belki ilginizi çeker
  1. · galipabi forum
  2. · yazıyaz
  3. · ergenekon operasyonu
  4. · recep akdağ
  5. · yalnız kalmak ilaç mıdır hastalığın ta kendisi mi
  6. · adese
  7. · müslüman olup namaz kılmamak
  8. · itukampus
  9. · bloodia com
  10. · annelerin telaffuz hataları
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · alex hagi den daha iyidir
  5. · dersim katliamı
  6. · aşk
  7. · rasim ozan kütahyalı
  8. · palamutbükü
  9. · çaylak

forum  

sayfa  / 2
  1. belli konular dahilinde tartışma,görüş belirtme platformu
    (man on the moon, 10.03.2005 02:56)
  2. antik roma'da sadece vatandaşların katılabilme kakkının olduğu, halkı ilgilendiren, yasama, yargı türünden işlerin tarışıldığı vukuata ve bu vukuatın yapıldığı çarşı pazar gibi yerlere verilen ad. bugünese sanal olrtamda en boş beleşinden en faidelisine kadar zibil gibi bulunmakta. antik roma'dakinden farkı ise vatandaşlık şartı değil üyelik şartı ararlar. adamı kıl ederler...
    (easy company, 10.03.2005 07:14)
  3. (bkz: http://forum.turkgate.com)
    (theking, 10.03.2005 13:39)
  4. daha dinamik ve "konseptli" haline "x sözlük" denir.
    (azwepsa, 10.03.2005 14:32)
  5. kimi zaman ilginç olaylara sahne olan sanal platformlara verilen isim. konuyla ilgili bir haber:

amerika' da bir forum moderatörü 2 üyesini öldürdü!

cinayetin nedeniyse forum üyelerinin gramer hatalarına dikkat etmemeleri, kurallara uymamaları gibi şeyler. forum yöneticisi uyarıları dinlemeyen kişilerden iki tanesinin ev adresini bularak ikisini de öldürmüş. ardından foruma girip "beni bulamazlar, proxy kullanıyorum, bundan sonra kurallara uyun" tarzında bir yazı yazmış. bu proxy ne büyük bir nimetmiş böyle. neyse ki biz wondrous'un adını adresini biliyoruz.

haber metni:
    (bkz: http://www.radpin.com/...) (bbc, portalın p'si ve americanın a'sı büyük)
    (aqua, 07.06.2005 19:39)
  6. türkiye'de kullanılması bilinmeyen platformlardır.

forum,tartışma mekanıdır.bir konu hakkında hemfikir ve muhalif kesimlerin fikirlerini -belirli kurallar çerçevesinde- belirttiği interaktif bir yerdir.

mesela şöyle şeyleri görmek gayet mümkün;

"arkadaşlar coca cola firmasına akan bütün paralar ırak'ın üstüne bomba olarak yağmakta.."(ilk mesaj)

2.mesaj: "ehe evet doğru"

3.mesaj: "çok doğru ben de protesto ediyorum"

4.mesaj: "ben katılmıyorum,hep içerim coca cola'yı"

5.mesaj: "ben de katılmıyorum..lan imzan çok güzel olmuş"

6.mesaj: "hehehe saol lan seninki de çok güzel"

7.mesaj: "şimdi nasıl la?"

8.mesaj: "hehuhuaheuahe manyak olmuş lan"

9.mesaj: "olm ne zamandır buluşamıyoruz gelsene bizim oralara"

10.mesaj: "evet lan buluşuruz"

oohoo..gitti ambiyans,gitti ırak'daki ölüler..aklını sktiğim,madem buluşuyorsunuz,imzalarınızı götlerinize yazın da öyle popülarite kazanın.

sırf bu yüzden türkçe hiçbir forumda yazmam,tiksinirim.
    (close2death, 07.06.2005 21:23)
  7. ne demiş adam : "belli konular dahilinde tartışma, görüş belirtme platformu"

bugün kimi ismine forum diyen oluşumlara bakıyoruz, "çılgın geyik mekanı", "süper eğlence" vaadleriyle yüzlerce kullanıcı çekiyorlar. içerik nedir? "şu an ne dinliyorsunuz", "en sevdiğiniz şarkıcılar". burda konu seçiciliği yapmak haddimiz değil ama okuyana tek bir şey katmayacak üstteki tanımın "belli konular" kısmını içermeyen, "görüş belirtme" kısmını içermeyen, "tartışma" desen biraz kasılsa da onun da "1 numara senin amına koyayım" tadından öte gitmediği hazır php veya asp programlarından fazla bir şey katmayan antin kuntin forumlar ortada geziyor.

"sözlük, forum değildir" şeklinde forum formatını küçümser bir ifadeyi sıkça kullanıyoruz ama forumun da bir adabı, bir netiquette'i vardır. eğer bunlara uymayı reddediyorlarsa isimlerine forum ibaresi koymasınlar, süpergeyikortamı gibi isimler bulsunlar isterim. bir de ortak yaşam alanımızı, yani internet'i kirletmesinler daha fazla.
    (wondrous, 11.09.2005 17:18)
  8. belli mevzuların kendi içersinde ayrıldığı konulara göre tartışıldığı yer.
    (acar, 11.09.2005 20:43)
  9. (bkz: galipabi forum)
    (man on the moon, 29.09.2005 00:13)
  10. "çılgın geyik mekanı", "süper eğlence" vaadleriyle yüzlerce kullanıcı çekmeyen forum gibi forum için, (bkz: yazıyaz)
    (cerceve, 29.09.2005 00:17 ~ 00:17)
  11. herkesin birbirine "dostum" diye hitap etme zorunluluğu olan yer.

