görseller
francesc fabregasfrancesc fabregas
francesc fabregas 
belki ilginizi çeker
  1. · cesc fabregas
  2. · cesc
  3. · euro 2008 in altın onbiri
  4. · the 4th fabregas
  5. · gözlüğü atınca taş olan kız
  6. · fm 2008 deki genç yetenekler
  7. · 2003 fifa under 17 world championship
  8. · itü sözlük euro 2008 fantezi futbol ligi
  9. · 28 ekim 2007 liverpool arsenal maçı
  10. · karizma isimler
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · yaran diyaloglar
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · mayın
  9. · the mars volta

francesc fabregas  

1. barcelona fc'nin altyapısından arsene wenger'in tilkiliği sayesende arsenal alt takımına kazandırılan, patric vieira nın juventus'a transferi sonrası orta sahada daha çok şans bulan ve günden güne kendini geliştiren, real madridin yeni başkanı fernando martin tarafından mercek altına alınan 1987 doğumlu genç ispanyol.
    (mys, 28.03.2006 13:30)
  2. şu günlerde kontratını uzatmak üzere olan (belki de uzatmıştır), thierry henry 'nin "gelip sahaya idmana çıktığı gün bile farklıydı. bu çocuk korku nedir bilmiyor" dediği, cüssesine rağmen patrick vieira 'nın arsenal 'i epey sallayan gidişini doldurmaya aday olduğunu açık açık belli eden, hali hazırda gunners 'ın ilk onbir adamlarından biri olmuş ispanyol göbek ortasaha * futbolcusu.

defans olur ön liberoluk * * yapar, atağa kalkılır forvet arkası adamlarına * eklenir. pasörün tillağıdır. her onbire lazım. n'olur n'olmaz diye alexandre song 'u almıştı arsenal, "vieira sigortası olsun, boyu posu da benziyo hem" diyerek ama cesc 'in sakatlanmadıkça buna mahal bırakacağı pek muhtemel gözükmüyor.

lefte aynayn, vaşingtın londra pekin olimpiyatları ikibinsekkiz, emtivi. evet okay, şimdi sendeyiz? ne iş?
    (lefteyenine, 24.10.2006 01:30 ~ 01:31)
  3. isminin sonunda sırıtan "o" eksiği itibariyle nüfus memuru kurbanı olduğunu düşünmüşümdür. [bu klişe ve yüzeysel geyiği tüm kader kurbanlarına armağan ediyorum]
    (wolfshade, 24.10.2006 01:59)
  4. futbol yorumcularının hakkında şöyle bi tespite ulaştıkları, zeki, çevik, ahlaklı arsenal oyuncusu: "eğer her pozisyona dondurulup bakılırsa, attığı her pasın 'o an pas atılabilecek en iyi nokta'ya atılmış olduğu görülür." böyle delidir kendisi!
    (lafbaz, 28.04.2007 03:49 ~ 26.05.2007 03:25)
  5. ispanyolların son umudu olarak kabul edilen,formasında(ispanya milli takımı) sadece cesc(francesc den gelir.) yazan genç oyuncu.mevkiisi ortasaha forvet hattıdır.10 numara ekolündendir.fifa07 de eğer 4 lü düz ortasaha sisteminde ortaya koyarsanız 85,forvet arkası oynatırsanız 83,kanatlara koyarsanız 79 verim alırsınız.
    (nealırsanbimilyon, 28.10.2007 20:26)
  6. tam adı francesc fàbregas soler'dir.4 mayıs 1987 doğumludur.

arsenal ve ispanya milli takımı formalarını giymektedir.arsenal'de fabregas yazılı 4 numaralı,ispanya milli takımı'nda cesc yazılı 18numaralı formayı giymektedir.

futbol kariyerine barcelona fc altyapısında başlamıştır.ispanya genç milli takımı ile katıldığı 2003 fifa under 17 world championship'de hem gol kralı olmuştur, hem de turnuvanın en değerli futbolcu seçilmiştir. turnuvada gösterdiği üstün performans ile genç oyuncu avcısı arsene wenger tarafından farkedilmiş ve 11 eylül 2003 tarihinde arsenal'e £2.25m +van bronckhorst karşılığında transfer olmuştur. 23 ekim 2003 tarihinde rotherham united ile oynanan league cup maçı ile arsenal forması altında ki ilk maçına çıkmıştır. bu maça çıktığı zaman 16 yaş 177 günlük olan cesc arsenal forması giyen en genç oyuncu ünvanını kazanmıştır. ayrıca aynı sezon yine league cup maçında karşılaştıkları wolves'e karşı attığı gol ile arsenal forması altında gol atan en genç oyuncu olmuştur.

ilk sezonunda(2003-2004 sezonu,arsenal'in namağlup şampiyon olduğu sezon) fazla forma şansı bulamayan fabregas 2004-2005 sezonu başında patrick vieira'nın sakatlık geçirmesi ile daha fazla forma şansı bulmaya başlamıştır.her gün kendini geliştiren fabregasattığı harika paslarla, dinamikliğiyle arsenal'in değişmez ismi ve beyni olmayı başarmıştır.

idolünün josep guardiola olduğunu belirtmiştir.

henüz 21 yaşında olmasına rağmen arsenal forması ile 193 maça çıkmış, bu maçlarda 26 gol atıp 43 asist yapma başarısını göstermiştir.

