belki ilginizi çeker
  1. · itü sözlük radyo daki muhteşem bayan sesi
  2. · forty six and two
  3. · forty six and 2
  4. · the grudge
  5. · my shadow
  6. · itü sözlük radyosu
  7. · aenima
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · aşk
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · yasaklanması gereken şeyler
  6. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  7. · prison brake
  8. · boylumlama
  9. · maslak

forty six and 2  

sayfa  / 2
  1. bir tool sarkisi.
    bas rifleri olayı götürüyor.
    shadow kelimesini ayrıca insanın içine işliyor.
    (lemuria, 22.04.2005 22:02)
  2. bas rifleri son derece hipnotize edici, öyle ki bi kere playe bastıktan sonra elinizin stopa gitmesinin mümkünatı yok.
    (soulforged, 07.03.2006 00:47)
  3. 10000 days'in pek bir tool albümü ismine benzemediğini düşünen hayranlara bu şarkı parabola ve 4 degrees ile birlikte kanıt olarak gösterilmiştir. ' bakın onlar da matematiksel terimler içeriyor, neden inanmıyorsunuz lan valla 1 nisan şakası falan değil ' gibilerinden..
    (pushitonmeshitonme, 07.04.2006 18:53 ~ 17.06.2008 10:12)
  4. insan, dedikoduyu seviyor sahiden. fitneliği seviyor. bu gerçek. dream theater-home olayını diyorum.

ama, insan bu denli gamsız olabilir mi ? (bu tip dedikoduların bilinçsiz kişilerce ortaya atıldığını bile bile yorum yaptığımızda herkes hemfikir bu arada tabi?) bazı konseptlerin taklit bünyesine düşmeden paylaşımının gayet doğal olduğunun ayrımını yapamamak bu kadar zor mu, merak ediyorum bunu.

mesela, the doors, riders on the storm'un girişinde gök gürültüsü, yağmur sesi kullandı diye (belki de kendinden önceki bilimum blues şarkıda olduğu gibi, aklıma net bir örnek gelemedi), benim kendi ülkemde şebnem ferah, yağmurlar'da bunu kullanınca bunun adı arak mı olur yani ? yağmur morrison'a da yağıyor, şebnem ferah'a da yağıyor, bana da yağıyor amına koyim. yağmur sesi ile bu şarkıların girişlerini kıyaslamayacak kadar müzik bilgisi değil kulağa sahibim, bi hayvan kadar en azından. farklı sesler, evet. ancak bu bir "hazırlama" gibi bence. bahsettiğimiz şarkılar birbirinden hakikaten farklı.

artı, kurt cobain, smells like teen spirit adlı mühim grunge marşı şarkıyı yapmamış gibi onun tıpkısı bir rape me yapıp bu şarkıyı da bize ayrı bir şarkı olarak kabul ettirmedi mi ? "kendisinden" mi çalmış oldu şimdi ? birisi "grunge marşı" diye nam salmış, öteki garip şarkı ismiyle (tecavüz et beni) (bu çeviri sevimli geliyor, yanlış anlaşılmasın) türlü muhabbetlere gark ederek zihnimizde yerini almış bir şarkı.

ayrıca, 2 şarkının da (bu şarkı ve home) girişleri dışında ayrı kulvarlarda koştuğu ve farklı renkler sunduğu çok açık değil mi yoksa kulaklarımda arıza mı var merak ediyorum(gerçekten), iki şarkının da bambaşka trafikleri varken.

olayın bir de şöyle bir boyutu var tabi, böyle yakıştırmalar yapmak için bu şarkıları götle değil kulakla, kalple, ruhla dinlemek gerekiyor. forty six and 2 / home'u dinleyip, sözlerinden kendince türlü anlamlar çıkararak, şarkıdaki profesyonelliğe hayran kalarak, hissedilenleri içselleştirip şarkıyı bir anı haline getirerek, örneğin, ilk dinlenilen zaman yahut beraber dinlenilen arkadaşla geçirilen o gün ya da o şarkıyla yapılan yolculuk hatırlanarak dinlemek gerekiyor. amına koyiyim, daha zevkli ve gerçek olan bu değil mi ? 13 dakika boyunca harika müzik yapan adama kalkıp 6 harflik bir (çalmış) yorumunu yapmak acı değil mi ? değil ise, hit me baby one more time !

ulan ben bu yazıyı kimden çalmışımdır şimdi, çok merak ettim. "amına koyim/koyiyim" küfürlerini kesin birilerinin ağzından çalmışımdır. eminim, çalmışımdır.
    (alik, 12.11.2007 06:36 ~ 06:44)
  5. tool'un aenima albümünün 5. sıaradaki şarkısı

aslına bakarsanız, şu ana kadar yazlıan harflerin tümü bile bu şarkıda olan biteni anlatmaya yetmez ama mümkün olduğunda kısa bir özetle , tarihin gördüğü, yazılmış en komplike müzik eserini anlatmaya çalışacağım.

şarkının hemen başındaki fısıltı büyük bir ihtimalle maynard james keenan'ın "çocuğuma katılın" çağrısının bir kaydı. ((gbknz: not): maynard james keenan'ın gerçek hatayya bir oğlu var ve adı devo!. bu ünlemi neden koyduğumu sorarsanız. çocuğunuzu adını "şeyto" koyar mıydınız?)

şarkının ismine ve içeriğine geçmeden, bu şarkının bas introsu dream theater'ın scenes from a memory adlı albümündki "home" şarkısının bas introsuyla yıpatıp aynıdır.yayınlanış sırası göz önüne alındığında ortaya çıkan tek gerçek, dream theater grubunun hırsız olduğudur. gerçek bu kadar açıktır. aksini ispat eden olmadı olmayacaktır.

gelelim şarkı ismindeki anlama "drunvalo melchizadek" 'in teorisine göre (kutsal geometri teorisi denilen ve dünyayı parsellere ayıran, her canlıyı ait olduğu parsellerde gören, bir çeşit "düzen" teorisi), dünya üzerinde üç tip insan vardır. bunlar, 42+2 kromozoma sahip olan ve kendilerini tek bir gücün (enerjinin) parçası olarak hisseden grup (örneğin: avustralya aborjinleri, bazı afrikalı kabileler); 44+2 kromozoma sahip olan bizler; ve 46+2 kromozoma sahip olacağı düşünülen, sonraki basamak olarak adlandırılan, egolar, korkular, ve arzulardan arınmış, tek bir amaç için varolacak insanlardır. şarkının sözlerinde de yerini lan bu ileri basamağa duyuylan istek, eski mısır yazıtlarında bile bulunmuş olsa da, şimdilik yalnızca bir fanteziden ibaret. şarkının başından itibaren telaffuz edilen "gölge" metaforu ise, yine jung felsefesine göre, 46+2dan sonra kaybolacak olan "karşıt-ego" dan başkası değildir. "değişim gölgemden gelecek" dizeleri tüm bu felsefeyi toparlarken; şarkının efsanevi outrosundan hemen önce karşımıza çıkan

"yaşamayı ve büyümeyi seçiyorum,
    almayı ve vermeyi,
    ve hareket etmeyi,
    ağlamayı öğtrenmeyi
    ve onu sevmeyi,
    öldürmeyi ve ölmeyi,
    ve paranoyak olmayı,
    ve yalan söylemeyi,
    nefret etmeyi ve sevmeyi
    ve bunlar için ne gerekiyorsa göze almayı"

dizeleri bu uğurda ruhu arındırmanın yollarını anlatır. maynard james keenan'in vokali adam jones'ın gitarıyla sevişmesi, ve şarkı,bildiğiniz herşeyin ötesinde öteki basamakta yer alır.
    (useful idiot, 12.07.2008 19:43)
  6. türkçe'de kısaca 48 denen sayı...
    (yaramazov, 12.07.2008 20:05)
  7. altı dakika olup, sanki 60 dakikalık potansiyeli varmış izlenimi veren şaane tool eseri. buradan, basit bir hesapla, 10 kez üst üste dinlenmesi gerektiği sonucuna varırız. varmaz mıyız ? nasıl varmazmışız; forty six and two (48+2) eşittir elli (50). altmıştan elliyi çıkarırsak (60-50) ne kalıyor ? on (10).

hayır, kanıtlarım da böyle işte. change is coming ! now is my time ! 10 puan alik'e geldi. bakalım 12 puan kime gidecek ? evet. tabii ki komşuya.......... my shadow ??

edit: nihayet, yaklaşık 1 sene sonra, hayri potur geldi uyardı; forty six, 48 mi yapıyo abi ? hayır, 46 yapıyo. o kadar oyluyosunuz bi de bunu. tamam, güzel şarkı, eyvallah, ama ya giri ? ya buradaki suçlu ? ya bırakın, tamam...
    (alik, 28.08.2008 22:21 ~ 15.03.2009 18:38)
  8. "forty six and tool" diye secdeye yatırır. ters köşe. bu şahane şarkının sözleri ise şu şekildedir:

my shadow's
    shedding skin and
    i've been picking
    scabs again
    i'm down
    digging through
    my old muscles
    looking for a clue

i've been crawling on my belly
    clearing out what could've been
    i've been wallowing in my own confused
    and insecure delusions
    for a piece to cross me over
    or a word to guide me in
    i wanna feel the changes coming down
    i wanna know what i've been hiding in

my shadow
    change is coming through my shadow
    my shadow's shedding skin
    i've been picking
    my scabs again

i've been crawling on my belly
    clearing out what could've been
    i've been wallowing in my own chaotic
    and insecure delusions

i wanna feel the change consume me,
    feel the outside turning in
    i wanna feel the metamorphosis and
    cleansing i've endured within

my shadow
    change is coming
    now is my time
    listen to my muscle memory
    contemplate what i've been clinging to
    forty six and two ahead of me

i choose to live and to
    grow, take and give and to
    move, learn and love and to
    cry, kill and die and to
    be paranoid and to
    lie, hate and fear and to
    do what it takes to move through

i choose to live and to
    lie, kill and give and to
    die, learn and love and to
    do what it takes to step through

see my shadow changing,
    stretching up and over me
    soften this old armor
    hoping i can clear the way
    by stepping through my shadow,
    coming out the other side
    step into the shadow
    forty six and two are just ahead of me
    (orchidaceae, 28.11.2008 20:43 ~ 26.02.2009 16:39)
  9. maymunun iki kromozomu evrim sürecinde birleşerek bir kromozom oluşturur. bu da insanın maymundan evrimindeki temel taşlardan biridir.
    sonuçta, 46 + 2, bize maymunun kromozom sayısını verir, 46 ise insanın kromozom sayısını.

şarkıda geçen şu sözler ise evrimimizi anlatıyor olabilir diye düşünüyorum:

i choose to live and to
    lie, kill and give and to
    die, learn and love and to
    do what it takes to step through.

yalan söylemek, öldürmek, aşık olmak gibi kavramlar, sonuçta insana özgüdür. bu da bizi bahsedildiği gibi maymundan bir basamak öteye taşır. gibi gibi.
    (warhead, 02.01.2009 10:40)
  10. her pazar 22.00-24.00 arası yayınlanacak olan bir nevi cult fiction expansion pack. soundtracklerin yanı sıra progressive ve elektronik müziğe de yer verilecek.

