|
|
- efendim, mail kutunuzu "msn ile unicefin yaptığı anlaşma gereği bu maili bilmem kaç milyon kişiye yollarsan unicef kişi başı 5 euro kazanacaktır" "bill gates servetini dağıtmaya başladı, bu maili yolladığın her kişi için 245 dolar kazanacaksın" "bu maili şu kadar süre içinde bilmem kaç kişiye yollarsan dileğin gerçek olacak" gibi salakça reklam tuzaklarına inanabilecek zekada ve defalarca uyarmanıza, forward maillerin aslında mail listesi hazırlamak isteyen sivri zekalılar tarafından ya para kazandırır gibi ya da yardım edilecek konularda acındırarak hazırlanmiş mailler olup, bu maillerin forwardlandığı belki de milyonlarca kişinin adresinin eninde sonunda o forwardı başlatana döndüğü ve bu mailleri reklam şirketlerine sattığını; sırf bu yüzden de mail kutunuzu her açtığınızda bilmem kaç milyon spam gördüğünüzü ve her seferinde "hey jeniffer sex big pennis mother fucking" temalı mailleri bakıp "acaba nereden buluyorlar benim mailimi" dediğinizi anlatmanıza rağmen (!) ısrarla "ayy yazııık unicefe yardım oluyomuş mail attım elim mi yorulduaaa" mantığıyla forwardlamaya devam eden insanın artık sizin arkadaşınız olamayacağına karar vermeniz üzerine gerçekleşen hadisedir.
vaka-i hayriye olarak adlandırılabilir.
- (bkz: ben muhattap kestim)
(bkz: muhattabı) *
(bkz: öyle başlığa böyle bakınız)
- mail kutunuzu boşa doldurduğu için yapılabilcek muhtemel eylemdir.
|