belki ilginizi çeker
  1. · sözlükçülerin friendfeed sayfaları
  2. · del icio us
  3. · twitter
  4. · friendfeed com
  5. · sözlük yazarlarının friendfeed sayfaları
  6. · friend feed
  7. · masum türker
  8. · gündelik hayat teorileri
  9. · paul buchheit
  10. · ff almanın belirtileri
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · boylumlama
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · aşk
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · hazır sözleri kendine göre uyarlayıp değiştirmek
  9. · isim hal ekleri

friendfeed  

1. friendfeed; youtube, flickr, del.icio.us, twitter gibi çeşitli sitelerde hesabı olan kullanıcıların, bu hesapları tek bir friendfeed hesabı ile toplamasına olanak sağlayan bir site. böylece kullanıcının herhangi bir hesabında yaptığı değişiklik (twitter mesajları, youtube'a video ekleme, flickr'a yeni resim yükleme vs) friendfeed'den takip edilebiliniyor. yani tüm network dünyası tek bir kanalda önümüze seriliyor.
    (pinkpillsandblueshots, 05.05.2008 11:54)
  2. (bkz: sözlükçülerin friendfeed sayfaları)
    (wondrous, 15.01.2009 22:54)
  3. yorma beni, o site bu site dolaştırma. yap işte herbişeyi bir siteden diyenlere cevap niteliğinde.
    (bkz: http://www.friendfeed.com)
    (istemyorke, 13.04.2009 14:08 ~ 14:09)
  4. facebook orjinal bir fikir değildi ama uygulama kısmı muhteşemdi, bu yüzden dünyanın en çok ziyaret edilen 10 sitesinden biri: (bkz: alexa)

friendfeed'de temelde orjinal bir fikir değil ama bugün geldiği nokta benim onu facebook ile kıyaslamama sebep oluyor. kaldı ki şahsımın bir facebook sayfası olmamasına karşın friendfeed sayfası var.

tüm sosyal ağları tek çatı altında toplama fikri bugün microsoft'un bile ağzının suyunu akıtan bir şey. ama friendfeed kadar gelişmiş bir sistem yapabilecekler mi şüpheliyim. bugün friendfeed hiçbir sosyal ağa üye olmasanız bile kullanmanız gereken bir site haline geldi. küçük esnaf için muazzam bir reklam aracı olmasının yanında, kuracağınız muhtemel dostluklar ve hernasılsa bünyesinde sadece kafası çalışanları barındırması ile gönlümde taht kurmuştur.
    (elladan tinuviel, 04.05.2009 00:37)
  5. twitter ile voltranı oluşturuyorlar. malum twitter'daki 140 karakter kısıtlaması friendfeed'de yok. eğer friendfeed hesabınıza twitter hesabınızı entegre ederseniz, friendfeed'de yazacağınız istediğiniz uzunluktaki yazının ilk 140 karakteri twitter'a, ilgili friendfeed linki ile yollanır. yazının devamını okumak isteyen twitter takipçileriniz, linke tıklayarak friendfeed sayfasına yönlenirler. burada yazınızı beğenmekten, yorum yazmaya kadar, bir dolu güzellikle boğuşabilirler.
    (elladan tinuviel, 15.05.2009 01:43)
  6. mükemmelin çok ötesinde bir internet sitesi. nasıl mı, dünya genelinde bir sürü kullanıcısı olan meşhur sitelere üyeyseniz işte friendfeed'le onları bir yerde toplamış oluyorsunuz. o sitelere sık sık girmenize de gerek kalmıyor. arkadaş ortamı oluşturuyorsunuz. arkadaşlarınızda paylaşıyorsunuz beğendiğiniz yazıları, fotoğrafları, linkleri. yorumlaşılıyor böyle böyle antisosyalliğin içinde bir sosyallik sağlıyor. bağımlılık yapması da cabası.
    (cesetizleri, 10.06.2009 08:06 ~ 08:20)
  7. şu aralar burada takılanlar oldukça elit ve kafası çalışan insanlar. türkler için konuşuyorum elbette. genelde iki kesime ayrılıyorlar. bir kısım eğlenmek ve öğrenmek için burada. diğer kısım işlerinin reklamını yapabilmek için burada. bu basit bir blog olabilir ya da profesyonel çalışan bir tasarımcı olabilir. ne olursa olsun, dediğim gibi türkiye'nin alanında en sağlam insanlarını burada bulmak mümkündür.