(bkz: itü sözlük radyosu)
    (bkz: orchidaceae)
    (iao, 07.03.2009 12:25)
  11. bilinçli mi yapıyor bilmiyorum ama çocukluğa, ergenliğe götüren radyo programı. dinleyin.
    (herzevekil, 15.03.2009 23:00)
  12. itü sözlük radyosu'nda, şu anda yayında! orkidese yan kesicilik geçmişinden bahsediyor. ayrıca noşo da ekşi yazarlarına küfür ediyor. yazarların listesini öğrenmek için dinleyin.
    (ceyyar kermit, 22.03.2009 22:49 ~ 22:51)
  13. şu an yayında olan program.muhteşem konuk noscho windows 7'nin nimetinden yaralanıp kesintisiz konuşuyor bu da daimi geyik sağlıyor.dinleyin bence bi şey kaybetmeyeceksiniz söz veriyorum.hattaa kazanacaksınız.
    (no way out, 22.03.2009 23:18 ~ 23:19)
  14. itü sözlükte dinlediğim ilk radyo programı. ki eğer tüm programlar böyleyse, müzik indirmemize gerek yok demektir. aç radyoyu dinle müziğini, dinle diceyleri.
    şu anda çok güzel geyikler dönüyor yalnız sadri yıldız abimizin programı ele geçirmesiyle birlikte dehşetli dakikalar yaşıyoruz. bana bi haller geldi.
    (slethron, 22.03.2009 23:42)
  15. harika parçalarla yayında şu an. orchidaceaenin kendi çizimi olan resim aynı bir güzel olmuş. gece gece beni mutlu etmiştir.
    ilerleyen saatlerde melankolinin dozunu arttıracakmış. pazartesi öncesi sendromu olanlara duyrulur.
    (vjeshtitza, 29.03.2009 22:22)
  16. gelse de saati, dinlesek de, kafamızı dağıtsak dediğim radyo programı.
    (hawk, 05.04.2009 21:14)
  17. itü sözlük radyosu'nu sevme nedenlerimden biri olan program. djininde "nabıza göre şerbet yeteneği" baya gelişmiştir, severiz bu yüzden kendisini. sırf bu yüzden ama. an itibariyle de yayındadır. alın zehiri vücudunuza.
    (torbaci sirin, 19.04.2009 22:40)
  18. girdim dawid bowie çalıyodu, ardına da the knife çalıyor. daha ne olsun, dinleyin.
    (onder, 19.04.2009 22:54)
  19. yeaaa daha bundan 2 sene önce lunaparkta gondola binmek için yanında veli bulundurması gereken -çok afedersiniz- sidiklinin birine ait yayın. wolverine'e laf çarptırıyor. tamam film kötüdür de karaktere laf gelmesin yakarım. sırf kafasını kırmayayım diye x-men konusunda bekgırandı olan noscho'yu almış yanına. bekliyoruz, bakalım nasıl ilginç bir yayın olacak?
    (ceyyar kermit, 02.05.2009 22:16)
  20. ''pink floyd'' dedim, ''the trial'' dedi. radyonun en kral programlarından. en birinci program benim ama yine de. son cümlemde kendimi övmedim. ehe.
    (yata yata paslandık, 03.05.2009 23:08)
  21. itü sözlük radyosu'nun en bomba jingle'ına sahip program.

''askdjhaskjdhasd''
    (yata yata paslandık, 09.05.2009 23:38)
  22. özellikle çaldığı son iki şarkı ile tüm ilgimi üzerine çekmiş olan program. başladığından beri dinliyorsam da artık daha bir "dinliyorum"... budur yav. akşama tat böyle olur.
    (pyros, 26.05.2009 22:42)
  23. yoğun baskım sonucunda wherever i may roam çalan, kadife sesli, çirkin suratlı dj'in programı. çok şahane!
    (ceyyar kermit, 26.05.2009 23:30)
  24. 46/2 diye bir (ben olduğundan emin değilim gerçi rivayet anlatıyorum size gerçekse de gerçektir ben dayımın kendisi için dediğini duydum) kanun maddesi varmış, 46 raporundan türetilmiş olsa gerek, sözde bir 46 raporlu biri bir stadyuma cıkıp cırılcıplak (burası dayımın abartması olabilir) koşturup hakemi veya cumhurbaşkanını (hakemden cumhurbaşkanına nasıl geçildiğini de bilmiyorum artık) vurursa ceza almazmış.
    kafam karışıyor sözlük çok ayrıntı var, aydınlat sev beni sözlük.
    (sirona, 26.05.2009 23:34)
  25. diceyinin, dinleyen irkek bünyeleri sesine aşık ettiği programmış. şimdi dinleyipte aşık olmak vardı ya, ahh ahhh, neyse.
    (vela, 26.05.2009 23:35)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil