haylaytır da denen turuncu, yeşil, sarı, mavi renkleri bulunan kalemler. kalıcıdırlar, fotokopi üzerinde önemli bölgeleri göze batırmak için idealdirler.
(bkz:
haylayt) (bkz:
haylayf)
(chete, 16.05.2005 19:34)
sınav zamanı ders çalışmak için kendimi motive etmek için aldığım renk renk kalemlerdir.
efendi gibi hafif kalınca kağıtlarda kullanmak gereken, ince kağıtlarda kağıdın arkasına geçiren kalem türüdür. bu sebepten yanlış yunluş yerler gözünüze sokulabilir. notlar aynen yalan olur.
fotokopi kağıtlarını renklendiren, insana "çalışıyorum, yaşasın" hissiyatını yaşatan kalem.
(bkz:
fotokopi kağıdı)
(chete, 16.05.2005 20:05)
(chete, 16.05.2005 20:07)
ilkokulda hediye edilmiş 5 farklı renkte fosforlu kalem...babamın "ders çalışmanı engelliyor,dikkatini dağıtıyor" diyerek kalemleri imha etmesi üzerine liseyi bitirene kadar fosforlu kalem kullanmadım...(bkz:
aileden uzakta yaşamanan faydaları)
ders notlarında, kitaplarda önemli yerleri vurgulamak için kullanılan, uzun paragraflar söz konusu olduğunda kağıdı incelttiğinden kullanıldığına bin pişman eden kalem.
cevriye olanından daha az ünlüdür.
kalitelisi
turuncu renginden anlaşılan kalemlerdir. kalitesiz fosforlu kalem türlerinde turuncu sönüktür. fotokopiyi pastel boyayla boyanmış gibi gösterir. kaliteli fosforlu kalemlerin turuncusu ise daha parlak ve diğer kalemlere göre turuncu tonu kırmızıya daha yakındır. gözü daha çok alır. ışık ışık ederler fotokopileri vallahi.
tanım-
1:
kağıt üzerinde ki
yazılarda "
gizli bakınız" verme
kalemi...
tanım-
2: şimdiye kadar kullandıklarım içinde en
kalitelileri "
faber-castell"
marka olan kalemlerdir...
neon yeşili olanlarıyla yazıların üstünden geçerseniz pek bir dikkat çekici olurlar. bir şehir efsanesine göre gözleri bozuyormuş.
ders çalışırken motive edici unsurlar olurlar kimi zaman notları neşeli hale getirirler, kimi zamanda zaten sıkılmışım modunuzun üstüne not çizmek yerine elinin üstüne çiçek bözek vs. çizmeye yararlar.tırnağını boyayanları bie gördüm fosforlu kalemlerle...ben mi?..hiç yapmam öyla şeyler!?!?
tiksindiğim kalemlerdir. fosforlu kalemle çalışırken süper motive olduğunu, gördüğü şeyi şap diye aklında tuttuğunu söyleyene de karışmam; amma velakin dandik mavi tükenmezimle metin altı çizmeyi, gerekirse karalamayı milyon kez tercih ederim bu kalemleri kullanmaya. midem bulanıyor mis gibi kağıdın üzerinde o cırlak sarıyı, yeşili görünce.
çıkarılacak ders: fosforlu renklerle aranız iyi değilse, "şekil yapıcam ders notlarına" diye elinize fosforlu kalem alıp coşmayın. olmuyor.
saçma kalemlerdir. zira; bir kalemin fosforlu oluşu onu benim gözümde niye yüksek bir mertebeye taşısın? niye altını çizmek yerine üstünü çizeyim yazıların? saçma.. balık yiyemediği için fosfor eksikliğinden muzdarip o kadar insan evladı varken, bu kalemler hunharca üretiliyor. bu kalem üreticileri rahat uyuyabiliyor mu acaba, sorarım! yok lan çok saçmaladım, pardon.