tabi gün gelecek friendfeed'de her şey gibi bozulacak. o güne dek tadını çıkarmaya bakalım.
    (elladan tinuviel, 17.06.2009 00:58)
  8. gün itibariyle türk kullanıcılarını bayan ve erkek olarak ikiye bölen web servisidir.
    (tersimpistir, 17.06.2009 21:06)
  9. sıkı tartışmaların cereyan etmeye başladığı yine de hâlâ facebook gibi kaşarlanmış sitelere oranla on numara site.
    (cesetizleri, 22.06.2009 14:26)
  10. artık dosya paylaşımına da izin veriyor. gördüğüm en şirin mp3 playerı yapmışlar.
    (elladan tinuviel, 24.06.2009 22:31)
  11. facebook'u kullanıcının çoğu internet deneyimini karşılaması için dallandırıp budaklandıran amcaların "herkes burda kalsın, kimsenin gözü dışarı kaymasın" amacına benim nezdimde çoktan ulaşmıştır bu arkadaş. ana sayfa olmasından öte artık girdiğim tek sayfa olabilme yoluna doğru koşar adım ilerliyor hınzır. fikirlerine önem verdiğiniz herkesin her şeyini aynı yerde görüp orada burada sevdikleri videoları siteden dışarı çıkmadan izlemek olsun, twitlerini okumak olsun, forum tadında tartışmalara katılmak olsun en güzelinden yapıyor.

hemen bir hesap açmak icap eder, farzdır, + 1000 sevap puanı kazandırır.
    (onestep2death, 25.06.2009 00:57)
  12. facebook tarafından satın alınmıştır. olay öncelikle techcrunch'da çıktıktan kısa bir süre sonra friendfeed blogunda doğrulanmıştır. henüz bahsi geçen bir fiyat göremedim. facebook'un neden böyle bir şey yaptığını da anlamış değilim.

http://www.techcrunch.com/...
    http://blog.friendfeed.com/...
    (elladan tinuviel, 10.08.2009 23:37)
  13. ne gerek var satmanın ya.

http://friendfeed.com/...
    (kitiara uth matar, 11.08.2009 01:24)
  14. (bkz: http://friendfeed-media.com/...)

satış görüşmeleri halı saha maçına gider gibi yapılmış görüldüğü gibi.
    (wondrous, 11.08.2009 15:08)
  15. twitter'dan daha kullanışlı olduğundan zamanla kullanımının daha da yaygınlaşacağını düşündüğüm, hatrı sayılır miktarda türk kullanıcısı bulunan sosyal ağ sitesi. facebook'a satılmasının ardından tepki olarak bret taylor'a edilen okkalı laflar ve kendi feed'i altında yapılanlar, türklerin friendfeed'i ne kadar sevdiğini gösteriyor sanırım.

http://friendfeed.com/...
    (arthenine, 21.08.2009 02:48)
  16. şimdiden suyu çıkmış zavallı site. kim bilir facebook değerlendirmeye başladığında ne hale gelecek, acıdım lan.
    (cesetizleri, 24.08.2009 09:36)
  17. en son friendfeed'in kurucusu bret'in kendi profili altından "facebook'taki ilk gün" başlıklı yazısına tüü diye başlayan türk akını 324 yoruma kadar varmıştır. o zaman aklıma geldi ki friendfeed'e yazdığımız yazıları denetleyen herhangi bir mekanizma yok. ben dilediğime istediğime küfür basabilirim. lakin şimdiye dek böyle bir hadise olmadı çünkü sitenin en büyük moderatörleri yine kullanıcılarının kendisi oluyorlar. biri lanlı lunlu konuşsa parmakla gösteriliyor öyle bir ortam var. nereden aklıma geldi, millet bret taylor'la dalga geçerken içimden "lan uçurucak hepinizi o olacak" diye geçirdim ama herif kaale alıp yorum bile yazmadı.