arsenal forması altında 2004 yılında fa community shield, 2005 yılında fa cup kazanmıştır. ayrıca 2005-2006 sezonunda uefa şampiyonlar liginde eski takımı barcelona fc'ye karşı final maçında karşılaşmış ve 2-1 yenilerek kupaya uzanamamışlardır. uefa team of year 2006 karmasına seçilmiştir ve bu karmaya seçilen en genç oyuncu ünvanını elinde bulundurmaktadır.
    (the 4th fabregas, 06.04.2008 12:02 ~ 12:32)
  7. modern futbolun en verimli mevkisinin, en ağız sulandıran adamı. eksik görünen, geliştirmesi gereken hiçbir yanı yok; pozisyonunda oynayan diğer oyunculara nazaran kat kat geniş bir futbol zekasına, çelimsiz görünümüne rağmen bitmek tükenmek bilmez bir kondisyona, dennis bergkampvari bir soğukkanlılığa sahip...ve tüm bunlara hala bir wonderkid iken sahip.

allah aşkına bozulma be. biz şanssız kuşağa artık bir efsane düşsün.
    (garion, 23.05.2008 00:47)
  8. tam adı francesc fabregas soler olan genç yetenek. deli oyun kurar. oyunu çok güzel domine eder.

*** eğer orta sahanızda o varsa ve siz bir forvet oyuncusuysanız bilirsiniz ki, bir şekilde ayağınıza bir top gelecek ve onun gol olması için sizin sadece topa dokunmanız yetecek.

*** eğer orta sahanızda o varsa ve siz bir defans oyuncusuysanız bilirsiniz ki ileri top atmak için fellik fellik ofansif adam aramaya gerek yoktur, fabregası bulun, o geri kalanını yapar.

*** eğer orta sahanızda o varsa ve siz bir orta saha oyuncusuysanız bilirsiniz ki siz tüm maç boyu yatabilirsiniz, çünkü cesc her şeyi halleder.
    (hayalmahsulleriofisi, 06.10.2008 13:33)
  9. arsenal'in yeni kaptanı olmuştur.

http://www.arsenal.com/...
    (çılgın veyfik, 24.11.2008 16:32)
  10. sakatlanmasıyla sahalardan 4-5 ay uzak kalacak olan, arsenal'in yeni kaptanı. kısfmet diyerek arsenal'in büyük bir güç kaybettiğini ekleyelim. bakalım hem ligi hem de şampiyonlar ligini nereye kadar götürebilecek onun yokluğunda arsenal. devre arasında bir transfer yapacaklarını da pek düşünmüyorum.
    (jugador, 23.12.2008 23:07)
  11. genç fakat büyük futbolcu. arsenal formasıyla ilk maçına çıktığında daha 17 yaşındaydı ve oynadığı mevkiide görevi devraldığı adam patrick vieiraidi ki vieira o dönem(hala daha) o mevkiinin dünyada ki en iyi oyuncusuydu.(bu arada vieira'nın forma numarasınıda devralmıştır.*) evet ilk maçlarında biraz sırıttı. çünkü daha 17 yaşındaydı ve premiere lig gibi bir yerde arsenalgibi bir takımın orta sahasında ki dinamoydu. ama kendisine güvenen arséne wenger'i yanıltmadı ve şu anda dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri oldu. bu arada yaşıda çok artmadı. an itibariyle 21 yaşında bulunmakta, yani daha önünde bir sakatlık yaşamassa en az bi 15 sene var. büyük bir zevkle izleyeceğiz kendisini.
    (vgarter, 08.01.2009 23:34)
  12. bana "burdaki yazarlarla aynı futbolcuyu mu izliyoruz acaba?"diye sordurtan futbolcu.

avrupa şampiyonasında takip ettim, arsenal'in lig maçlarının da bir kısmını izledim. adamın hiçbir vasat üstü özelliği yok. topu ayağına aldığı her anda 360 derece dönmeye çalışıyor. verdiği paslar hep yana doğru; topu verip kaçıyor. yanındaki adam samir nasri ise(bu arkadaşa geleceğin zidane'ı diyorlar ama fransa milli takımında oynaması bile bence utançtır) o da fabregas'a özenip dönmeye başlıyor, topu ya sağa ya sola açıyor. arsenal'de bir pas hastalığı var ama, rakipten ne kadar fazla pas yaparlarsa yapsınlar futbol sürekli pasla oynanmıyor. sen rakibin 10 katı pas yapınca sana +1 puan vermiyorlar.

topla çok oynuyor. pres yapmıyor. izlemesi zevk değil tam anlamıyla işkence. ızdırap veriyor size. "artık topla oynama lan yeter! pas ver!" diye bağırıyorsunuz. hayır bana mı kötü maçları geliyor adamın anlamadım. yazılanları okudukça "offf be, yeni bir franz geliyor. hatta baksana lan bu adam kesinlikle bir bobby charlton olur." diyorsunuz. ancak arsenalin hangi maçını izlesem orta sahayı ya diaby ya da song götürüyor. denilson oynarsa o ön plana çıkıyor. fabregas hiç ortada yok. avrupa şampiyonasında da öyleydi, zaten yedekti çoğu maçta.

neyse efendim, bana "fabregas nasıl bir oyuncudur ustam?" diye sorduklarında "fm topçusudur yiğidim" diyorum. kaçıyorum.
    (conquistador, 30.04.2009 15:08)
  13. dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri.her takıma lazım akıl ve tekniğin mükemmel birleşimi.
    (nyksss, 30.04.2009 15:10)
  14. sylar'a benzettiğim futbolcu.
    (dexter morgan, 14.05.2009 20:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil