lawful good: yanına gittiğinizde sıkıntı hissedebilirsiniz.
lawful neutral: yanına gittiğinizde sıkıntı hissetmeyebilirsiniz.
lawful evil: karşıdan görseniz bile bayağı bir sıkıntı olur. içinize dert olur.
yukarıdaki üçü genelde t*şaklı abiler oluyor. yani artık günlük yaşantılardan sıyrılmış, hedefleri büyük, olayları büyük kişiler. illa onlar olur da demek istemiyorum. senin, benim de olabileceğimiz şeyler ama nadiren olur bu. hani bir ara lawful evil olmaya çalışan, takhisis'in yerini almak isteyen raistlin bile gençliğinde (düşük xp'li zamanlarında) farklı yönelimlerde bulunmuştur. hatta pelerini nötr'ün simgesi olan kırmızıdan siyaha dönmüştür falan...
neutral good: sen, ben, o adamları.
true neutral: hiç sevmem
neutral evil: bi partide sıkıntı yaratabilecek tiplerden. yani gider başını belaya sokar bi şekilde. kendi içinde rasyoneldir illa ki ama parti için helecanlı dakikalar yaşatırlar. güvenilmeyecek bir karakter olduğu aşikardır.
neutral grubu da genelde normal tipler oluşturur. yani bu adamlar sen, ben, o olabilir. daha doğrusu şu an dünya üzerinde yaşayan çoğu insan bu grupta takılmaktadır.
chaotic good: bu tiplerin doğruluk anlayışları, neutral good ile falan uyuşmayabilir. sonuçta chaotic'tir, farklıdır.
chaotic neutral: en sevdiğim frp karakter yönelimi. ipimle kuşağım s*kimle taşağım modundadır. neden yaptın diye soramazsın bu tiplere. yapar çünkü. isterse guard'ın ensesine şaplak patlatır, isterse gider tapınağa dua eder çıkarken tapınağı yakar. tam delidir. tabi burada böyle anlattığıma bakmayın. illa ki dm tarafından ceza gelir bu adama oyun içinde.
chaotic evil: oyun içinde veya gerçek dünyada karşılaşmaktan en çok korktuğum karakterler bunlardan çıkar.
chaotic kısmısı biraz delidir. dengeleri alt üst edebilecek kapasiteye sahiptirler. her oyunda olması lazımdır ki oyun tekdüzelikten çıkabilsin.