fotospor 

adana çık aradan

1. çocukuluğumuzun spor gazetesi, reklamlarında halit kıvanç oynardı. yayın hayatına yeniden başlayacağını dün* akşam reklamlarda gördük sevindik. hayırlı olsun.
    (solti, 25.11.2005 14:26)
  2. brezilya kampında müthiş sohbet! roberto carlos, ze roberto'ya itiraf etti: "ben fener'e gidiyorum."

gibisinden süfer bir habercilik şaheserine imza atmış gazete. her hafta penguen çıkana kadar gülme ihtiyacımı karşılıyor.
    (twinkle, 29.06.2006 17:27)
  3. (bkz: vur kıçına tekmeyi)
    vurduk sizin kıçınıza..merak etmeyin..
    (bigbang, 12.11.2006 18:35 ~ 18:36)
  4. (bkz: @1101795)
    (mavio, 25.01.2007 18:07)
  5. yunanistan-türkiye maçından sonra internette attıkları o.ç. başlığıyla "oha" dedirten gazete. http://efsanefotospor.com/...
    (sbs, 27.03.2007 11:25)
  6. fenerin antebi 2-0 yenmesinden sonra dayan koçum az kaldı manşetiyle basının satılmışlığının kanıtı olan gazetedir. bi önceki haftada "fenere neden penaltı verilmediğini açıklamazsanız hede hödö yapmazsanız" gibisinden bi manşeti vardı. birileri işbaşında ama hayırlısı.
    (aslan kraldır, 22.04.2007 23:51)
  7. roberto carlos un gelişiyle birlikte "oha lan adam harbiden geldi!?" tepkisi verip hızını alamayan, coşan gazete. dünkü sayısında sırasıyla trezeguet, adriano, maniche, emerson, tevez, govou isimli dünya yıldızlarının sırada olduğunu, hepsinin gelmeye hazır olduğunu yazmışlardır.

hadi bunların yıldız olmasını, her birinin onlarca milyon euro maliyetini, türkiyeye gelmek için ne kadar hevesli olduklarını geçtim(nasıl oluyorsa o), bu gazetenin haberi yazanı, editörü hiç düşünmez mi "fenerde zaten şimdiden 7 yabancı var, 6 tanesini daha nereye koyacaklar!?" diye!?

hiç düşünmezler mi "lan salladık ama, bunların 4 tanesi forvet, bide kezman var 5. fener napacak bu kadar forveti!?" diye!

tamam, ben de fenerbahçeliyim, yıldız isimler gelince coşuyoruz ama. aptal mı sanıyorlar milleti anlamış değilim.

tek dileğim en kısa zamanda bu gazetenin belasını bulmasıdır. böyle gazetecilik falan olmaz.

ekleme: aha fanatik de henry yazmış. lan olum yapmayın lan!!
    (lemon, 08.06.2007 14:33 ~ 14:45)
  8. türkiye'nin en ilkeli ve kaliteli mizah gazetesi. o değil de bir arkadaşımın arkadaşı halen bu gazetede çalışmakta, söylediğine göre bunları yazmak da o kadar kolay iş değilmiş, her gün ne sallasak diye düşünüyorlarmış. emeğe saygı gösterilim lütfen.
    (1925, 08.06.2007 14:42)
  9. spor müdürünün editörüne bu ismi buraya bugün getir diye sabah komut verdiği gazete. editör sabah gazeteye gelir. önüne gelen direktifi alır. resimlerini ayarlar. fotoğraftan metin çıkartır. hayal mahsülü transferler bu şekilde oluşmaktadır.

öte yandan herkes fotospor'u yadırgasa da gazetenin ilk düşündüğü bir mevlana olmak değil, tiraj kazanıp varlığını sürdürmektir. bunu da çok güzel yapmaktadır. ortalama 80 bin tirajı vardır, haziran 2007 itibari ile.
    (buz gibi soguk su, 20.06.2007 16:16 ~ 16:16)
  10. ilk çıktığı dönemlerde reklamlarını "yarın ya fotospor alın ya fotospor alın" şeklindeki son derece yaratıcı (!) bir sloganla bitiren gazete.
    (aytok, 20.06.2007 16:26)
  11. yaptığı haberlerle güldüren, güldürürken de düşündüren renkli kağıtların adı.

http://efsanefotospor.com/...
    (talen, 22.06.2007 15:47)
  12. çalışanlarının işlerinin gerçekten çok zor olduğunu düşündüğüm spor gazetesi. türkiye gibi "spor" denildiği anda akla sadece futbolun geldiği bir ülkede, özellikle sezon bittikten sonra doğru dürüst bir haber bulmanın çok zor olduğu aşikar. e basketbol, voleybol sezonları da bitmiş, birkaç kişi dışında tenismiş, formulaymış kimsenin iplediği de yok; o zaman bu adamlar* ne yapacaklar her gün, ne yazacaklar?

uzun lafın kısası, bu kişiler her gün spekülasyon yapmadan, bir haberi veya transferi temcit pilavı gibi on kere ısıtıp ısıtıp tekrar okura okutmaya çalışmadan ve bir taraflarından uydurdukları efsaneleri "olay olay olay" diye sunmadan ekmek yiyemezler, para kazanamazlar.

zordur işleri, çok zor.
    (strutter, 01.07.2007 00:35)
  13. "tuttuğu takımdan emin olanların gazetesi" sloganıyla reklamlarda boy gösteren gazete. bu cümleyi düşündüm düşündüm pek bir sonuca varamadım açıkçası. ucuz bir slogan olsa gerek.
    (camel, 30.01.2008 00:04)
  14. çok klas haberler yapmış bir gazete,
    önce yaptıkları habere bakalım; (görsel: fotospor/4133)
    sonra işin gerçeğine; (görsel: fotospor/4134)

crespo'nun tuttuğu kalemin kapağı kapalı, ayrıca gömleğindeki chelsea arması yok ulan?! fotoşop kullandın tamam da, kalemi de düzelt bari foyan meydana çıkmasın. ayrıca logondaki mottoda "dürüst" kelimesi geçiyor, o zaman bu haber ne?
    (sükun, 09.02.2008 13:19 ~ 14.02.2008 09:32)
  15. sanırım bugün attıkları başlık spor gazeteciliği tarihine geçecek nitelikte. buyrun buradan yakın;

(görsel: fotospor/8203)

daha büyük versiyonu da şurada;

(bkz: http://aycu05.webshots.com/...)

bu gazeteyi alanları gözlerinden öpüyorum.
    (sycrone one, 24.03.2008 20:27 ~ 20:29)
  16. bugün attığı manşet ile türk spor gazeteciliğinde zirve yapan gazete.

http://gazete.netgazete.com/...
    (mekaniker, 27.03.2008 11:41)
  17. fenerbahçeliyim. takımımın her dalda yaptığı işlerden haberdar olmak için her gün çeşitli fanatik fotomaç gibi çeşitli futbol gazeteleri almaya çalışıyorum. aynı kuruma ait iki gazete de genellikle aynı tür haberler yer alıyor farklı olması açısından bu ay içinde fotospor da almaya başladım.

fotospor'u neden aldığımı almayı bıraktıktan sonra anladım. her gün manşetini gördüğünüzde "oha yok artık" tepkisini veriyorsunuz sonra merak edip alıp okuyorsunuz içeriğinin çok saçma ve kulaktan dolma bilgilerden oluştuğunu görüyorsunuz. bir daha almamayı düşünseniz de ertesi günkü başlık sizi yine şaşırtarak merak içinde bırakıyor ve almanızı sağlıyor.

son bir ay içinde beni ilgilendiren manşetleri, haberleri şöyle sıralayabilirim

"fenere müthiş ikili fabiano ve kanoute fener'de"
    "fener eto'o ve ronaldinho'yu alıyor"
    "fener çıldırdı!!! taktik dehası jose mourinho ya gel 60 milyon euroluk transfer bütçesi verelim dedi"
    "ülkesindeki ırkçılık olaylarından bıkan eto'o fenere gelirim dedi"

başlıkları haberleri manşetleri böyle ama haberin içinde "bir kaynaktan alınan bilgiye göre" cümlesini koymayı unutmuyorlar. kim bu kaynak kardeşim götünüzden haber uydurmayın. bizde heyecanlanıyoruz okuduğumuzda salak gibi.

fotospor eskiden çok iyi bir gazete olmuş olabilir ama şu an yaptığı çeşitli idda oyunu vaadleriyle ve kulaktan dolma aldığı bilgileri manşet diye koyan editörleriyle insanların merak duygusundan faydalanıp pazarlama stratejisini bu yönde sürdüren değersiz bir gazeteden öte gitmiyor. ha bunları yazdık ama yarın öbür gün christiano ronaldo "fenere gelirim dedi" diye bir manşet görsem yine kendime engel olamam alırım orası ayrı. zaten nefret edilen nokta da bu zaten.
    (dna, 03.05.2008 13:16 ~ 13:21)