|
|
- kızarmış yeşil domatesler olarak aynen orijinali gibi türkçeleşmiş film, süper bir hikaye anlatılır, filmde hikayeyi yaşlı bir kadın başka bir kadına anlatmaktadır, onun da içi filmi izleyenlerinki gibi özgürlük ve çılgınlık aşkıyla dolar, yani filmdeki hikaye gayet etkileyicidir
(greeen, 28.06.2004 00:25 ~ 00:50)
- adını duyduğumda hiç izlemeye yanaşmadığım hatta ablamın zoruyla izlemeye koyulduğum filmdir. filmin içine daldıktan sonra ise olay tersine dönmüş ve benden su isteyen ablama, beni filmin karşısından kaldırmaya teşebbüs ettiği için terliği fırlatacaktım. sınırları aşma kelimeleri iyi tanımlar bu filmi hatırladığım kadarıyla...
- tam battaniyenin altında büzüşüp seyredilebilecek filmlerden bir tanesi. ılık ılık bir şeyler yayılır yüzünüze. bilmem bir şeyler çağrıştırabildim mi?
ayrıca filmde chris o'donnell oynuyo diye kanmayın, öldürüyolar zavallımı filmin başında. dağ gibi çocuk elim bir tren kazası sonucu gidiveriyor.(viola, 05.02.2006 10:44)
- 91 yapımı şaheser.ölmeden önce mutlaka izlenmelidir.
- (bkz: jon avnet)
- geçmiş zamandı ben izlediğimde, epey de küçüktüm..filmin konusundan çok bişey kalmamış aklımda şöyle bi düşündüm de.. ama gerçekten büyülemişti beni, onu iyi hatırlıyorum..15 yaşlarında o kadar etkilendiysem sanırım oturup bir kez daha seyretme vaktidir..
- filmde 1930 ların amerikasınıda ucundan kıyısından görme imkanı bulursunuz. amerikadaki zenci karşıtlığı, ku klux klan örgütlenmesi gibi konulara değinir film. izlerken sıkılmazsınız, yorulmazsınız.
- başrollerinde kathy bates, mary stuart masterson, mary louise parker, jessica tandy nin rol aldığı, yıllar öncesinin etkileyici filmlerindendir.
- (bkz: mary stuart masterson)
(bkz: mary louise parker)
- fried green tomatoes-kızarmış yeşil domatesler, hayatından sıkılmış, kocasının dikkatini çekmek ve kendisinin dünyadaki varlığını ifşa etmek için çırpınan bir kadının, huzurevinde yaşayan yaşlı bir kadın ile karşılaşması ile gelişen arkadaşlıkları üzerine kurulmuş bir filmdir.
yaşlı kadının anlattığı hikaye(ler) ile birlikte, kim ve ne olduğunu, neler yapabileceğini yeniden anımsayan kathy bates'in hayatında gerçekleştirdiği değişiklikleri ve bir nevi başkaldırıyı ekrana yansıtır.(iussy, 06.06.2008 16:52)
|