belki ilginizi çeker
  1. · kız istemeye gelenlere nescafe ikram etmek
  2. · starbucks
  3. · yunan kültürü
  4. · kahve
  5. · olsa da içsek
  6. · charlienin dorduncu melegi
  7. · nart
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · uyurken telefon çalması
  9. · hukuk kuşu

frappe  

1. soğuk nestcafe gibi ama tam olmayan, buzlu, bol köpüklü yunanistan'da insanların günde 5 posta içtikleri kahve. * *
    (stocky2001, 08.07.2004 22:43)
  2. *yaz günlerinde, balkon tavernaya çevrildiğinde, vazgeçilmesi zor içecek.
    (game insane, 12.04.2005 22:42)
  3. geçen gün içmiş olduğum, baileyse bir kez daha hasta olmamı sağlayan içecek.
    (lord andurien, 12.04.2005 22:48)
  4. "böyle bir takım artislikler, bir takım gavur icatları.." sınıfından bir içki.
    (vishnu, 17.05.2005 00:51)
  5. daha önce beyoğlu'nda cafe frappe diye bir yer vardı. şimdi yeniden açıldı. melih doğan'ın önderliğinde açılan bu kafe yeniden gündeme gelecek gibi. sevgilisi nevrayla birlikte işletiyorlar. hellim peynirli salatası çok farklı, farkı salatanın yanında hellim peynirli börek geliyor. soya soslu çok çok iyi oluyor. frappe sadece frappe sunmuyor.yemekleri de bir harika. nilüfer bahadır da bu mekana renk getirmiş. o da frappe'nin ortaklarından biri. frappe, istiklal caddesinde teknosanın olduğu sokakta.
    (spanki, 01.08.2007 21:27 ~ 20.08.2007 18:25)
  6. frappe'nin sahibi melih doğan , önümüzdeki günlerde hem frappe için bir açılış yapacak hem de doğumgününü aynı anda kutlayacak. bir taşla, iki kuş vurmak buna denir he he.
    (spanki, 21.09.2007 12:14)
  7. karamellisini öneririm.
    (jeux denfants, 27.09.2007 16:00)
  8. karamellisi, irlanda viskisi ve likörlüsü, fransız vanilyalısı, arap kahvelisi vb. olmak üzere birçok seçeneği olan buzlu, kremalı, köpüklü; servisine göre çikolata soslu,bağımlılık yapan soğuk kahve.
    hadi bir de reklam sözü sıkıştıralım.
    'kendini şımartmak isteyenlere!'
    (los amantes del circulo polar, 23.01.2008 16:38)
  9. yunanlıların icadıdır;hatta her yunanlının elinde ve evinde frappe yapmak için ufak aletlerden mevcuttur; pek severler bu buzlu içeceği.
    (hepatt, 23.01.2008 21:16)
  10. türkiye de çay ne ise, yunanistanda da frappe o dur, en temel olarak sütlü veya sade olarak yapılır. yunanistanda fiyatı türkiyeden daha ucuzdur.
    (risotto ai frutti di mare, 10.03.2008 16:18)
  11. kahve dünyasında sıcak yaz günlerinde frozen a alternatif içilesi kahvemsi vanilyalısı denendi beğenildi karamelli çileklisi muzlusuda mevcuttur.
    (tersdönenşemsiye, 10.05.2008 18:18)
  12. icadı sanırım sakar bir gelinin türk kahvesi(onlara göre yunan kahvesi) yapayım derken soğuk su kullanmasıyla gerçekleşmiş olan içecek. yunanistan'ın resmi içeceği gibi bir şeydir. bizde çay onlarda frappe. dikkat edin bizdeki türk kahvesi demedim, çünkü onlarda da var türk kahvesi, lakin yunan kahvesi diyorlar o ayrı.
    (sageeth, 18.06.2008 11:25)
  13. dr oetker in pratiklik adına çıkardığı toz frappe'ye(gayette pratiktir aslında) orjinalleştirmek için muz püresi katmak pratikliğin içine etmek ve frappeyi muz parçalı üzerine kahve serpilmiş süt yapmaktan ileriye götürmüyormuş test ettim gördüm.
    (gssm, 29.06.2008 16:19 ~ 16:19)
  14. yapmayı beceremediğim nane. kahve ve şeker'i shaker'a koyup üstüne az miktar su ekleyip çalkalayıp köpürttüm, üstüne soğuk su ve buz koydum, gene çalkaladım ve ortaya boktan bir şey çıktı. bir şeyleri yanlış yaptım ama çözemedim hala.

bu başarısızlığım sonrası buzdolabına baktığımda yoğurt kasesini görünce aklıma; "lan bunun yerine ayran yapıp içine buz atsam daha güzel serinler ve zevk alırdım. mk." düşüncesi yerleşti. ayran yapmadım ama, aslında bu ağızdaki tadı silmek için yapılabilir. dur bakalım.

çok içmek istersem, sanırım cafeye falan gitmem gerekecek. pff.
    (sycrone one, 20.07.2008 21:39)
  15. shaker ile olmayacak içecek. en iyi bildiğmiz kavanoz ile çalkalamak makbuldur.

kavanoza bir tatlı kaşığı nescafe gold atılır ve üstünü örtecek şekilde şeker ilave ilave edilir. ilk adımda su ilave etmek yerine süt ilave etmek frappenin daha köpüklü olmasını sağlayacaktır. ve çalkalamadan 2-3 buz parçası atılarak kavanoz dibinde nescafenin yapışması engellenir. sonra yeterince çalkalanır. hayvan gibi bir bardak bulup kavanozdaki karışım eklenir. akabinde yetrince süt ve su. ve en son buz atılmalıdır. hem köpükleri yükseltir hem tat kaçırmaz. malum ilk buz konulduğunda buz eriyerek suya dönüşecek ve tat kaçıracaktır.

en nihayetinde frappe hazır . yayıla yayıla içiniz.
    (ruhsuz, 04.08.2008 20:59 ~ 20:59)
  16. http://www.frappeistanbul.com

konuksever bi mekan, hem işletmecileri çok şeker hem de çalışanları..
    ben anlatamadım ama ziyaret edilesi.
    (dirtypain, 14.09.2008 16:58)
  17. havaların ısınmasıyla beraber nescafe sezonunun kapanmış, sıcak her hangi bir içeceğin akla bile gelmez olmuştur. fakat, kahvekolikler için kahve içmeden geçen bir gün, konsantrasyonun ve yaratıcılığın dibe vurduğu bir gün olacaktır. tabii ki tüm yaz sezonu kahvesiz geçirilemez. işte frappe burada imdadımıza yetişiyor sayın seyirciler!
    uzunca bir cam bardağa isteğe göre kahve-süt-şeker kombinasyonu yapılır, tüm bu malzeme, bir kavanoza konur, kavanozun ağzı sıkıca kapatılır, ve kavanoz hızla çalkalanır, 2 dk kadar çalkaladıktan sonra bardağa doldurulur, kahvenin üzerinde oluşan mühteşem köpüğe1-2 parça da buz ilve edilir, evde pipet varsa pipetle içilmelidir. işte hem serinletici, hem hem kahve ihtiyacını giderici hem de göz zevkini okşayan içeceğiniz hazır, afiyet olsun.
    (replay, 11.06.2009 15:39)
  18. noy noy denen metal bir kutuda bulunan daha yoğun kıvamlı sütle yapılınca daha da lezzetli olan içecek. yunanlılar böyle yapıyormuş hep. ama kıro gibi noy noy diye okumayın nunu deniyor ona okurken.
    (centella asiatica, 30.09.2009 21:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil