fosforlu cevriye 

adana çık aradan

1. ibrahim tatlıses'in yıllar evvel söylediği, ayna grubunun coverladığı* şarkı
    (mavio, 06.05.2004 13:49)
  2. ibrahim tatlıses´in hayatlarımıza soktuğu anlam yüklü şarkı... insan dinlerken adeta kendini kaybediyor, duygudan duyguya sıçrıyor... bütün mısralarında his yüklü bu güzel eserin... hele o, "karakolda ayna var ayna var" ve "moriyede fosforlum" kısımları yok mu, tüylerimi diken diken eder benim...
    (civcivcikcikder, 19.10.2005 02:39)
  3. karakolda ayna var ayna var
    kız kolunda damga var damga var
    gözlerinden bellidir cevriyem
    sende kara sevda var
    moriye de fosforlum
    sende kara sevda var

denizlerin kumuyum kumuyum
    balıkların puluyum puluyum
    aç koynunu ben geldim cevriyem
    ben de allah kuluyum
    moriye de fosforlum
    ben de allah kuluyum
    (subuo, 30.05.2006 18:29 ~ 06.06.2006 18:34)
  4. nejat saydam yönetmenliğinde 1969 yılında çevrilmiş türk sinemamızda klasikleşmiş bir filmdir.

fosforlu cevriye necla: türkan şoray
    kıtıbiyoz çetin: tanju gürsu
    (troke, 30.05.2006 20:16)
  5. ibo'nun 1989 yılında çıkardığı albümdür.albümde yer alan parçalar:

1-fosforlu cevriyem
    2-sizi nasıl özledim
    3-aşıksın
    4-dergah senden
    5-sarhoşum
    6-bende bir insan oğluyum
    7-yeşil yeşil
    8-esmerin adı oya
    9-kadifeden kesesi
    10-canım dediklerim
    11-beyaz gül kırmızı gül
    12-ya ley
    13-aşıkmısın sevdalımısın
    (kısırsızaltıngünü, 26.02.2007 20:59)
  6. kara sevdası olan karakter. fosforlu cevriyem filminde maceradan maceraya koşar, icabında arabistan'dan gelen dansöz olur, icabında komploları bertaraf eder, kahraman olur, kötü adamların kafalarını kırar. cengaverin tekidir yahu kıtipiyozun gözdesi ağzı bozuk güzel.

(bkz: eskisi gibi türk filmi çekilsin ulan)
    (no more, 17.03.2007 11:55)
  7. suat dervişin bir romanı.
    (nisan cadısı, 27.07.2007 20:19)
  8. aslında kadir inanır ve türkan şoray'ın filmine isim ve konu olan, ibrahim tatlıses'ten çok önce varolan ama nedense kendisi ile anılan şarkı/hikaye.
    daha da aslına inersek türk sinemasında ilk fosforlu cevriye 1959 yılında çektiği filmle neriman köksaldır.
    1979 yılında çevrilen ve adı "cevriyem" olan memduh ün imzalı kadir inanır/türkan şoray filminde ise türkan şoray, bir kenar mahalle dilberi, kadir inanır ise cinayetten aranan,bir katil zanlısıdır. filmde bol bol söylenen fosforlu cevriye şarkısını belkıs özener seslendirmektedir. mükemmel bir filmdir.
    (bilginsel, 25.11.2007 23:44)
  9. çocukluğumda ankara yenimahalle'deki akın sinemasında izlediğim siyah beyaz film. beyaz leblebi, pınar gazozu ve kabak çekirdeği. çakıl taşlarının üzerine dizilmiş tahta sandalyeler. evden getirilen minderler üzerinde ve de salkım saçak yıldızlar altında, biraz ürpererek, biraz titreyerek izlenilen neriman köksal.
    (la vie en rose, 11.01.2008 20:40)