görseller
fuat erginfuat ergin
fuat erginfuat ergin
belki ilginizi çeker
  1. · o yea man
  2. · açık ara bul kon
  3. · rap müziğinin yanlış anlaşılması
  4. · batı berlin rap peygamberi
  5. · kalbüm
  6. · bonobo 1 panzer
  7. · sansar salvo
  8. · canlı yayında dayak yemek
  9. · pisi pisine
  10. · kalbüm
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · thierry henry
  3. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  4. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  5. · erkekte ses tonu
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  8. · dudaklarımda hala sıcaklığın var
  9. · büyüme

fuat ergin  

sayfa  / 2
  1. rza ile uzaktan gelen ses şarkısında featuring yapmıştır, hassickdir şeklinde albüm serisi vardır. almanya-berlin 'de doğdu ve şu an orada yaşamaktadır. gurbetçileri düşünürsek türkçe bilgisi mükemmeldir, kelime hazinesi çok geniştir.
    (cyberboy, 11.07.2004 16:11)
  2. geçenlerde star'da yayınlanan tuhaf şeyleradlı programda dayak yiyen adam. televizyon makinasının reklam arasında kanallar arasında dolaşayım derken gözüme ilişen canlı yayın olayıydı. fuat tam şarkı söylerken seyircilerden biri yayın alanına girip fuat a sağlam vurmasıyla fuat'ın kendini koltukta bulması bir oldu. fuat'ın yanındaki çelimsiz cengaver de onu korumak amacıyla seyirciye oturttu. tabi bütün bunlar 3-5 saniye içinde gelişen olaylardı, kanal hızlı davranıp hemen reklama girdi.
    (dlord, 24.12.2005 03:16)
  3. rapci fuat'ın adı soyadı.
    (ephendy, 31.12.2005 05:40)
  4. geçtiğimiz pazar gecesi makina'da sagopa kajmer e milyonların önünde müthiş bir diss postalamıştır kendisi ayakta alkışlıyorum! hadi fuat'ı da mahkemeye ver sago ceza yı verdiğin gibi vijdansız saaaaagopaa!
    http://www.youtube.com/...
    (poly aka bilirkişi, 29.06.2007 01:41 ~ 01:43)
  5. pusat adlı dizide türk halk müziği sanatçısı cengiz özkan'ın bağlamasına rapiyle maydanoz olan kişi*

(bkz: yoooow dostum yooow)
    (beşincicemre, 28.09.2007 21:34 ~ 21:43)
  6. rap dinleyenler arasında pek sevilmemesine ve büyük kitlelere hitap etmemesine rağmen tembel adlı şarkısıyla sadece rap dinleyenleri değil diğer müzik dallarının hayranlarının da beğenisini kazanmış rapçi..o şarkının dışında yüzüne bile bakmam açıkçası..
    (jose, 02.10.2007 03:24)
  7. çilekeş'in "y.o.k" albümünde gözaltı adlı parçayı seslendirmiş kişi.
    (duru perisi, 02.10.2007 03:27)
  8. rap'e corey taylor'dan öte aşina değilim, ama eminim ki bu adam bir şeyleri çok iyi yapıyor. muhteşem bir ses rengi var, kullanmasını da çok iyi biliyor ama beni asıl vuran vokalindeki müzik, melodi. bazı dillerin kendine özgü bir melodisi olur ya, fuat'ta o var resmen. belli bir gam dahilinde konuşuyor adam. ferhan şensoy gibi. birkaç kere rast geldim istanbul'da, manyak gibi bakıyor etrafa, çekindim öpemedim yanaklarından.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 02.10.2007 03:48)
  9. izmir yener tayfası ile kanlı bıçaklıdır. sebebi ise, seneler evvel yener'le beraber kalırken, son paralarını şaraba yatırmasıdır.
    (thedewil, 21.01.2008 14:39)
  10. ben lisedeyken bu eleman bizim okulda bi program yapmaya kalktıydı. raple ilgilenenleri konferans salonuna topladı. koydu bi beat hadi herkes bişeyler yazıyo dedi. biz 3 arkadaş (damned, sükunetçi, salladım) grup olarak bişeyler yazdık ve fuat'a götürdük. yazdığımız parçadaki küfürleri görünce şunu dedi:

