|
|
- fotoraflarda mutasyona uğramadan çıkan insanların doğuştan beridir yaptığı eylem.
(skuba, 15.04.2004 23:02)
- (bkz. zümrüt te çekilen fotolarda herkes fotojeniktir)
- fotoğrafı çekecek kişinin objektiften bakıp da deklanşöre basana kadarki süreyi uzatmasıyla azalan özellik
(mavio, 15.04.2004 23:22)
- (bkz. fotoenteresan)
- doğal olunmayla olunulan hadise.
- poz koruma başarısıyla elde edilir. öyle ki fotoğaf verirken fotoğrafçının sizi koyduğ şekilde kalmak, kımıldamamak ki bu sırada birisi elinizi, kolunuzu düzeltir, önemlidir. bunun üzerine yine kımıldamadan evet on dakika önceki bakışı tekrarlamak gerekir ki gerçekte zor bir iştir.
- her kula nasip olmayan bir özelliktir. misal tom cruise gözleri kısar bakar, karizmatik olur, ki fotojenikliğindendir bu... sen kısarsın bakarsın, "uykun mu geldi lan bu fotoğrafta" derler... karizmatik ne arkadaşım, kime göre, neye göre... fotojenik? hiç bana göre değil!
- araba farı görmüş tavşan gibi bir ifadeyle resimlerde çıkmamak, flaş yüzünden ağzı burnu çarpıtmamak, yeni arkadaşlıklar, sıcak sohbetler, ne diyorum lan ben. "kamerayla seviş." diyen yavşak fotoğrafçılar var bir de, bir tek filmlerde gördüm ben. bu konseptte tolga savacı vardı mesela, banu alkan'ın resmini çekiyordu. bir de bu konuyu ünlülerin fotoğrafçısı erol atar'a sormak, tüyo almak lazım, unuttuk onu da, değerini bilemedik.
- baya bi çirkinsin ama nasıl olduysa güzel çıkmışsın, pek bi şaşırdım demenin kibarcası..
- (bkz: yaran öğrenci öğrenci diyalogları/!yako)
(yako, 28.05.2007 00:24 ~ 00:24)
- mankenlerin hepsi bin ton makyaj ve binbir türlü fotoşap zamazingosundan sonra gayet de foto estetiktir.
(bkz: gerçeklerden kaçmak)
- züğürt tesellisidir, beni bir de fotoğrafta görün denebilir..
- güzel olmayan hatunların ya da elemanların tesellisidir.
- böyle bi babyface olmaktır.
- iyi fotoğraf çekmek
|