son zamanlarda girmiş olduğu sinema konularını dikkatle inceliyorum. şimdiden bu konuda ilerde söz sahibi olacağını belli ediyor. manyak bir koleksiyoncu manyak bir film arşivcisi muhteşem bir sinema sever e daha ne ister deli gönül. en kısa zamanda çaylaklıktan çıkması ve girilerinden bizi mahrum etmemesi dileğiyle.
ne kadar akıllı olduğu hakkında en ufak bir fikrim olmamasına rağmen erkeklerin temel sorunlarının dördüncüsüne, "penislerine o ya da bu şekilde takık olmaları" sorununa bir açıklama bekliyorum. o ya da bu şekilde, çeşitli şekillerde penise takık olmak ne demektir? psikolojik bir yaklaşımda bulunurken daha az spekülatif olunmasını, daha çok açıklayıcı olunmasını istiyorum.
az önce saygıdeğer bir sözlük dostumun da söylediği gibi; "penise takık olmak başlı başına büyük sorun. (penisin vücuda takık olması lazım halbuki.) ama bir de çeşitli şekillerde takık olmak? psikolojide bu kadar kübist yaklaşımlar üzüyor beni. bir haber oluyorum."
kendisinden açıklama beklerken dayak yedim. tamamen kendi üslup sorunuma bağlayarak devam ediyorum.
ego, temel içgüdü gibi kavramlar psikolojik kavramlardır. freud undan tut, jung ına, adler ine kadar baba baba adamların -name dropping yaptım, yer misin?- üzerlerinde kafa patlatmış olduğu kavramlar. adamların futbolla ilgisi olmadığı düşünülürse büyük ihtimal psikolojinin alanına girmiş bulunuyoruz. erkeklerin temel sorunlarından bahsederken bu kavramları kullanıp sonra da "yazdıklarımın psikolojiyle alakası yok." dendiğinde ben kilitleniyorum. ne yazacağımı şaşırıyorum. bu uefa dan bahsederken "söylediklerimin futbolla bir ilgisi yok." demeye benziyor.
psikolojide kübist yaklaşımlara gelince buna sarkazm diyor sözlük insanı. picasso ya da sorsanız o da ispanyolca olarak "evet, sarkazm." diyecek halbuki. picasso dan sözetmemin sebebini akıllı okur anladı elbet. kübizm. kısaca, "penisin adama takıkmış gibi" değil de, "adamın penise takıkmış gibi" durduğu bir resim yapabilirseniz gönül rahatlığıyla eşinize dostunuza "ben kübik oldum." diyebilirsiniz. ben diyemedim şimdiye kadar.
yerinde tespitleriyle on parmağında on marifet, beğenerek takip ettiğimiz, sinemada yazarlıkta vb. alanlarda çok önemli başarılara imza atacak olan kişilik...
pek hoşsohbet, hemen hemen her konuda mantıklı bir fikri olan yazar insan. hararetli sohbetlerin insanı. kendisiyle karşılıklı bir aydınlanmaya gidilmesini umuyoruz.