüyor mu. bütün dünyadaki uygulama budur. futbol seyircisine oyunlar oynanıyor. arkasında kim varsa ortaya çıksın. galatasaray olimpiyat stadını kimin parasıyla yaptı. medyadaki fener düşmanlığı bitsin. bunlar ortaya çıkacak. allahtan korkun
    (büyükşehir belediyesi, 20.03.2008 16:17 ~ 23.10.2008 18:14)
  17. maç başladıktan 2 dakika sonra:

- ooo bu ne ya!!! fark 4 e çıktı aga, kapanmaz ben çıkıyom yavaştan...
    - ......
    (yeşil başlı gövel ördek, 20.03.2008 16:44)
  18. ''çok gol oluyo lan bunda.hiç bi zevki yok ki.''
    (tmb, 29.03.2009 16:18)
  19. alışkanlıktan olsa gere salonu stat olarak görürler. "ayağa ayağa bütün stat ayağa" şeklinde tezahürat yaparlar. ilginçtir severek izliyoruz kendilerini.
    (guenhwyvar, 29.03.2009 16:20 ~ 22.04.2009 12:06)
  20. bayanlar basketbol maçında,tribünde bulunanların içinde bulundukları durum..
    (ikramiyeli gazoz, 29.03.2009 16:36)
  21. futbol spikerinin basketbol maçı anlatmasına göre daha iyi olan bir durumdur..

- inanılmaz bir üçlük sayın seyirciler..

ulan bildiğin üçlük işte, inanılmazı mı var her maç 20-30 tane atılıyor..

(bkz: melih gümüşbıçak)
    (bacanga, 29.03.2009 16:37)
  22. önemli olan taraftar olmak ve beğenilen bi sporu takip etmek olduğundan hiç de garip olmayan durumdur. ama salona gidip akşam ki futbol maçı için tezahürat yapılıyorsa başka bir rakip için küfürler savruluyorsa orda sorun vardır. bu sorun statlarda var zaten yeteri kadar abartmanın alemi yok...

ha bu arada: nasıl koydu willie solomon* *
    (tark, 29.03.2009 17:08)
  23. basketbolda penaltı gibi bi olay olmadığı için futbol seyircisini tam anlamıyla tatmin edemeyen eylem. yalnız bu holiganlar içlerinde hep penaltı coşkusunu taşıdıklarından pota altındaki bi pozisyona basket faul lan diye bağırdıklarını duymuştum. faul var abi de basket girmedi lan. gerekirse fifa'ya ( futbolun basketle ilgili olanından. onu bile bilmiyoz lan) gidip penaltı gibi ateşli bi kural getirilmesini istiyecem.

not: futbol ve basket izleyen masa tenisi seyircisiyim.
    (şişş bak bi, 05.09.2009 23:38 ~ 06.09.2009 04:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil