dallama fransızların böyle bir olayı yapmamasını kim bekliyordu, hayret doğrusu... yani
dallama fransızlar düne kadar
türk dostuydu da bir anda mı
dallama fransızlar oluverdiler ?
kartel medyanın utanmasa kutlayacağı bir fotoraf vardı. kocaman heykelin altında bizim yüce başbakanımız r.t.e. değil miydi ? bizim dışişleri bakanımız değil miydi orada bulunan, imza atan ?
fransızlar değil miydi "
hepimiz bizansın çocuğuyuz" diye ?
fransızlar değil mi , kürt enstitüsünü açan ?
fransızlar değil mi , güney illerimizde ermenileri bize karşı kışkırtıp sonra onları en gariban halde bırakıp "biz kaçıyoz siz halledersiniz artık" diyen ?
her türlü bokun altında bu fransızlar yok muydu ?
kim neye hayret ediyor , hayret ediyorum doğrusu...
bugüne kadar ne mal olduğu belli olan fransızlara karşı hükümet ne yaptı ? ne önlem aldı ? hükümet fransızlara derdini anlatıp (mealen) "arkadaş bu benim iç meselem, buralar burnunu sokma, kürt kartına oynama, ermeni kartını oynama, bak şurda aynı yolun yolcusuyuz, eğer değilsek söyle bilelim, sonra külahlar değişir , dikkat et"
diyebildi mi ?
ticari anlaşmalar yapılırken, fransız firmalarına ülkemizin üretim araçları, bankaları teslim edilirken bu hükümet mealen yukardaki paragraftaki gibi derdini anlatsaydı, acaba fransızlar bu kadar ileri gidebilir miydi ?
politika yapmayı, yurt dışı gezilerine çıkmak, yemeklere katılmak olarak gören bir zihniyetin politik acizliğinin sonucudur bunlar, politikayı beceremeyenlerin cefasını çekiyor, milletim, devletim ve halkım. hayret edilecek ne var ki ?