bir de facebook'un friendfeed'in etinden sütünden bilimum mühendisinden faydalanacağı ve milyon dölarları tüm bu zeki beyinler için aldığı kulislerde dolaşan son dedikodu. bret bile facebook ofisine taşındıysa tüm friendfeed ahalisi facebook'un hizmetine girmiş demektir ki bu azımsanacak şey değil.
    (elladan tinuviel, 26.08.2009 22:35)
  18. 9 eylül istanbul sel baskını'nda, hemen hızlı iletilerle bir grup oluşturup organize olarak barınaktaki hayvanları kurtaran gençlerin de bulunduğu site. ayrıca twitter'dan daha sıcak bir ortamı vardır.
    (symbolic, 13.09.2009 17:00)
  19. "allah'ım sen uzak tut yareppim" mekanı.
    eline yapışıyor insanın. azıcık kafa dağıtmasına sebep oluyor.
    ama çok engin deniz derya. kıyısından bakıp kaçmalı.
    (dirtypain, 23.09.2009 08:54)
  20. bütün paylaşım sitelerindeki güncellemeleri tek bir sitede toparlamaya yarayan paylaşım sitesi.

hayır o değil friendfeed'i de google gadget ten takip ediyorum o biraz ironik oluyor
    (dükkanın önünü kapatan adam, 23.09.2009 09:41)
  21. amacının dışına çıkıp mini blog olarak kullandığım sitedir. ben değil, herkes öyle kullanıyor. hatta birileri bildiğin chat ortamı gibi kullanıyor.
    (mustafa, 04.10.2009 22:49)
  22. profilindeki meslek hanesinde "superınfluencer/trendhunter/angeladvisor/knowledgejunkie//consultant ıntegrated marketing communication" yazan garip garip tipleri barındıran bir site. anası babası ne iş yapıyorsun diye sorunca da knowledgejunkie diyordur belki.
    (wondrous, 15.10.2009 13:52)
  23. hani ilk başlarda paylaşım açısından, kullanılabilirlik açısından güzel bir siteydi, lakin zamanla artık bir nevi hayat egosu platformuna dönüştü. herkes kendi hayatından birşeyler paylaşmaya (ama gerzekçe şeyleri paylaşmaya) başladı.

"ay bifa çok güzel : )))))))))"

"@çikolata fabrikası, puding yiyom :d"

"flaş, flaş, flaş...iphone xl 4g maxi çıkıyor, oleeey"

gibi postlar yollayan gerizekalı insanlarla doldu. yediği yemeğin fotoğrafını çekip koyan mı dersin, "hamburgerimin yarısını bitiremedim, ühühühü :(" yazanları mı beğenirsin, 1500 kişi kendisini takip ediyor diye havada uçanları mı izlersin.

benim gözümde friendfeed teknoloji manyaklarının -ki bunlar hakikaten manyak, 64gb iphone çıkacak diye bir insan niye sevinir anlayabilmiş değilim- , gittiği mekanda yediği çikolatalı pastanın resmini koyup bunu insanlarla internette paylaşanların - kaldı ki bu fotoğraflara yorum yazanlar da var onların hali daha vahim-, tüm gününü gerzekçe internet geek kültürü üzerine geçiren "nerd" diye tabir edilen türklerin doluştuğu bir site haline dönüşmüştür.

sosyal medya devleri di mi? hıhı, kolay gelsin.
    (man on the moon, 16.10.2009 12:58)
  24. ülkemde nekadar değişik insanların olduğunu birkez daha görmemi sağlamış site.şöyleki içinde egoları tavan yapmış insanlardan tutunda,büyük abilerine yalamalık yapmak için her fırsatı kollayan üniversite/lise öğrencilerine,gene belli özgünlüğü yakalamış gerçekten başarılı blog yazarlarına yalamalık yapan kullanıcılarıyla birlikte oldukça geniş bir kullanıcı yelpazesine sahiptir.ha cidden güzel takip edilesi insanlar da vardır o ayrı.
    (eusso, 10.11.2009 19:35)
  25. alenen götümü kaldırdı kendisi, bir giri girmiştim dün mü ne, mustafa kemal atatürk'le ilgili, friendfeed'de onunla ilgili bir bildirim gördüm az evvel:

"mustafa kemal atatürk liked this"

sağol ata'm valla, sana layık olmaya çalışıyoruz diyesim geldi şaşkınlıkla karışık.

lan hangi manyak bu isimle hesap açar, anlamadım arkadaş.
    (kl7mu, 17.11.2009 02:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil