|
|
- rza ile uzaktan gelen ses şarkısında featuring yapmıştır, hassickdir şeklinde albüm serisi vardır. almanya-berlin 'de doğdu ve şu an orada yaşamaktadır. gurbetçileri düşünürsek türkçe bilgisi mükemmeldir, kelime hazinesi çok geniştir.
- geçenlerde star'da yayınlanan tuhaf şeyler adlı programda dayak yiyen adam. televizyon makinasının reklam arasında kanallar arasında dolaşayım derken gözüme ilişen canlı yayın olayıydı. fuat tam şarkı söylerken seyircilerden biri yayın alanına girip fuat a sağlam vurmasıyla fuat'ın kendini koltukta bulması bir oldu. fuat'ın yanındaki çelimsiz cengaver de onu korumak amacıyla seyirciye oturttu. tabi bütün bunlar 3-5 saniye içinde gelişen olaylardı, kanal hızlı davranıp hemen reklama girdi.
(dlord, 24.12.2005 03:16)
- rapci fuat'ın adı soyadı.
- sansar ile yaptığı 3.dünya savaşı isimli şarkıda şu muhteşem sözleri yazıp, söylemiş olan, beni benden alan rapüstadı. ben bir bağlantı kuramadım ama sanırım tarihin derinliklerinden gelip göndermeler yapıyor sosyeteye ya da jet skiye binenlere. neyse lafı uzatmayalım işte o güzel sözler;
''urartulardan eski, her keş* rap yapar ama sonuç eksi,
gümüş tepside getir çayları keklik, tekrar sikilir pompayla jet ski''
- geçtiğimiz pazar gecesi makina'da sagopa kajmer e milyonların önünde müthiş bir diss postalamıştır kendisi ayakta alkışlıyorum! hadi fuat'ı da mahkemeye ver sago ceza yı verdiğin gibi vijdansız saaaaagopaa!
http://www.youtube.com/...
- pusat adlı dizide türk halk müziği sanatçısı cengiz özkan'ın bağlamasına rapiyle maydanoz olan kişi*
(bkz: yoooow dostum yooow)
- rap dinleyenler arasında pek sevilmemesine ve büyük kitlelere hitap etmemesine rağmen tembel adlı şarkısıyla sadece rap dinleyenleri değil diğer müzik dallarının hayranlarının da beğenisini kazanmış rapçi..o şarkının dışında yüzüne bile bakmam açıkçası..
- çilekeş'in "y.o.k" albümünde gözaltı adlı parçayı seslendirmiş kişi.
- rap'e corey taylor'dan öte aşina değilim, ama eminim ki bu adam bir şeyleri çok iyi yapıyor. muhteşem bir ses rengi var, kullanmasını da çok iyi biliyor ama beni asıl vuran vokalindeki müzik, melodi. bazı dillerin kendine özgü bir melodisi olur ya, fuat'ta o var resmen. belli bir gam dahilinde konuşuyor adam. ferhan şensoy gibi. birkaç kere rast geldim istanbul'da, manyak gibi bakıyor etrafa, çekindim öpemedim yanaklarından.
- izmir yener tayfası ile kanlı bıçaklıdır. sebebi ise, seneler evvel yener'le beraber kalırken, son paralarını şaraba yatırmasıdır.
- ben lisedeyken bu eleman bizim okulda bi program yapmaya kalktıydı. raple ilgilenenleri konferans salonuna topladı. koydu bi beat hadi herkes bişeyler yazıyo dedi. biz 3 arkadaş (damned, sükunetçi, salladım) grup olarak bişeyler yazdık ve fuat'a götürdük. yazdığımız parçadaki küfürleri görünce şunu dedi:
+ben bunu koyarsam müdüre benim ebemi siker.
neyse küfürlü yerleri düzelttik götürdük. adam hiç okumadan bizim 0.5 kalemle yazdığımız yazıların üstüne keçeli tahta kalemiyle başka bişeyler yazmaya başladı:
+beyinler boşluk ortam leş koktu. adın ne?
-sükunetçi.
+burayı sen söylüyosun.
+uslu olmayan bıçağı soktu. adın ne?
-salladım.
+burayı da sen söylüyosun.
+yoktu gencin doğru yolu silah icad olunca. adın ne?
-damned.
+burayı da sen söylüyosun.
+mertlik bozulduuu! burayı hep beraber.
o günden sonra bi daha çalışmalara gitmedik. daha boktan olamazdı.
- sagopa kajmer'e attığı kırmızı halı adlı diss parçasıyla ilgili bir açıklama yapmış.
http://www.youtube.com/...
- (bkz: son of a preacher man)
- her yıl yeni albüm geliyor diye dinleyicilerini heyecanlandıran ama o albümü bir türlü çıkaramayan adam.muhtemelen şu sıralar berlinde limon satıyordur.hayatından endişe ediyorum.
- batı berlin battle kralı olarak nam salan bu sevimli tombiş rapçi berlinin ve türkiyenin en iyi rapçilerinden biridir
türkiyede ilk defa bandrol alıp da çıkarabildiği her ayın elemanı adlı albümle tanınan sonra da ceza ile birlikte çıktığı rocco şekeri reklamları ile iyice ünlenen bu arkadaş
televizyon makinesine konuk olarak şebnem ferah ile bir düet yapmış ve takdirimi kazanmıştır.
sonrasında basını epey bi meşgul eden hatta istanbul underground rapçilerinden kurşun ve a.p.o.nun birlikte diss boys anılar adlı bir parça çıkarmasına sebep olacak kavga boys anılar adlı grup ile yaşanmıştır.
ve sonrasında da bu sempatik insan,osman sınavın yapımcılığını yaptığı pusat adlı dizide oynayarak çoğu insanın sempatisini kazanmış ve birçok insanın rap müziğe olan bakış açısını değiştirmiştir.
bu aralar albüm yerine çıkardığı disslerle adından söz ettiren rapçimizin yeni albümleri sabırsızlıkla beklenmektedir...
- "kalbüm" isimli 2. bandrollü albümünü 3 yıldır beklediğim rapper. son 3 yıldır periyodik olarak, her 3 ayda bir "kalbüm yolda" tarzı cümleleri küçük puntolarla, gazete eklerinde gördüğümden, yeni albüm için
pek umutlu olamıyorum.
en son milliyetin "cafe" ekinde gene bir köşede, "10 şarkısı bitti, kalbüm yolda" başlığını gördüğümde, güldüm. "ekim ayı, kadir gecesi gelecektin be fuat" dedim, sustum. "hassickdir 3" albümünden rastgele bir parça açıp, sigaramı yaktım.(şeftalü, 23.09.2008 19:08 ~ 19:09)
- http://www.myspace.com/...
pek yakında
http://www.fuatergin.biz
|