|
|
- elm sokağında takılan vucudu yanmış seri katildir. eldiveni ile ünlüdür, eldivenin her bir parmağının ucunda bıçak vardır, gangster şapkası takar ve fanatik gençlerbirliği taraftarıdır, takımının formasını üzerinden hiç çıkarmaz.
bilindiği gibi freddy serisi ikinci filmden itibaren komedi serisi haline gelmiştir...
ama yine de veletlerin ip atlaması ve freddy'nin acaba ne zaman gelicek havası hafiften rahatsızlık verir...
freddy iki de bir stand up yapar, hemen öldürmez tadını çıkarır.
8 9, freddy biz evde yokuz şeklinde bir de tekerlemesi vardır.
- 5 yaşımdayken banyo deliğinden çıkıp kızı öldürdüğü bi bölümü seyrettikten sonra yaklaşık bi 9-10 yaşıma kadar banyoya girdiğimde küvetin deliğine tıpa tıkayıp yıkattıracak kadar çok korkutan, şimdiyse piza üstündeki bağrışan kafaların olduğu bölümü düşündükçe gülmekten karnıma ağrılar sokan kült korku filmi serisi.
- parmakları bıçaklı kabus bekçisi film karakteri, yanmış suratıyla tanıyabilirsiniz, bir de çizgili kazağı vardır, gayet başarılı bir mizah anlayışı olan bu karakter sadisttir aynı zamanda
(greeen, 17.04.2004 12:35 ~ 20.04.2004 11:36)
- freddy vs. jason'da jason'ın kankası
- ferdi kurugöt
- one two, freddy's coming for you
three four, better lock your door
five six, grab your crucifix
seven eight, better stay up late
nine ten, never sleep again
(bkz: uyuma uyudukça sıra sana gelecek)
- akıl hastanesinde deliler tarafından tecavüze uğramış bir rahibenin çocuğudur. yaşadığı mahalledeki küçük çocuklara sarkıntılık ettiği için ebeveynler tarafından evinde diri diri yakılmıştır.
- ismini yönetmen wes craveni lisedeyken tartaklayan bir öğrenciden almıştır.
- çocukken gulyabaniden sonra korktuğum tek film karakteri.
- stormtroopers of death (s.o.d.) adlı grubun (galiba punk) speak english or die adlı albümündeki nacizane eser.
(venom, 07.03.2006 22:16)
- robert englung tarafından canlandırılan karakter.
- (bkz: robert englund)
- küçüklüğünde herkesi korkudan altına sıçtırabilen ama sonradan testis oğlanı olan karakterdir.bende korkardım.star tv sürekli gösterirdi,reklamı çıkınca odadan koşarak çıkardım.çok uzun bir süre önce kanald dördüncü filmi gösterdiğin kahkahalarla izlemiş,"ulan bundan mı korktum ben" demiştim...
bu herifin en psikopat olduğu film birincisidir,sonradan komikleşmiştir.ama parmaklarını cart cart kesmesi efsanedir.
- çocukluğumun, eli hem bıçaklı hem kanlı katili..
- seksenli senelerde wes craven tarafından yaratılan korku filmi karakteri. freddy krueger, çocuk öldürdüğü iddiasıyla bir takım ebeveyn tarafından elm sokağındaki evinde yakılarak öldürülür.
fakat, bir kaç sene sonra, ne ölü ne diri bir halde, onu ateşe veren anne ve babaların çocuklarına, rüyalarda saldırmaya başlar. ve olaylar gelişir...
- geceleri izlemenin ayrı bir zevk olduğu bir diğer seri katil. gece 2den sonra kanald de seyrettiniz mi bayağı bir zevkli oluyor. jasonla kapıştıkları film (bkz: freddy vs. jason) de aslında güzeldir ama çok fırsat bulamamıştır sinemada alien vs.predator e geçilmiştir. gerçi benim beğenimi toplamıştır ama.. (bkz: sakalımız yok ki lafımız dinlensin)
- rivayete göre wes craven çocukken bir gün odasının camından baktığında dışarıda bir serseri görür ve korkar. serseri ise wes i korkutmak için cama yapışır ve küçük wes haftalar boyu rüyasında o lavuğu görür.büyüdüğünde ise gazetede ilginç bir haber okur.-yanılmıyorsam- çin de bir grup genç uyurlarsa öleceklerini iddia etmektedirler ve bilimadamlarının açıklayamadığı bir şekilde bu olay gerçekleşir.wes craven bu olayın akabinde rüyalara dadanan sapığı yaratır ve ismini okuldayken kendisiyle uğraşan külhanbeyinden esinlenerek freddie krueger koyar.
robert englund bu karakterle adeta bütünleşmiştir hatta filmdeki bazı replikleri onun bulduğu söylenir - welcome to prime time bitch- gibi.
- dünya üzerinde çekilmiş en zekice ve korkutucu korku filmi'nin efsane adamı.
eğer ilk filmi ve filmin mantığını düşünürseniz hakkaten tarihteki en korkunç korku filmi olduğunu görüceksiniz.
düşünsenize bu film çekilene kadar en korkunç filmler işte sapıktır, kuşlardır falan filan. anasını satayım senaryoya bak, adam uykuna giriyor, çaresizsin. hatırlıyorum filmin starda ilk yayınlandığı günü. ben sanırım 5 ya da 6 yaşındayım. bütün gün izlicem ya diye mıyaklıyorum anam babam hayır izleyemezsin falan diyor. ben ikna ediyorum en sonunda ve babamla izlemeye başlıyoruz. aman aman ben yüzünü gördüm bu puştun direk yatağa. nası tırsmıştım anlatamam. pis pis sırıtıyordu birde ya of. adi herif çocukluğumu yedin. belkide senin yüzünden küçücük çocukların balonlarına saldıran sapık oldum.
- sandman ile kendisini tanıştırarak kim rüyaların asıl lordudur artık bunun farkına vararak ayağını denk almasını istediğim karakterdir. düşülke'de endless ailesi ile şaka olmaz!
- elm sokağı muhtarı.
- seksenlerin sonu doksanların başında çocuk olmanın getirilerinden biridir.
- 80lerin sonu 90ların başında çocuk olmanın götürülerinden biridir. ömrümden yedi yusuf yusuf...
- belki yorganın altına girdin, belki bir omuz buldun kelleyi koyacak. her ne olursa olsun birşekilde uyumaya sarıldın, dinlenmeye, kendini gevşettin. dünyanın en güzel şeylerinden biri olan uyku.
freddy işte buradan sana saldıran şerefsizdir. senin son sığınağından saldırır. uyumayarak kaçamazsın ondan.
yemek yemeyip ölebilirsin, bişey içmeyip, başka ihtiyaçlarını da gidermeden yaşayabilirsin, ama uyuyamamaktan ölemezsin, uykudan kaçamazsın. insomnia falan demeyin şimdi, eninde sonunda uyuyacaksın, beşi biryerde bıçağıyla yeşil tahtayı çiziktiren şerefsiz ilkokul arkadaşlarının sesi ile gelecek, telefon ahizesinden dilini uzatacak, ve rüyanı kontrol ettiği için, bütün kainatı istediği gibi kullanacak.
hayır ben bu heriften daha korkutucu ama ne yazık ki daha komiğini tanımıyorum.
not: örgü örmeyi bilirim ama atkı düzeyinde, bana freddy krueger kazağı örüp gönderecek olan ilk bağyan a buradan selam eder, evlenme teklif ederim.
not2: ilk filmde johnny depp oynuyormuş, geçen sene farkettim.
- alsancak kordonda bir benzeri olan adamdır.sabahleyin 9 gibi çıkın gezin her sabah o kırmızı eldiveni ve kırmızıya çalan rugan ayakkabılarıyla takılan yaşlı ciguli çakması adamı siz de görebilirsiniz.
|