queen grubunun -rahmetli- efsanevi solisti.
tek kelimeyle mükemmel bir adamdı kendileri.
gelmiş geçmiş en büyük ses,saygıyla anıyor,tapıyoruz
dünyanın gelmiş geçmiş en iyi müzisyenlerinden biri. 500 farklı erkekle yattığını açıklamış
* ve
aids hastalığından ölmüştür.
freddie mercury'nin azeri olduğu söylenegelmiştir hep...
efsanevi queen in efsanevi solisti. it s a hard life şarkısını yorumlayışı beni benden almıştır - almaya da devam etmektedir. ölünce brian may in bile eski tadı kalmadı, dedirtmiştir. gercek adı farookh bulsara olup, zanzibar doğumludur. kendisi mr. bad guy albümünü kedilerine (tom, jerry, oscar, tiffany, delilah, goliath, miko, romeo ve lily) atfetmiştir. çocuk yapacağıma yeni bir kedi alırım, diyebilecek kadar da abartmıştır. sahnede (tarlada mı büyüttün! allah allah ve de sallü aleyh nidaları arasında) bacaklarını kapatarak yürüyememe nedenini görmem beni zamanında bunalımlara gark etmiş, tao öğrenmeme vesile olmuştur. olsundur, onun gibisi gelmezdir. gelmemiştir.
bence sesi onun kadar müziğe uyan ve sesini onun kadar iyi kullanan adam pek çıkmadı, bundan sonra da çıkmaz heralde. scorpions un vokalistinin söyleyiş tarzı, sesinde yaptığı oyunlar da freddie'ye benzer, daha başka bir çok adamda onun etkilerini görmek mümkündür, axl rose, aeorosmith'in solisti, hatta james hetfield. evet inanması zor ama biçok insan örnek almıştır tarzını.
hendrix nasıl ansiklopedi gibi adamsa, elekto gitarın "nasıl çalışan, ne gibi sesler çıkaran bi alet olduğunu" göstermişse, mercury de öyledir. her tür rock vokalistinin ondan alabileceği bişeyler vardır.
geçenlerde bir arkadaş "o adam faşistti" dedi. inanamadım.(bkz.
hayal kırıklığı)
şu sözleri söyleyen adam nasıl faşist olur?: the one thing, we're all waiting for is peace on earth and end to war. (the miracle)
yine de bilinmez tabi...
müzikte tüm zamanların en iyi sesi.kökeni irandaki,ateşe tapan mecusilere kadar uzanmaktadır.tanrı ona yetenek bahşederken mükemmel bir sesi yeterli görmemiş yanına da müthiş bir sahne karizması vermiştir.dinleyicileri avucunun içine almasını en iyi bilenlerdendir.1986 wembley konseri hala bir efsanedir.
24 kasım 1991 de aids nedeniyle aramızdan ayrılışıyla doldurulamayacak bir boşluk bırakmıştır.
küçükken kendisinin civayı icat ettiğini sanıyordum. tam dangalağım evet.
(wolfshade, 15.06.2004 12:57 ~ 08.05.2005 14:56)
biseksüel olan lakin cinsel kimliğinin ötesine geçen bir sese sahip olan, dinlenesi müzisyen, kaprisli olduğu da söylenir ama hakta verilmelidir, benimde bilmem kaç oktav sesim olaydı da onun gibi kapris yapaydım....
benim bildiğim dinlediğim tüm şarkıları mükemmeldir
daha fazla bilgi için sözlük yazarı monofaceless a başvurabilirsiniz
kendisi gelmiş geçmiş en iyi seslerden birisidir.efsanevi queen gurubunun solistidir.operaya ve baleye bayılan bu insan 5 eylül 1946 da doğmuş ve 24 kasım 1991 de ölmüştür yani bugün öleli 13 sene oldu ama onun gibi bir ses hala gelmedi.
bu sıralar türk kökenli olduğuna dair duyumlar aldığım kişi
ölümünün 13. yıldönümünde sevgiyle anıyoruz.. şu an itibariyle 94.5 rock fm freddie mercury özel programı yayınlamaktadır.. tavsiye edilir..
(azwepsa, 07.12.2004 12:07 ~ 12:07)
evet kendisi
azeri asıllıdır. göçmen iran azerilerinden. aynen
andre agassi gibi.
(ephendy, 23.12.2004 15:38 ~ 16:45)
aslen iran ve zanzibar kırması olan ve de asıl adı faruk olan, queen grubunun efsane vokalisti.aidsten ölmüştür.
bu esprişinas insan bir röportajında -ki queen üyelerinin röportaj verdiği nadirdir- rod steward ve elton john ile birlikte bir grup kurmak istediklerini ama grubun adı konusunda anlaşamadıklarını belirtmiştir. "i wanted it to be 'teeth, nose and hair' but elton john wanted 'nose, hair and teeth' and rod steward wanted 'hair, nose and teeth'" diye eklemiş ve bir anlamda zamanın en kaprisli ve başarılı üçlüsünü tanımlamıştır.
hastalığını basın yoluyla duyurduktan sonra ve hastalığının son evreye girdiği sıralarda,kendisiyle yapılan bir röportajda
* "öldükten sonra insanların sizi nasıl hatırlamasını istersiniz?" sorusuna "nasıl isterlerse öyle hatırlasınlar,ben nasılsa çoktan ölmüş olacağım..." diyebilecek kadar aşkın,sesi ve müziğiyle kendine hayran bıraktırmış,efsane şahsiyet.
sanıldığının aksine aidsten değil ipnelikten ölen solisttir.
queen'in
parsi solisti. ancak cenaze töreni nasıldı bilmiyorum.
zanzibar doğumludur ve asıl adı
faruk'tur. londra'da dizayn okurken uzun uğraş ve üstelemeler sonucu
brian may ve
roger taylor tarafından gruplarına alınmıştır.
kendisi 24 kasım 1991'de aids olduğunu bir basın toplantısında açıkladıktan sonra 25 kasım'da ölmüştür. bence bu işin içinde bir iş vardır. basın toplantısında halden kuvvetten henüz düşmemiş olduğu görülen mercury'nin ertesi gün ölmesi bende kuşku uyandırmadı desem yalandır.
*
queen'in kıyafetlerini ve sahne şovlarını tasarlayıp planlayan da mercury'dir. ayrcıa efsanevi queen logosunu da çizmiştir. logoda grup üyelerinin burçları ve bir adet
anka bulunmaktadır ki bu anka queen'in nesillerdir sevilen ölümsüz bir grup olması gerçeğine cuk oturmuştur.
bir gece rüyamda gördüğüm, ertesi akşam haberlerde ölüm yıldönümü olduğunu öğrendiğim kişi. (hafiften tırsmadım değil hani) hayır anlamadığım bu tarafa bir mesaj göndermek niyetindeydiyse niye hayranlarından birini değil de benim rüyamı seçmişti...
mezarı yoktur. kendi isteği üzerine cesedi yakılıp külleri denize savrulmuştur.
arabesk sölese bile gene o ses ile dünya çapında star olurdu. ipek gibi sesi vardır adamın. zamanın o eski cicili bicili rock gruplarından biri olan queen'in efsanevi solistidir. yamuk dişleri vardır. ama anlatılmayacak kadar yetenekli, güzel sesli, yaratıcı bir kişilitir. anlatılmaz dinlenir bir solisttir. ölümü herkesi üzmüş çok cici bir insandır. cici dediysek ufak tefek biri deildir, adeta bir boksör fiziğine sahiptir.
(bkz:
böle ses mi olur kardeşim)
(bkz:
ver o mubarek elini öpeyim)
(bkz:
show must go on)
(muzcu, 24.11.2005 19:07)