belki ilginizi çeker
  1. · frapaçino
  2. · caramel frappuccino
  3. · con con
  4. · meybuz
  5. · gloria jeans
  6. · milkshake
  7. · smoothie makinesi
  8. · starbucks
  9. · çok yiyip şişmanlamayan insan
  10. · starbucks vs kahve dünyası
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · ibrahim üzülmez
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · ak parti düşmanlığı
  9. · emekli generaller siyasetle uğraşıyor

frappuccino  

1. kırık buzlu cappuccino.
    (wolfshade, 21.04.2004 15:29)
  2. tikilerin yaz aylarında başlıca içeceklerinden:
    - miraba, ben ekstra ekstra karamelli, karamelli frappuccino istiyorooom
    (nesseja, 13.08.2004 09:12)
  3. evde rondonun içine buz, süt, karamel, kahve yada espresso koyup çalıştırarak, ortaya çıkan eseri bardağa koyduktan sonra da üzerine krem şanti ekleyerek benzeri hazırlanabilecek içecek.

tabi sturbucks ta içmenin keyfi başkadır. çünkü yukarıda anlattığım bu olay için 8 milyon türk lirası verirsiniz ve üzerinizden büyük bir yük atarsınız. sonra istiklale karşı oturup sokaktan geçen 'normal insanları' izleyerek, yüzünüzde con con bir gülümsemeyle, frappuccino'nuzdan yudumlarsınız!
    (whopper, 09.12.2004 01:32)
  4. türlü çeşitleri içinde mango veya ahududulusu da mevcut
    yine de kahveli ve çikolatalıları çok daha nefis
    (bkz: starbucks)(bkz: gloria jeans)
    (greeen, 04.05.2005 00:38)
  5. (bkz: meybuz)
    (ximxili, 21.06.2007 01:39)
  6. (bkz: frapaçino)
    (ymcher, 22.10.2007 22:21)
  7. meyveli olanları (özellikle mango) çok hafif olan ve insanın içini baymayan içeçek. sıcak yaz günlerinin ideal içeceği.
    (karizmatik, 16.07.2008 11:27 ~ 11:28)
  8. ne olduğunu sözlük sayesinde öğrendiğim hiç görmediğim ve içmediğim içecek , istiklalde bu zıkkımı yapan bir sürü starbucks olmasına rağmen hiçbirinin içine merak dahi edip girmedim , koltukları caddeye çevirmişler insanları para karşılığı vitrin gibi izletiyorlar , orada oturan bacak bacak üstüne atmış mini eteğinden neredeyse götü görünecek duruma gelmiş ego dolması bayan veya vıcık erkek te caddeden akan insan ırmağına bakarak biz buradayız , siz oradasınız hissiyle kaplanmış benliklerine gelen geçenlerden birilerinin bakışıyla egoları daha da okşanmaktadır . gitmedim gitmeyi de düşünmüyorum , geçen hafta abimle istiklalden geçerken dur şunların içine ediyim diyerek birinin tuvaletine girip çıkmıştı .
    herkes kapitalizme karşıyız diyor , küresel ısınmaya karşıyız diyor , çevreciyiz diyor , dünyada kıtlık varken açlık varken aylık kirası 70-80 bin dolar olan mekanlara akmaktan kendini alamıyor , babanda mı starbucks ta frappuccino içti , istanbul elden gitmiş memleket elden gitmiş kimin umrunda .
    (legendhakan, 16.07.2008 11:29)
  9. hayır diyemeyeceğim tek lezzet.
    (mlk, 24.09.2008 20:24)
  10. bilidğin milkshake in sosyetik tarzda isimlendirilip 3 katı paraya satılan içecek.

editeyşın: ayrıca bunun milkshake den farklı olduğuınu bilmeyenler muhtemelen hayatlarında hiç milkshake içmemiştir. resmen daha az şekerlisi lan bu frap. denemeyin, gereksiz.
    (dedimvekaçtım, 30.01.2009 20:25 ~ 08.07.2009 17:12)
  11. (bkz: al pacino)*
    (lorenzen, 23.02.2009 23:40 ~ 23:40)
  12. nedense hep içmeyenlerin kötülediği içecektir.soğuk içecekler olması dışında milkshake ile alakası olmayan içecektir.paranız var ise özellikle yaz aylarında tüketilmesi önerilmektedir zira fiyatı biraz tuzludur normal bir vatandaş için.
    (evilspirit, 25.02.2009 02:34)
  13. starbucks coffee'de olan caramel frappuccino, kesinlikle bunların en güzelidir. önce kapağını açar, kremasını ve sosunu yer bitirirsiniz, sonra da soğuk kahvenizi yudumlamaya başlarsınız.

kahve bazlı olmayanları ise evlerde smoothie makinesi ile rahatlıkla yapılabilir. buz kıran blenderla da yapılabilir tabii ki, aslında smoothie makinesi de kısmen budur. atarsınız meyve suyunu/ice tea'yi, meyvenin kendisini, şurubunu, dondurmayı, mükemmel bir bileşim ortaya çıkar ki aslında kahve bazlı olmayan bir şeye frappuccino demek pek doğru olur mu bilemiyorum (bkz: smoothie). tabi kahve bazlı olanı da evlerde yapılabilir bu şekilde ama iyi bir kahveye ihtiyacınız vardır, öyle nescafe classicle filan olmaz o iş. filtre kahveyi dolapta soğutup yine smoothie makinesi'ne atabilirsiniz. en güzel yöntem odur.

ayrıca bu içecek türüne milkshake diyebilen insanlar ya hiç içmemiştir ya da kolayla fantanın da tadının aynı olduğunu düşünüyordur, bilemeyeceğim.
    (is there something to do, 26.06.2009 11:42 ~ 11:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil