küçüklüğünde geçirdiği boyundan büyük travma yüzünden bu hale gelen furkan'ın annesi.
furkan'ın evin dışında olduğu her dakika bağırması kaçınılmazdır. evde ne iş yapıyor olursa olsun kapıdan bacadan kafasını çıkarıp o dünyalar tatlısı sesini tüm mahalleye dinletmek zorundadır. hele biri furkan'la uğraşıyorsa bu o kişinin sıçtığının resmidir. "napıyor o sana" sorusunun akabininde anında pencereden içeri sinirli bir şekilde süzülüp, olay yerine intikal eden furkan'ın annesi uzaktan dahi hoş gelemeyen o iç siken sesini müstakbel maktulün tam önüne nüfuz ettirir. önü çürüyen müstakbel maktul kaçayım derken arka tarafı da sese temas ettirir ve oracıkta hakkın rahmetine kavuşur, kendisine sıfat olarak iliştirdiğimiz "müstakbel"i de tarihe karışır, gider.
bizim uykumuz önemli değil elbette, sonuçta biz derse falan giden nerdeyse yaşını başını almış öğrencileriz, öğleden sonra uyumasak da olur, bi pazar günü öğlene kadar uyumamız şart değil ama peki ya furkan?
"bir psikopat nasıl yetişir?" sorusunun en canlı örneğidir furkan, emrah'tan sonra en acıların çocuğudur belki de.
mahallede piçlik yapmağa vakti, fırsatı bulunmamaktadır, birinin ziline basıp kaçmaya kalksa, ev sahibi zili duymasa bile annesinin sesiyle duruma uyanıp furkan'ın yaptığını anlayacaktır.
furkan'da özel hayat kalmamıştır, eve giriş saatlerini tüm mahalle bilmektedir.
zaten tüm mahalle bi 4 kilo domatiesin 3 lira olduğunu bi de furkan'ın neler yaptığını bilmektedir.
furkan'ın adından başka bir şey bilmeyen mahalleli annesinin ses rengini rüyalarında dahi duymaktadır. eğer furkan bu maratonu fıttırmadan atlatabilirse cennetlik olma ihtimali söz konusudur. sabır taşı olacak, hiç kimseye bağırmayacaktır.
ya da kadere yenik düşecek, manyak bir insan olarak hayatına devam edecektir.
bir gün çekip konuşmayı düşünüyorum, "furkan'ın annesisiniz de mi" diye lafa girme ihtimalim yüksek. ama "nerden biliyorsun" falan derse diye acayip bi korku var içimde, ya henüz bütün mahallenin
furkan'ın rss akışına abone olduğunun bilincinde değilse? gel bunu anlat, sonra niye bağırıyorsun kadın de, sonra in işin yoksa çocukluğuna. allah kimseye furkan'ın annesi gibi dert vermesin, ayrıca allah herkese "
furkan'ın babası sabrı" ihsan eylesin. ben yaşatmayabilirdim. değil aynı ev, karşı apartmandan boğazlayasım geliyor nitekim.