---begendiysen yandaki teraziye tıkla---
    ---rep'e rep---
    (coban, 28.12.2005 22:34)
  12. zamanında kurban.com'dan bütün zamanımızı geçirdiğimiz,zaman zaman süper geyiklerin döndüğü toplu ortam.
    (troke, 21.03.2006 17:48)
  13. günlerce sözlüğe girdikten sonra girildiğinde pek bir değişik duygular yaşattıran ortam. üstteki posta da cevap verebiliyoruz çok hoş. evet.
    (twinkle, 16.05.2006 02:01)
  14. eğer okul forumuysa konu olan genelde yeni kişilerle tanışmanızı sağlayan size sağlam bir çevre kazandıran platform
    (sorunsal, 19.06.2006 19:07)
  15. dünyanın en gereksiz oluşumu. az önce farkettim.
    (gxix, 22.11.2006 20:38)
  16. hayatımda ilk kez -sırf kuzenim açtı diye- üye olduğum ve ne kadar boktan bir şey olduğunu anladığım, internet aleminin en gereksiz fasilitesi.
    (lepaca kliffoth, 25.11.2006 20:14 ~ 25.04.2008 15:00)
  17. eğer üyeleri ve yöneticileri sağlam pabuçsa , konuşulan konular çoğulculuğa örnek oluşturulabiliyorsa , yazılar düzgün yorumlar ciddiyse,geyik yoksa büyük bir bilgi ve paylaşım kaynağı olabilir.malesef çoğu insan tarafından yanlış anlaşılmıştır.forumlar paylaşım ve sohbet amaçlı değilse belli bir konu üzerinde gitmelidir zira adli tıp forumlarında modifikasyonun ne işi vardır şeklinde mantıklı sorular kapıda hazır beklemektedir.bir de forum abazanları vardır ki hiç çekilmezler. bu yüzden ya doğru düzgün ,adam gibi bir iki forumda yazılmalıdır ya da hiç bulaşılmamalıdır.
    (fromtheinside, 18.01.2007 22:35)
  18. herkesin birbirinden (ç)alıntı yaptığı. (bkz: copy paste) fakat "lütfen emeğe saygı gösterelim" vb. sözlerin sıkça bulunduğu yerlerdir. ama düzgün paylaşımlar bulmakta mümkündür.
    (quattro, 29.01.2007 11:46)
  19. (bkz: sözlük dışında bakınız)
    (deniz büyücüsü, 09.02.2007 10:22)
  20. helsinki'de bulunan finlandiya'nın önemli alışveriş merkezi.
    (langstrand, 23.03.2007 17:32 ~ 17:33)
  21. ankara etlik te yapımı devam eden türkiye nin en büyük alışveriş merkezi .
    (sarmalak, 23.03.2007 19:44)
  22. "emeğe saygı"
    "emeğe saygı +rep"
    "replerinizi bekliyorum"

gibi cümleciklerin yaygın olarak kullanıldığı online tartışma mekanlarıdır. ne yazık ki çoğu forum bu mesajlardan geçilmemektedir.
    (duckling, 25.05.2007 21:19)
  23. yerini yavaş yavaş sözlüklere bırakan konsept. bir süre sonra, şu sıralar biraz durulmuş olan "bizim de bir forumumuz olsun" mantığı forumlardan sözlüklere kayacak, zaten sürüyle bulunan sözlüklere, daha fazlası eklenecek.
    (thedewil, 19.07.2007 17:53)
  24. internet alemini sikerten sitelerdir bunlar. açmayın mına koyim artık şunları. birkaç tane forum sitesi var global, ciddi. güzel işte kalsın onlar. üye olmadan linkeri de görebiliyoruz hem. bu ne lan dünyanın en cıvık diyalogları, en samimiyetsiz ortamı. ha arama yaparken -forum koyuyorum terimimin sonuna geriye beş tane site buluyor. bakıyorum onlar da forum. biraz daha bloglara, sözlüklere ağırlık verelim. dersaneler kapansın, üniversiteler açılsın!
    (elladan tinuviel, 27.09.2008 19:00)
  25. bazılarının faydalı olduğu yadsınamaz. alanında uzmanlaşmış kişileri barındıran forumlara gidip bir şey danışmayanımız var mı? ben en azından üye olduğum bir tane kaliteli foruma arada bir gidip soru soruyorum. aldığım cevaplar da beni tatmin edecek düzeyde oluyorlar.

ama ilk günden itibaren forum kavramında yanlış yapılmış bir şeyler olduğunu düşünüyorum. forumların neden çok tutulduğunun analizini yapacak değilim bu beklenebilir bir gelişme. ama forumlar çok yavaş yerler. yani sorunuzun cevabını ertesi gün filan alıyorsunuz. hatta bir keresinde çok da aktif olmayan bir foruma ciddi bir soru sormuştum ve daha sonra unuttum bakmaya. aradan bir ay gibi bir süre geçtikten sonra mail geldi soruma cevap verildiği söyleniyordu. ben çoktan sorunumu çözmüşüm tabi. gidip baktım yine de eleman dalga geçer gibi google'da aratmamı filan söylüyordu. halbuki bu internetin varlığına ters. internet çok sabırsız bir mekan. anında olsun, anında geri dönüş alalım isteriz. yazdığım sorunun cevabını günlerce beklemek fikri forumları gözümden düşürüyor.
    (elladan tinuviel, 05.10.2008 18:06)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil