marifet kişinin vesikalık fotoğrafından değil çektiği herhangi bir fotoğraftan karakter tahlili yapabilmektir.
birlikte yemeğe gideceğiniz; fakat henüz tanışmadığınız kişilerin fotoğrafınıza bakıp hakkınızda yorum yapması olayı.
tam olarak kesin olmasa da bir yerlerde burun, alın yapısı, kaşlar, gözler, ağız yapısı ve ellerin bazı kişilik özelliklerine işaret ettiğini okumuştum. mesela kalın ve gür kaşlı insanların daha hassas ve kırılgan , göz yapısı küçük olanların çok kurnaz oldukları yazıyordu. bunlara dikkat edince 1-2 güzel örnek gördüm ama tabiki genelleme yapılamaz.
fatih solmaz'ın lombak dergisindeki köşesi. sanırım artık yok.
işte size yeni çağın ayak uydurmaya çalıştığı interaktif çöpçatanların münasebetsizliklerinden biri daha.henüz insanların birbirlerini sadece fiziki özelliklere bakmadan manevi hislerle de değerlendirebilecek olgunluğa ulaşamadığını düşünürsek hiç de sağlıklı bir yol gibi görünmüyor.
orda burda dolaşıyoruz facebooktur şudur budur içinde tonlarca resim barındıryor bunlar kımıltısız yüzüne zoraki bir fotoğraf gülüşü yerleştirilmiş 333 derkenki gibi.şimdi bunların milletin kaşına gözüne orasına burasına bakarken karakterlerinden de birkaç parça birşey anlayabileceklerini düşünmeye çalışıyoruz.çalışın arkdaşlar çalışın.belki çıkar "birşeyler".
doğru bir analiz..
regl gününde çekilmiş acı dolu bakışlı ve zoraki sırıtışlı foto hakkında tahlil yapılmaz, yapılamaz.
ona göre.
"tipinden belli ne mal olduğu" lafının belki de çıkış amacı.
serbest çağrışım: (bkz:
dışı seni içi beni yakar)
photoshop ile birlikte bir çok yanlış fikre sebebiyet verecek tahlildir.
(bkz:
photoshop icat oldu mertlik bozuldu)
hadi ben neymişim bakalım bir.
foto koyulur.
scan edilir.
yollanır.
cevap:
siz bir götsünüz efenim. saygılar.
amına koyiyim.