sevinç anday'ın beyi.
i.t.ü. elektrik-elektronik fakültesi devreler ve sistemler anabilim dalı'nın tek profesör ünvanlı öğretim üyesi, aynı anabilim dalının başkanı.
i.t.ü. için zamanında çok çalışmış çabalamış fakat şu sıralar koyuvermiş, edt*, dsa* ve devre sentezi derslerini anlatan ve şiir gibi anlatan eşsiz insan.
türkiye'nin ve dünyanın sayılı devre sentezcilerinden.
edt 2. vizesinde yasanan olay: yurtta diçkek diye bilinen tacikin biri fuat andayın 2. vizesine kocaman bir kalp çizip içinede hoşlandığı kızın ismini yazmak yerine "i love fuat anday i love edt" yazıp yanındaki arkadasına gösterirken fuat beyede yaz okulunda görüşürüz deyip sınırdışı edilmekden zor bela kurtulmuştur...
derste numarasını söylediği kişiye soru soran ve öğrencinin kalp krizi geçirmesine neden olabilecek süper bir hocadır.soruyu bilen öğrenciyi sınıfta yüceltir
saygı görmeyi hakeden , öğrenciye bildiklerini aktarma çabasına sahip , elektrik-elektronik fakültesinin iyi hocalarından biri.elektrik devre temelleri dersini vermektedir ayrıca tarih itibari ile rektör yardımcısıdır.
her zaman çok şık giyinir,takım elbise giymeden okula geldiği görülmemiştir...öğrencilerine siz diye hitap eden çok güzel konuşan saygıdeğer bir kişiliktir.
ders anlatırken el hareketiyle rezonansa geçebilen tek hoca. bu hocada karizma bulanları anlayamiyorum, ama gene de hakkını vermek lazim, dersini itina ile anlatan nadir hocalardandır.
eef'nin en beyefendi,en iyi ders anlatan hocasıdır.hakkında olumsuz birşey söylemek imkansızdır.iki tane daha var fuat hoca gibi.rektör yardımcılığını da kesinlikle hakettiğini düşünüyorum özcan kalenderli hasan dağ