+ben bunu koyarsam müdüre benim ebemi siker.

neyse küfürlü yerleri düzelttik götürdük. adam hiç okumadan bizim 0.5 kalemle yazdığımız yazıların üstüne keçeli tahta kalemiyle başka bişeyler yazmaya başladı:

+beyinler boşluk ortam leş koktu. adın ne?
    -sükunetçi.
    +burayı sen söylüyosun.
    +uslu olmayan bıçağı soktu. adın ne?
    -salladım.
    +burayı da sen söylüyosun.
    +yoktu gencin doğru yolu silah icad olunca. adın ne?
    -damned.
    +burayı da sen söylüyosun.
    +mertlik bozulduuu! burayı hep beraber.

o günden sonra bi daha çalışmalara gitmedik. daha boktan olamazdı.

işte bu kağıdın kendisi hala saklıyoruz* silik kısımlarda isimlerimiz yazıyordu.
    (görsel: fuat ergin/97739)
    (salladım, 21.01.2008 16:10 ~ 31.08.2009 15:43)
  11. (bkz: son of a preacher man)
    (bad bad whiskey, 14.04.2008 18:28)
  12. her yıl yeni albüm geliyor diye dinleyicilerini heyecanlandıran ama o albümü bir türlü çıkaramayan adam.muhtemelen şu sıralar berlinde limon satıyordur.hayatından endişe ediyorum.
    (bünyamin 22cm f arar ev müsait, 26.07.2008 17:39)
  13. batı berlin battle kralı olarak nam salan bu sevimli tombiş rapçi berlinin ve türkiyenin en iyi rapçilerinden biridir

türkiyede ilk defa bandrol alıp da çıkarabildiği her ayın elemanı adlı albümle tanınan sonra da ceza ile birlikte çıktığı rocco şekeri reklamları ile iyice ünlenen bu arkadaş
    televizyon makinesine konuk olarak şebnem ferah ile bir düet yapmış ve takdirimi kazanmıştır.

sonrasında basını epey bi meşgul eden hatta istanbul underground rapçilerinden kurşun ve a.p.o.nun birlikte diss boys anılar adlı bir parça çıkarmasına sebep olacak kavga boys anılar adlı grup ile yaşanmıştır.

ve sonrasında da bu sempatik insan,osman sınavın yapımcılığını yaptığı pusat adlı dizide oynayarak çoğu insanın sempatisini kazanmış ve birçok insanın rap müziğe olan bakış açısını değiştirmiştir.

bu aralar albüm yerine çıkardığı disslerle adından söz ettiren rapçimizin yeni albümleri sabırsızlıkla beklenmektedir...
    (ceza aka keskinkılıç, 08.08.2008 03:56 ~ 03:56)
  14. http://www.myspace.com/...

edit: yayında..

http://www.fuatergin.biz
    (uzaktan algılama, 28.09.2008 17:37 ~ 20.10.2008 21:28)
  15. bana göre türkçe rapi en iyi icra eden rapçi.sesi,agresifliği,tarzı harika.favorim,rapi bana tanıtan adam,idolüm.

mayınları yolla'dan sonra fuat öldü diyerek ölmeden mezara gönderenler ne kadar çok olsa da kalbüm isimli yeni çıkaracağı albümünde geri döneceğini: hassickdir,bonobo 1 panzer,deli ahmetoğlu albümlerindeki gibi bir fuat beklememizi söylüyor.inşallah be fuat inşallah...

(bkz: dön artık)
    (kendimden biliyorum, 01.12.2008 20:47)
  16. şaşırmış bir rapçidir. zamanında bir ceza konserindeyiz efendim. bu da fırladı sahneye. bir şarkı çığırıyor, şöyle bir şey dedi şarkısında; "dönmeler de sanat güneşidir ama fuat rapte bir numara!"

şimdiii! birincisi sanat güneşi zeki müren'in lakabı. ki kendisi cinsiyet değiştiren biri değil. buradan bu lafı bülent ersoy'a söylediğini varsayalım. biliyoruz ki kendisi bir operasyon geçirmiş zamanında. peki bu laftan yaklaşık 1 sene sonra bülent ersoy'un o zamanki televizyon programında neden bu güzel kardeşimizi gördük? perhiz-lahana turşusu ilişkisi var sanırım ortada. di mi? ayrıca kendisinin boys anılar üyelerinden yediği dayak da her adı geçtiğinde gözlerimin önüne gelmekte. biraz "kolpa" bir kardeşimizdir kendisi... sevmem.
    (ceyyar kermit, 24.12.2008 01:25)
  17. "ben birşey yaparım ve o birşey prototip olur. ondan bi tane olur.. ne başkası ondan yapabilir, ne de ben ondan bi tane daha yapabilirim..."

şeklindeki fiyakalı sözlerinin hemen ardından nete verdiği kalbüm adlı parçasıyla çelişkide bırakmış rapçi. türkiye'de ceza'ya back yaparak tanınıp, ceza'dan koptuktan sonra kendisine sırasıyla; emre, civciv, sansar ve kurşun'u back olarak almış, hepsiyle de arası açılmış diss yemiştir.
    (kendimden biliyorum, 08.01.2009 18:56)
  18. an itibariyle ceza ile birlikte star tv rapstar yarışmasında yeniden karşımıza çıkan rapçi. şaşkınım
    (caddebostan, 23.01.2009 20:32)
  19. rapçi. halihazırda şehreminide oturuyordu. bizim malak arkadaş önlüğünü imzalattı. bi şarkı sözünde geçen "fuat ergin filiz genç" adlı kısmı "fuat ergin götü gergin" diye çevirip iyice mala bağlamıştık. filiz genç de manitası olsa gerek.
    (herut, 23.01.2009 23:38)
  20. west işareti yapıp "2pac mezardan çıkamasın" demesi cidden çelişkili olan rapçi. biggie'nin beatine okuduğu bir parçası vardı. tabi biraz allayıp pullayıp değiştirerek. east misin west misin abi? west işareti yapıyorsun. "burası türkiye east te yok west te yok" dersen eğer "o parmaklarını kırarım abi kusura bakma" derim sana.
    (kendimden biliyorum, 23.01.2009 23:41)
  21. kalbüm albümüyle özlediğimiz,sevdiğimiz yani protest,muhalif tarzına dönüş yapmış batı berlin rap peygamberi
    (anil, 28.02.2009 13:24)
  22. (bkz: o yea man)
    mahvittin lan beni.

http://www.facebook.com/...
    (kaçınkurbaası, 07.05.2009 21:07)
  23. http://www.youtube.com/...
    (orc, 20.05.2009 03:19)
  24. ne rapinden bi halt anladığım ne de zevk aldığım rapçidir. ulan ben de mi bi terslik var diyorum acaba? çok bilmem rap raconu nedir ama ceza, sagopa, killa hakan filan dinliyorum gayet keyifli. fuat dinlemeye çalıştığımda içimi ufunetler basıyor, kulaklarıma tecavüz ediyorlar gibi hissediyorum. ilginç bi durum.
    (gblack, 03.06.2009 17:51)
  25. malesef türk televizyon izleyicilerinin tanımadığı sanatçı. ömrünün büyük kısmı almanya'da geçmesine rağmen mükemmel bir türkçesi ve geniş bir kelime dağarcığı vardır. bir konserinde hayko cepkin'in annesine küfür eden bir dinleyiciyi şu şekilde uyarmıştır : " bak ben hayko'yu tanıyorum, birebir tanışıyoruz. ben hiçbir yanlışını görmedim. hayko cepkin ermeni de olsa bu memleketin çocuğu. biz eğer birine bişey söyleyeceksek "ananı sikim değil" başka bişey olması gerekir. herkesin bir arada yaşayabileceği güzel bir dünya olması gerekir. amına koyum 3 günlük dünya ya lanet olsun "

modern ozandır. sokaktan gelmiştir, hayat okulunu bitirmiştir. genç yaşında anasız babasız kalmıştır. bugün bi yere gelmişse bunu tırnaklarıyla kazıyarak yapmıştır. o yönden de saygı duyulası biridir. ismail yk,tarkan,bilimum magazin maymunlarını,akp'yi, bozuk siyaseti, amerika'yı, dünya düzenini eleştirir. herşeyi eleştirir, muhalif ve protesttir. aziz nesin ve neyzen tevfik hayranıdır. adam bi "o yea man" dedi 3 aydır lafı yapılıyor anasını satıyım. peki bu adamı sen ne kadar tanıyorsun, bu adamı eleştiriyorsun boyuna ama tanımadan eleştiriyorsun. hakkında ne biliyorsun ki? kaç şarkısını dinledin, bu herif cahil,bu herif özenti, bu herif aptal. tamam kabul, ama bu kadar entelektüel bir insan, toplumsal sorunlara bu kadar duyarlı bir ozan aptal ya sen nesin? bugün bu adama bok atan insanlar iyi dinlesinler, toplumun kıytırık popçulara değil "fuat ergin" gibi şarkıcılara ihtiyacı var. ve herkesin o koca cüsseye değil belki ama o koca yüreğe ihtiyacı var. belki şarkılarının hepsini dinleyemeyeceksiniz, ama alta en ünlü sözlerini yazdım. buyrun siz karar verin :

"...gölgelenmez eli kadın üstünde korkak köpekler, bileği kürdancasına bükülenler, namusu dayakta arayan erkekler geberecekler..."

"...star adını verdiğiniz tasmalı köpeklerin hangi pozisyonda nasıl ve niçin tepiştikleri, bizi ilgilendirir mi?..."

"...beyinsiz askerler siz satın aldığınız için bu gazete ayakta..."

"...metamorfoz parlaktan kaşara geçiş, sahte manitayla hava alanına iniş..."

"...orman ibişi karizmanın kralı, ismail'i yakana 3 madalya takarım..."

"...walkmandeki piller gibi degisti ruhun, kalmadi ne yurtta ne cihanda sulhun..."

"...fuat a çarptığı gün böbrekleri onu yalnız bırakır..."

"... kamuflajı prestij yaptılar, ayılar çadırda yaşamalılar villada değil eğil bastığın yüce gökkubbenin huzurunda eğik..."

"...memlekette bu kadar çok dert varken,problemleri kıç kıvırtarak mı çözeceksin?..."

"...gördükçe beynime kan sıçrıyo,herif bir ay içinde bir milyon kaset satıyo..."

"...siki ile ceviz kıranlar kızını sokağa salmaz elbet..."

"...uzar para yoksa kriz esaret,ısıt evini varsa cesaret. hediye gelen kömür oyları toplar esasen..."

"...recep seni daha ivedik'medik, dünya gülse sana bende yok mimik..."

"...hepsi aziz gibi hepsi nesin olsa, problem biter kesin herşey müjdem için..."

"...polis kolejinde öğretilen rüşvetmi yoksa işkencemi? hava atmak mı üniversiteye gitmenin sebebi..."

"...biz hitler'le yatıp hitler'le kalktık, almanya' da on çividen sekizini çaktık..."

"...1789 ihtilali insanlara umut verir ama dut gibi kurutuverir, kapitalizm dinozoru faşizmin en popüleridir dünyayı iki yarımküreye bölendir..."

"...bayrağımı her oturma odasına asarım, sen omuzlarını ben ufkumu kasarım..."

"...amerika'yı örnek alan herkesin bir ayağı çukurdadır, fuat burdadır her ukala lafa 7 satır..."

"...allah diyip de çıkın meydana, dizilin pezevenkler haydi yan yana..."

"...radyoda türkçe pop dinletilerek boka bandırılmış düşler..."

"...19 mayısdamı belli olur sahte gururun, saygı duruşuyla suçu dış güçlerde aramak senin sorunun sayın türk sayın türk..."
    (anil, 03.06.2009 17:56 ~ 12.06.2009 19:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil