belki ilginizi çeker
  1. · fransız mallarını boykot etme hareketi
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · uludağ sözlük
  3. · ezel
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · aşk
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · entry girerken sevişmek
  9. · prensesin uykusuyum

fransızların mal olması  

1. insiyatifsizce herşey kurallara uymalı gibi bir mantıkla daha doğrusu mantıksızlıkla yaklaşarak insanı çıldırtmaları durumu.
    (kodcanavari, 22.04.2006 03:44 ~ 09.10.2006 03:09)
  2. senin ingilizce sorup onların fransızca cevaplaması
    (dinazor kafa, 22.04.2006 09:17)
  3. dillerinin hala kainatın en geçerli, en güzel dili olduğu yanılgısındaki büyük fransız çoğunluğunu nitelendiren durum. konuştuğu fransızca kadar anladığı ingilizce'de cevap vermeyi gururuna yediremezsin de ne diye o kadar ingilizce öğrendin, niye bu kadar ihtiyaç duydun ingilizce öğrenmeye diye sordururlar insana. hele bir de türkiye'de bile fransızca konuşturmaya çalışanları vardır ki tez sınırdışı edilmelidirler. arkalarından da god save the queen çalmalıdır. onyılların ezikliğini bir kez daha hissettirmek için.
    (adenozin tri psikopat, 28.07.2006 13:17)
  4. başlığı biraz odun bulmakla beraber;

birçok kez tescillenmiş bir durumdur.mal oldukları alemşümuldür.hemen bir örnek verelim:

dünyanın en büyük metrolarından biri olan ve belki de en ünlüsü olan paris metrosu bu adamlarındır.metronun her yerinde sivil polis gezer.gören adamları fbi hatta mossad sanar.işin içinde bir nükleer başlık mı var acaba, yoksa usame bin ladin paris metrosunu mu kullanmakta,hmm gözümden kaçmış der.

oysa alakası yoktur.bu polislerin amacı insanların biletli mi,biletsiz mi seyahat ettiğini tespit ve tetkiktir. önünüze sinsice çıkar,boş bir yeraltı koridorunda birden etrafınızı sarırverir,alttan etrafa çaktırmadan kimliklerini gösterirler.çok ciddi bir ses tonu ve federal bakışıyla "matmazel,vot(r) biye sivuple" derler,meali,"genç bayan,biletiniz lutfen" 'dir. gösterirseniz yırtarsınız.göstermezseniz çok pis ceza yazarlar.

onlar fransız zaptiyesinin itilmiş kakılmışları,metro görevine sürülmüşleridir;"polis" 'tirler,ama işleri metroda biletin var mı oynamaktır.

bu iş için gerçek "polis" titrli insanların görevlendirilmiş olması en mal davranıştır zaten,zira adamlar işi çok ciddiye alıp kıytırık bir bilet yüzünden yolcuyu yere yatırıp son derece sert davranabiliyorlar.
    (tebetha, 28.07.2006 14:29)
  5. ekmek almak için 18:00:00'da kapanan fırına 18:00:03'de gittiğinizde delirmiş gibi kapıyı açmamaları,açlıktan ölüyorum deseniz de ekmek vermemeleri ,buna karşın içeride bi sürü ekmek olduğunu görmeniz ve bayatlayacaklarını,bayatlayınca onların da hiçbir işine yaramayacağını bilmeniz sonucu bi daha kanaat getirdiğiniz durum.
    (tebetha, 01.08.2006 15:26)
  6. 2 ayda başkentini nazilere teslim etmiş bir millet hakkında ortaya atılan iddiadır.
    (noctis, 01.08.2006 15:46)
  7. (callandor, 01.08.2006 16:09)
  8. sadece isim benzerliği.
    (maloğlan, 17.10.2006 01:55)
  9. (abece, 17.10.2006 01:57)
  10. (skuba, 17.10.2006 02:00)
  11. tüm fransız milletinin birey birey boykot edilebilir olması anlamına gelir... misal ben laetitia casta'yı boykot ediyorum. arşivimdeki tüm cıbıl ve yarı cıbıl resimlerini bilgisayarımdan siliyorum, yenisini de eklemiyorum.
    (azwepsa, 17.10.2006 02:04)
  12. laetitia casta hariçtir...
    (skuba, 17.10.2006 02:06)
  13. (tembel, 16.06.2007 14:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil